Ransomware? Zo voorkomt u het.

15 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Ransomware? Zo voorkomt u het.

by | 15 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Ransomware (ook wel ‘Gijzelsoftware genoemd) is de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. Dit weekend dook een nieuw virus op dat zich massaal verspreidde over Windows computers, ook in Nederland. Wij leggen u uit wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van ransomware. En wat te doen als u onverhoopt tóch te maken krijgt met ransomware. Maar eerst vertellen we u wat het eigenlijk precies is.

Wat is Ransomware (Gijzelsoftware)?

Ransomware is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. U ontvangt dan een bericht van de ‘gijzelaars’ dat uw bestanden alleen terugkrijgt tegen betaling van een bedrag (vaak enkele honderden euro’s). Vaak treffen de hackers hiermee foto’s of belangrijke zakelijke bestanden. Het virus verspreidt zich vaak per e-mail en via gehackte websites.

unnamed

 

Hoe kan ik ransomware voorkomen?

Het voorkomen van Ransomware is niet eenvoudig, maar u kunt al heel veel zelf doen. Onze student heeft de volgende tips voor u verzameld. Vanzelfsprekend komt onze student bij u in de buurt graag bij u langs voor onze Computer APK.

  • Gebruik een bijgewerkt en veilig antivirusprogramma. Alle virusscanners in onze webwinkel bieden goede bescherming tegen ransomware.
  • Krijgt u een e-mail van iemand die u niet kent? Open dan de bijlage niet.
  • Klik niet op links in uw e-mail.
  • Maak regelmatig een back-up van uw bestanden, bijvoorbeeld elke week;
  • Sluit een pop-up altijd met ALT-F4, klik nooit op akoord, ok, de ‘X’ of nee om een pop-up af te sluiten;
  • Werk uw software bij met de laatste updates;
  • Download alleen software en bestanden die u vertrouwt.

Twijfelt u of u voldoende beveiligd bent tegen ransomware? Onze student komt graag bij u langs om te controleren of uw beveiliging voldoende is en adviseert u waar nodig. Wij noemen dat de Computer APK: uw computer wordt gekeurd op tientallen punten, van veiligheid tot snelheid. Maak ook een afspraak!

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

 

Bent u toch slachtoffer geworden van ransomware?

Krijgt u onverhoopt toch te maken met ransomware? Betaal in ieder geval nooit het geldbedrag. Er bestaan verschillende methoden om ransomware te verwijderen. Onze student helpt u hier graag bij.

Belangrijk is om te zorgen dat u altijd een recente backup heeft van uw bestanden. Zo kunnen er bij een ransomware aanval geen bestanden verloren gaan. Een back-up maakt u op een extern en loskoppelbaar apparaat, zoals bijvoorbeeld een usb-stick of een externe harde schijf, zodat de ransomware er niet bij kan.

Wist u dat? Zowel het controleren van uw backup, als het beveiligen tegen ransomware zijn een vast onderdeel van onze Computer APK.

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Efficiënt online werken: 8 tips

Efficiënt online werken: 8 tips Online werken is mede door de Coronacrisis sterk in populariteit toegenomen. Daarmee wordt niet alleen thuiswerken bedoeld, maar ook het werken in de cloud, zoals dat dan heet. U werkt niet met programma’s op uw computer, maar met...

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

Wilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Alles wat u wilt weten en meer!

Gemakkelijk nep e-mail herkennen

Iedereen ontvangt met enige regelmatig spam en het meeste daarvan verdwijnt automatisch in uw spambox. Maar wat nu als het in uw inbox terecht komt? En als de e-mail er wel heel echt uit ziet? Onze student heeft zijn eigen spambox in de gaten gehouden en legt u graag uit waar u op moet letten.

WhatsApp fraude: hoe werkt het eigenlijk?

Het is de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws geweest: WhatsApp fraudeurs troggelen mensen duizenden euro’s af. Maar hoe werkt dit dan? En bent u wel veilig?

Een nieuwe hoofdtelefoon kopen

Het is weer bijna Black Friday en Cyber Monday en de kortingen op apparaten vliegen u om de oren. Hét moment om deals te scoren voor apparaten of andere spullen waar u al langer naar zat te kijken. De vraag is dan altijd: 'Met al die keuze mogelijkheden, waar moet u...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!