Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

4 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

door | 4 mei 2017 | Uw Computerstudent Blog

Vandaag is het “Wereld Wachtwoord Dag” (World Password Day). Een dag om stil te staan bij die ontzettend slechte wachtwoorden die met z’n allen nog steeds gebruiken. Als u het nieuws een beetje volgt dan weet u dat er door hackers regelmatig wachtwoorden op straat komen te liggen. Het hebben van slechts één wachtwoord voor meerdere accounts is niet echt verstandig.

Vandaag is een goede dag om eens na te denken over de wachtwoorden die u gebruikt. Veiligheid staat voorop. Niet voor niets zijn wachtwoorden een vast onderdeel van onze Computer APK!

Zo kiest u een veilig wachtwoord.

Tip: veilig wachtwoord kiezen? Gebruik onze Wachtwoorden Robot! Hij helpt u graag door een veilig wachtwoord te bedenken. Ook leest u hier meer tips om uw wachtwoorden veilig te bewaren. Zo vergeet u nooit meer uw wachtwoord!

Onderzoek

Een nieuw onderzoek van McAfee rondom deze dag, over hoe consumenten denken over wachtwoorden, heeft leuke uitkomsten opgeleverd. Zo is meer dan een kwart van de consumenten bereid om sommige van hun favoriete ‘verwenmomentjes’ (zoals een massage of een manicure) op te geven als ze in ruil daarvoor nooit meer een wachtwoord hoeven te onthouden.

Voor de mensen die, net zoals 37% van de ondervraagden, nog erg ‘old school’ zijn en hun wachtwoorden opschrijven of hetzelfde wachtwoord gebruik voor meerdere accounts (34%), is het misschien nu toch eens tijd om die oude gewoontes te herzien.

Het onderzoek levert een aantal opvallende en leuke bevindingen op. Enkele highlights:

  • Vrouwen(18-24) zijn de koplopers als het gaat om ‘slechte’ gewoontes rond het instellen en gebruik van wachtwoorden. 57% geeft toe dat ze hetzelfde wachtwoord gebruiken voor verschillende accounts.
  • Slechts 10% zou hun favoriete gerecht opgeven als ze in ruil daarvoor geen wachtwoorden meer zou hoeven te onthouden.
  • Meer dan de helft (54%) van de respondenten bezit 1-4 apparaten die niet beveiligd zijn met wachtwoord.
  • 34% vindt het belangrijker dat ze hun wachtwoorden kunnen onthouden dan dat ze sterke en veilige wachtwoorden kiezen

De top 5 slechtste wachtwoorden…

  • 123456
  • 123456789
  • qwerty
  • 12345678
  • 111111

Aan de slag!

We raden u aan serieus om te gaan met wachtwoorden. Kies een veilig wachtwoord en beveilig uw computer, email, en bankzaken. Onze student helpt u hier graag bij. Bijvoorbeeld met een Computer APK. Onze student controleert uw computer en maakt deze snel en veilig. Desgewenst hij met u mee over het kiezen en bewaren van goede wachtwoorden.

Lees verder op DutchCowboys.

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Onze tarieven zijn voordelig: voor € 9,50 per kwartier heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,65 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

Mist u het ook zo om gezellig spelletjes te spelen met vrienden en familie? Ik heb 3 leuke en makkelijke spelletjes op een rijtje gezet, zodat we allemaal (ook de digibeet!) op veilige afstand een beetje meer in contact kunnen blijven met onze vrienden en familie.

Toffe apps voor warme dagen

Toffe apps voor warme dagen! Gaat u een dagje naar het strand of krijgt u spontaan zin om te fietsen van dit lekkere weer? Wij hebben toffe apps voor u verzameld.

Locky virus versleutelt uw bestanden

Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky virus wordt verspreid via Word- en Excel-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten. Een trojan met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen dagen...

Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag! Waarom een tablet gebruiken? De iPad is de...

Welkom

Welkom op de blog van Uw Computerstudent! Hier zullen we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen op het gebied van computers. Zo maakt u kennis met nieuwe online diensten, bijvoorbeeld om werken in de cloud mogelijk te maken. Maar ook veel goede tips om...

5 super apps die het boodschappen doen leuker maken!

Slimme tip van onze student: Met deze apps wordt het boodschappen doen een stuk leuker!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!