Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

4 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

door | 4 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Vandaag is het “Wereld Wachtwoord Dag” (World Password Day). Een dag om stil te staan bij die ontzettend slechte wachtwoorden die met z’n allen nog steeds gebruiken. Als u het nieuws een beetje volgt dan weet u dat er door hackers regelmatig wachtwoorden op straat komen te liggen. Het hebben van slechts één wachtwoord voor meerdere accounts is niet echt verstandig.

Vandaag is een goede dag om eens na te denken over de wachtwoorden die u gebruikt. Veiligheid staat voorop. Niet voor niets zijn wachtwoorden een vast onderdeel van onze Computer APK!

Zo kiest u een veilig wachtwoord.

Tip: veilig wachtwoord kiezen? Gebruik onze Wachtwoorden Robot! Hij helpt u graag door een veilig wachtwoord te bedenken. Ook leest u hier meer tips om uw wachtwoorden veilig te bewaren. Zo vergeet u nooit meer uw wachtwoord!

Onderzoek

Een nieuw onderzoek van McAfee rondom deze dag, over hoe consumenten denken over wachtwoorden, heeft leuke uitkomsten opgeleverd. Zo is meer dan een kwart van de consumenten bereid om sommige van hun favoriete ‘verwenmomentjes’ (zoals een massage of een manicure) op te geven als ze in ruil daarvoor nooit meer een wachtwoord hoeven te onthouden.

Voor de mensen die, net zoals 37% van de ondervraagden, nog erg ‘old school’ zijn en hun wachtwoorden opschrijven of hetzelfde wachtwoord gebruik voor meerdere accounts (34%), is het misschien nu toch eens tijd om die oude gewoontes te herzien.

Het onderzoek levert een aantal opvallende en leuke bevindingen op. Enkele highlights:

  • Vrouwen(18-24) zijn de koplopers als het gaat om ‘slechte’ gewoontes rond het instellen en gebruik van wachtwoorden. 57% geeft toe dat ze hetzelfde wachtwoord gebruiken voor verschillende accounts.
  • Slechts 10% zou hun favoriete gerecht opgeven als ze in ruil daarvoor geen wachtwoorden meer zou hoeven te onthouden.
  • Meer dan de helft (54%) van de respondenten bezit 1-4 apparaten die niet beveiligd zijn met wachtwoord.
  • 34% vindt het belangrijker dat ze hun wachtwoorden kunnen onthouden dan dat ze sterke en veilige wachtwoorden kiezen

De top 5 slechtste wachtwoorden…

  • 123456
  • 123456789
  • qwerty
  • 12345678
  • 111111

Aan de slag!

We raden u aan serieus om te gaan met wachtwoorden. Kies een veilig wachtwoord en beveilig uw computer, email, en bankzaken. Onze student helpt u hier graag bij. Bijvoorbeeld met een Computer APK. Onze student controleert uw computer en maakt deze snel en veilig. Desgewenst hij met u mee over het kiezen en bewaren van goede wachtwoorden.

Lees verder op DutchCowboys.

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Miljoenen TV’s Ziggo op zwart

Alle Ziggoklanten zullen er de komende tijd hinder van ondervinden: een zwart televisiescherm. Het kabelbedrijf voert een mega-operatie uit om de netwerken van UPC en Ziggo - die recent fuseerden - gelijk te trekken. Het probleem wordt verholpen door het netwerk...

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek…

Welke printer moet ik kopen?

Welke printer moet u kopen? Bent u op zoek naar een nieuwe printer en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zijn er om u het bos door te helpen! Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met dingen die u graag wilt. Moet de printer kunnen scannen? En...

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

Het huishouden. We kunnen er niet omheen, het moet gewoon gebeuren. Maak het een stuk leuker met deze handige apps!

Firefox stopt met de ondersteuning voor Windows XP en Vista

U heeft het misschien al gelezen, Firefox stopt met de ondersteuning van Windows XP en Vista. Wilt u toch veilig blijven internetten? Onze student legt het u uit.