Nooit meer zorgen over crashes en ransomware?
Simpel, met de backup van Uw Computerstudent.

Met onze Online Backup willen we backups ontzettend simpel maken. Met enkele klikken stelt u een backup in. Uw backups worden veilig bij ons opgeslagen. Dat scheelt een hoop gesleep met harde schijven. En doordat we verschillende versies van elke backup opslaan, is dit een uitstekende bescherming tegen ransomware. Of gewoon tegen ongelukjes, zoals per ongeluk de verkeerde map verwijderen. Een veilig gevoel!

~

Veilig

Backups moeten veilig zijn. Niemand anders mag erbij kunnen, en ze mogen niet verloren gaan. Daarom worden uw backups al op uw apparaat ‘versleuteld’. En daarom staat uw data veilig in Europa.

o

Simpel maar krachtig

Backup ingewikkeld? Vaak wel. Maar bij ons niet. We doen er juist alles aan het zo simpel mogelijk te maken. In 5 minuten kunt u uw eerste backup af hebben!
En daarna kunt u het nooit meer vergeten, want alles gaat vanzelf.

R

Onbezorgd

Met tot maar liefst 1 TB (1.000 GB) heeft u genoeg ruimte om al uw telefoons, tablets en computers te backuppen. Teveel of te weinig? Bekijk dan onze andere pakketten ook eens.

Backup maken? Eenvoudig!

Met onze Online Backup willen we backups ontzettend simpel maken. Er zijn drie opties: voor de belangrijkste documenten is 250 GB meer dan genoeg. Een goed begin dus! Maar als u ook uw foto’s wilt bewaren, of als u bijvoorbeeld meerdere apparaten gebruikt dan is de Volledige Backup of de Familie Backup misschien beter! U kunt hiermee al uw apparaten veiligstellen: dus ook uw tablet, telefoon en andere computers in uw huis. 

009 checked

Simpel maar krachtig

Backup ingewikkeld? Vaak wel. Bij ons niet.

We doen er juist alles aan het zo simpel mogelijk te maken. In 5 minuten kunt u uw eerste backup klaar hebben! Daarna gaat alles vanzelf.

009 checked

Een veilig gevoel

Een goede backup werkt vanzelf, is altijd bij en heeft geen ingewikkelde instelling. Het moet gewoon werken. Onze backup is vervelende-meldingen-vrij, en geeft daardoor (terecht) een veilig gevoel.

009 checked

Gratis installatieservice

Bij elk jaarabonnement van onze Backupservice krijgt u onze gratis installatieservice. Tijdens deze gratis online afspraak stelt onze student de backup zien en laat hij/zij u zien hoe het werkt. U kunt het natuurlijk ook eerst zelf proberen: net wat u wilt!

Waarom een back-up een goed idee is.

Kent u de bedreigingen? Wij zien dagelijks klanten voorbij komen waar het nét te laat was. Heel Hollands gezegd: “Als het kalf verdronken is, dan dempt men de put”. We leggen u graag uit wat belangrijke redenen zijn voor een goede backup. Hopelijk bent u het probleem dan voor!

Omdat ransomware steeds vervelender en slimmer wordt.

Ransomware, ook wel een gijzelvirus genoemd, maakt uw bestanden stuk. Alleen tegen betaling van een vaak groot bedrag krijgt u de bestanden (soms) terug. Natuurlijk is een goede virusscanner heel belangrijk. Maar zelfs de beste scanner kan niet alle virussen herkennen. En er komen dagelijks duizenden virussen bij. Daarom is het belangrijk een goede backup te maken. Als u dan wordt geïnfecteerd met ransomware, dan verliest u in ieder geval geen bestanden!

We zien Ransomware bovendien steeds slimmer worden. Het virus valt bijvoorbeeld ook uw externe schijven en NAS aan: hierdoor is een USB-schijf of uw NAS eigenlijk geen veilige plek om uw backup op te slaan.

Daarom is een online backup zo handig: uw data wordt altijd veilig opgeslagen, buiten uw computer. Zo kan ransomware er niet bij!

Omdat domme foutjes gebeuren...

Het klinkt misschien flauw… maar ook dit zien we vaak. Misschien heeft u per ongeluk de verkeerde map verwijderd. Of door een bug in een programma verliets u data. Of misschien slaat u per ongeluk een bestand op met de verkeerde naam. Allemaal dingen die zomaar kunnen gebeuren!

Een goede backup helpt u hierbij. Onze backup slaat meerdere versies van elk bestand op. Zo kunt u altijd naar een vorige versie herstelllen. Bijvoorbeeld van vóórdat u de bestanden verwijderde.

Omdat computers en schijven (nog steeds) crashen.

Bijna alle externe harde schijven, zijn zogenaamde HDD’s. En ook bijna alle laptops gebruiken nog een HDD. Dit soort schijven is gevoelig voor slijtage, en kan slecht tegen vallen en stoten. Vooral bij externe USB-schijven is dit vaak een probleem.

Voordat u merkt dat de schijf stuk gaat, is het vaak te laat. Onze studenten controleren uw schijf wel tijdens de Computer APK: zo kunt u tijdig ingrijpen. Maar niet altijd zijn we er op tijd bij. Vaak gaat dan een gedeelte van de bestanden verloren. Met een backup is dat geen enkel probleem!

Omdat het een veilig gevoel geeft

We hebben hierboven een paar redenen genoemd, die wij vaak voorbij zien komen. Vaak denken we dan: hadden we deze klant maar eerder kunnen adviseren! Nu is voor u het moment.

Naast dat een goede backup slim is, geeft het ook gewoon een veilig gevoel. Als u weet dat u altijd terug kunt vallen op de backup, kunt u met een veilig gevoel nieuwe dingen proberen!

Het werkt heel eenvoudig. Zo stelt u een backup in.

We hebben lang gezocht naar de ideale oplossing: we wilden het zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom werken we samen met Jottacloud. Een eenvoudig en toegankelijk programma, voor Windows en macOS.

Zo maakt u snel een backup van uw documenten en foto’s:

download

1. Installeer het programma

Na uw aankoop krijgt u alle informatie om het programma te installeren op uw computer. U wordt hier stap voor stap bij begeleid.

Na uw aanschaf krijgt u duidelijke instructies van ons. Natuurlijk helpen we u hier ook graag bij!

Selecteer mappen

2. Wat wilt u veiligstellen?

De backup vraagt wat u veilig wilt stellen.

U kunt elke map die u wilt backuppen gewoon aanvinken. Zo simpel!

 

Uploaden

3. Ga rustig aan het werk!

Dat is het. De backup duurt de eerste keer soms een tijdje. Maar dat kan gewoon terwijl u er niet bij bent.

We raden u aan de computer een paar uur aan te laten staan, bijvoorbeeld ‘s nachts. Daarna kunt u met een veilig gevoel doen wat u wilt: u kunt altijd terugvallen op uw backup! 

Tip: kies voor onze Volledige Backup van € 6,50 per maand en stel ook de foto’s die u met uw telefoon of tablet maakt (of die u via WhatsApp krijgt) meteen veilig. Want vanaf de “Volledige Backup” kunt u al uw apparaten gratis mee-beveiligen.

Online backup: makkelijker, veiliger, beter

Een online backup: misschien doet u dat voor het eerst? Wij vinden dat een online backup de slimste manier is om uw bestanden de veilig te stellen. Het beschermt u beter tegen risico’s. En het is veiliger. We leggen u graag uit hoe veilig online backups zijn:

Wie kan uw bestanden zien?

Wie kan er eigenlijk allemaal bij uw data? Nou, niemand. Dat hebben we meteen in de basis goed geregeld. Alle bestanden in uw hele backup worden op uw computer ‘versleuteld’ met úw wachtwoord. Pas na het versleutelen, wordt uw data in de backup opgeslagen. Dus niemand kan hier iets mee.

Goed bewaard in Europa

Natuurlijk is het belangrijk dat u op uw backup kunt vertrouwen. Daarom laten we dat doen door Jottacloud. Een bedrijf dat al tientallen jaren specialist is in het maken van backups. Jottacloud staat in Noorwegen, een land dat de privacywet nóg strenger heeft geregeld dan Nederland. Misschien heeft u er wel eens van gehoord, maar buitenlandse overheden kunnen soms toegang vragen tot uw gegevens, wanneer uw data buiten de EU staat. Daarom wordt uw data in Europa opgeslagen. Hier heeft geen enkele overheid toegang tot uw data!

Een schijf kan vallen, gestolen worden, afbranden of stuk gaan.

Een backup op een USB-schijf, dat werkt eigenlijk nooit lekker. Het begint al met het aansluiten van de schijf als u wilt backuppen. U moet de schijf er weer bij zoeken, stelt het uit, en vergeet het. Of u doet het netjes elke week, maar… wat als er ingebroken wordt? Grote kans dat de backup ook wordt gestolen! En bij brand, brandt ook uw backup weg. Of u krijgt blikseminslag terwijl de schijf is aangesloten: zowel uw computer, als uw schijf gaan nu stuk. Backup experts raden altijd aan zo min mogelijk ‘overeenkomende’ factoren te hebben. Dus een backup, die sla je op een andere locatie op. Bij een bedrijf dat specialiseert in het veilig opslaan van data: Jottacloud dus.

Alles in het Nederlands: het programma, de service en onze hulp

U doet gewoon zaken met Uw Computerstudent. Onze student kan de backup voor u instellen en aanmaken. Op de achtergrond zorgen wij voor het aanmaken van uw account in de Jottacloud. Wij sturen u uw inloggegevens. Alles is in het Nederlands, en er zijn geen ingewikkelde schermen of knopjes. En als er iets mis gaat, dan kunt u ons vragen voor hulp. U kunt dan bijvoorbeeld een student boeken voor hulp aan huis of online hulp. Al onze studenten kennen Jottacloud en kunnen u dus snel en goed helpen!

Makkelijker

U hoeft geen schijf meer aan te sluiten. En u kunt het niet vergeten: backuppen gaat helemaal vanzelf. Als u niet beter wist, dan merkte u niet eens dat er een backup is! Zonder gedoe met schijven, instellingen en schema’s weet u zeker dat de backup goed staat. 

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!