Ransomware? Zo voorkomt u het.

15 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Ransomware? Zo voorkomt u het.

by | 15 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Ransomware (ook wel ‘Gijzelsoftware genoemd) is de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. Dit weekend dook een nieuw virus op dat zich massaal verspreidde over Windows computers, ook in Nederland. Wij leggen u uit wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van ransomware. En wat te doen als u onverhoopt tóch te maken krijgt met ransomware. Maar eerst vertellen we u wat het eigenlijk precies is.

Wat is Ransomware (Gijzelsoftware)?

Ransomware is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. U ontvangt dan een bericht van de ‘gijzelaars’ dat uw bestanden alleen terugkrijgt tegen betaling van een bedrag (vaak enkele honderden euro’s). Vaak treffen de hackers hiermee foto’s of belangrijke zakelijke bestanden. Het virus verspreidt zich vaak per e-mail en via gehackte websites.

 

Hoe kan ik ransomware voorkomen?

Het voorkomen van Ransomware is niet eenvoudig, maar u kunt al heel veel zelf doen. Onze student heeft de volgende tips voor u verzameld. Vanzelfsprekend komt onze student bij u in de buurt graag bij u langs voor onze Computer APK.

  • Gebruik een bijgewerkt en veilig antivirusprogramma. Alle virusscanners in onze webwinkel bieden goede bescherming tegen ransomware.
  • Krijgt u een e-mail van iemand die u niet kent? Open dan de bijlage niet.
  • Klik niet op links in uw e-mail.
  • Maak regelmatig een back-up van uw bestanden, bijvoorbeeld elke week;
  • Sluit een pop-up altijd met ALT-F4, klik nooit op akoord, ok, de ‘X’ of nee om een pop-up af te sluiten;
  • Werk uw software bij met de laatste updates;
  • Download alleen software en bestanden die u vertrouwt.

Twijfelt u of u voldoende beveiligd bent tegen ransomware? Onze student komt graag bij u langs om te controleren of uw beveiliging voldoende is en adviseert u waar nodig. Wij noemen dat de Computer APK: uw computer wordt gekeurd op tientallen punten, van veiligheid tot snelheid. Maak ook een afspraak!

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

 

Bent u toch slachtoffer geworden van ransomware?

Krijgt u onverhoopt toch te maken met ransomware? Betaal in ieder geval nooit het geldbedrag. Er bestaan verschillende methoden om ransomware te verwijderen. Onze student helpt u hier graag bij.

Belangrijk is om te zorgen dat u altijd een recente backup heeft van uw bestanden. Zo kunnen er bij een ransomware aanval geen bestanden verloren gaan. Een back-up maakt u op een extern en loskoppelbaar apparaat, zoals bijvoorbeeld een usb-stick of een externe harde schijf, zodat de ransomware er niet bij kan.

Wist u dat? Zowel het controleren van uw backup, als het beveiligen tegen ransomware zijn een vast onderdeel van onze Computer APK.

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

Wilt u minder betalen voor internet? Dat begrijp ik! Het is raadzaam om uw abonnement eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te nemen dat past bij uw verbruik en wensen, kunt u een hoop geld besparen. Wij geven u graag wat tips!

5 gratis apps om uw hersenen te trainen deze kerst (en alle andere dagen van het jaar)

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Nu ook Friese spellingscontrole in Office programma’s!

De provincie Friesland heeft samen met de Fryske Akademy en Microsoft iets tofs gedaan! Ze hebben honderduizenden Friese woorden aan Office toegevoegd zodat er nu een Friese spellingscontrole is voor Office-programma’s. Hoe installeert u dit?

Nieuw BTW-tarief

U heeft er ongetwijfeld van gehoord: het hoge btw-tarief gaat van 19 naar 21 procent. Uw Computerstudent heeft echter besloten haar tarieven te handhaven en de btw-verhoging voor u te betalen. Dit betekent dat onze tarieven voor consumenten onveranderd laag blijven: €...

5 handige Windows 10 tips om meer uit uw computer te halen!

We krijgen regelmatig de vraag of we slimme tips hebben om meer uit Windows 10 te halen, we hebben er inmiddels aardig wat verzameld en we delen ze graag met…

Windows 10: nog heel even gratis!

Het afgelopen jaar gaf Microsoft haar klanten de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10. U heeft nog tot 29 Juli de tijd om hier gebruik van te maken. Daarna kost het geld. Tijd om de beslissing te maken: gaat u upgraden? Wij helpen u graag bij deze keuze!...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!