Zelf verjaardagskaarten maken met Paint 3D

5 november 2021 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u ook moeite met het vinden van een passende verjaardagskaart voor vrienden, familie, kennissen en buren? Natuurlijk staan er rekken vol bij de boekenwinkels, maar vaak is het net niet wat u zoekt. Met Paint 3D kunt u zelf uw kaarten ontwerpen en eventueel printen. Digitaal versturen is makkelijker.

Korrel zout

Paint 3D is een programma met net even wat meer mogelijkheden dan u gewend bent van het normale Paint. Dat 3D dient overigens met een korrel zout genomen te worden, maar het is wel zo dat de figuren die uit de 3D-bibliotheek – zie de knop in de bovenste balk van het programma – gebruikt kunnen worden, in alle standen neer te zetten zijn. Verder worden uw verjaardagskaarten tweedimensionaal, maar heeft u wel de mogelijkheid om de kaart te vullen met alle ideeën die in u opkomen.

Afbeelding verzenden

U kunt het ontwerpen het beste doen op laptop of vaste computer, maar de kaart versturen met de mail vanuit uw telefoon is wel mogelijk. Zeker wanneer de afbeelding niet te groot is qua bytes. Daar zorgt u voor door het uiteindelijke resultaat op te slaan als jpg of jpeg. Ze zijn dan kwalitatief nog hetzelfde, maar sneller te verzenden met elk telefoon-abonnement. U kunt ze ook via WhatsApp versturen.

Hoe beginnen?

Hoe de verjaardagskaart eruit komt te zien, is geheel aan u. U kunt een achtergrond opzoeken, of een foto van de jarige zelf gebruiken. Denk dan aan een gezamenlijke vakantie of een feestje waarbij diegene er mooi op staat. Vervolgens kunt u er teksten omheen plaatsen met de knop bovenaan (de T) en deze in allerlei groottes, kleuren en lettertypen zetten. In de zojuist al genoemde 3D-bibliotheek kunt u van allerlei thema’s afbeeldingen in de foto plaatsen.

Knippen en plakken

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, zeker wanneer u de techniek van het ‘Magisch selecteren’ gebruikt. Dan kunt u objecten of personen uit allerlei andere foto’s ‘knippen’ en deze op de verjaardagskaart plaatsen. Bedenk van tevoren goed welke objecten en personen dit zijn, want deze moeten eerst uitgeknipt worden in hetzelfde programma, en opgeslagen als aparte afbeeldingen. Zo kunt u een muziekliefhebber met zijn of haar favoriete artiest afbeelden, of de jarige zelf juist uit een foto knippen en op een gedroomde reisbestemming of omgeving plaatsen.

Nieuwe hobby

Niet alleen heeft u een originele verjaardags- of andere wenskaart gemaakt, ook is het wellicht een nieuwe, leuke hobby, want het kan op een positieve manier verslavend werken, al dat gefröbel. Want dat is het eigenlijk, een collage maken, maar dan met afbeeldingen die we niet uit stapels tijdschriften hoeven te halen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Onze tarieven zijn voordelig: voor € 9,50 per kwartier heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,65 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer...

Hoe zet ik twee vensters naast elkaar in Windows?

Vindt u het vervelend om tussen twee vensters te moeten wisselen? Bijvoorbeeld als u iets wilt vergelijken of als u notities aan het maken bent. Wist u dat u ze ook naast elkaar kunt zetten? Dit kan op twee manieren, met sneltoetsen of door de vensters te slepen.

Meekijken met uw webcam, kan dat?

Wilt u voorkomen dat hackers meekijken op uw webcam?  Uw webcam is kwetsbaar om gehackt te worden. Het is gelukkig gemakkelijk tegen te gaan. Hoe? Onze student geeft u graag wat tips!

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan op!

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan goed op dat u niet in deze nieuwe Marktplaats phishing truc trapt! Online criminelen hebben weer iets nieuws bedacht. Met een smoes over een ‘verzendlabel’ worden verkopers naar een phishing-website geleid. Hoe werkt...

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken…

Gemakkelijk nep e-mail herkennen

Iedereen ontvangt met enige regelmatig spam en het meeste daarvan verdwijnt automatisch in uw spambox. Maar wat nu als het in uw inbox terecht komt? En als de e-mail er wel heel echt uit ziet? Onze student heeft zijn eigen spambox in de gaten gehouden en legt u graag uit waar u op moet letten.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!