Gratis installatiehulp bij onze Slimme Backup

Heeft u onze Slimme Backup gekocht? Een slimme keuze! Met een backup bent u beschermd tegen ransomware en andere ongelukjes.

Bij het jaarabonnement krijgt u gratis installatiehulp. We hebben de backup al zo eenvoudig mogelijk gemaakt, maar met onze installatiehulp is het nóg makkelijker om uw backup góed in te stellen. In 15 tot 30 minuten loopt onze student de backup met u door, en zorgt hij of zij dat alles goed is ingesteld. Helemaal gratis, bij elk jaarabonnement!

N

Slimme Backup

Met onze slimme backup bent u altijd goed beschermd tegen virussen en ongelukjes. Koop nu één jaar Slimme Backup, en profiteer meteen van de gratis installatiehulp!

N

Goed ingesteld

Met onze gratis hulp weet u zeker dat u de backup goed hebt ingesteld. Onze student helpt u bij het selecteren van belangrijke bestanden, en laat u zien hoe u kunt zien dat de backup gelukt is. Daarna kunt u zorgeloos aan de slag!

N

Online Hulp

Onze installatiehulp is een online afspraak. Dat betekent dat onze student u opbelt om de afspraak te starten, en dan met een programma op uw scherm meekijkt. Zo kan hij of zij precies zien wat u ook ziet, op uw scherm. U kunt hieronder eenvoudig een afspraak maken.

Direct een Hulp op afstand afspraak plannen

U kunt via onze website een afspraak plannen. Onze student neemt dan op het moment van de afspraak telefonisch contact met u op om u te helpen met al uw vragen en problemen.

Liever even bellen om een afspraak te plannen? Graag: u bereikt ons op 085 888 22 55.

Hulp op afstand: zo werkt het.

Misschien is het nieuw voor u. Dan is het prettig te weten dat het heel eenvoudig werkt.
Onze student helpt u bij elke stap. Zo werkt het:

 

1. Bel of maak een afspraak

Bijvoorbeeld via onze website: u kunt hierboven direct een afspraak maken. Aan het begin van de afspraak belt onze student u op om de afspraak te beginnen.

2. Verbinding maken

Soms is het fijn als onze student op uw scherm kan meekijken. Onze student logt dan in op uw computer of tablet. Samen met hem kijkt u naar het probleem. De student lost het op en legt uit wat hij doet.

3. Probleem opgelost!

“Heeft u verder nog vragen?” – u kunt aan het einde van de afspraak afrekenen met onze student. Voor de gratis installatiehulp hoeft u natuurlijk niet af te rekenen. Maar misschien heeft u, als de student toch bezig is, ook nog andere vragen of problemen? Dan rekenen we die tijd gewoon met u af.

Meteen beginnen of een afspraak maken?

 

Tarieven Hulp op Afstand

De installatiehulp is gratis, bij de aanschaf van een jaarabonnement op onze slimme backup. Daar hoeft u dus niets voor te betalen.

Als u tijdens de afspraak ook andere vragen wilt stellen, dan kan dat natuurlijk! Dan duurt de afspraak waarschijnlijk langer dan het gratis halfuur: onze student legt u dan uit dat hiervoor de normale tarieven gelden. 

“Mijn Hulp op Afstand-student heeft me over een digitale drempel heen geholpen door Hulp op Afstand aan te bieden. Hij was heel vriendelijk en duidelijk en ik heb gelijk een nieuwe afspraak gemaakt om de zooi op mijn laptop eens op te ruimen, ook via Hulp op Afstand! “

Mevrouw Klijnsma uit Rotterdam

Maak kennis met onze Computerstudent.

Waar mogen we u mee helpen?

Groot beveiligingsprobleem Internet Explorer

Internet ExplorerEr is een groot beveiligingsprobleem ontdekt in alle recente versies van Internet Explorer. Hackers kunnen daarmee op afstand virussen en malware op uw computer installeren. 

Internet Explorer is een onderdeel van Windows. Als u van Windows XP of Windows 7 gebruik maakt, dan is de kans groot dat ook uw computer gevaar loopt. Microsoft heeft een oplossing beschikbaar gesteld op haar website. U kunt deze zelf installeren, of een afspraak maken met onze studenten. Onze studenten zijn bekend met dit probleem, dus kunnen het snel voor u oplossen!

Zelf oplossen
U lost het probleem als volgt zelf op: Ga naar de website van Microsoft en klik op de knop “Microsoft Fix It”. Het programma wordt dan gedownload. Open daarna het programma en volg de aanwijzingen op uw scherm.

Antivirusprogramma
Naast het installeren van de “Fix it” is het aan te raden een goed antivirusprogramma te gebruiken. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op de site van security.nl (Nederlands) en op de site van Microsoft (Engels).

is linux iets voor mij

Is Linux iets voor mij?

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Linux. Maar… wat is dat “Linux” nou precies, en wat kunt u ermee? Dat leggen we u graag uit!

is linux iets voor mij

Ooit begonnen computers met besturingssystemen die op floppies pasten. Dat waren de zogenaamde Disk Operating Systems (“Schijfbesturingssystemen”) zoals CBM DOS voor de Commodore 8-bit systemen, Atari DOS voor de Atari 8-bit familie, TRS-DOS voor de TRS-80, Apple DOS voor de Apple II, en de meest bekende van allemaal: MS-DOS voor IBM PC compatible systemen.

Dat is nu wel anders. Besturingssystemen nemen veel meer ruimte in op uw computer, en zijn ook veel geavanceerder geworden. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig Microsoft Windows of Apple macOS. Daar staat echter nog een andere speler naast: Linux.

Wat is Linux?

Linux is begonnen als het persoonlijke project van de Fin Linus Torvalds in 1991 als een grappig project, wat nooit echt veel had moeten worden. Dat is een beetje anders gelopen: De meeste servers draaien tegenwoordig een variant van Linux. Ook uw Android telefoon is een vorm van Linux! Zelfs Apple’s macOS is in zekere vorm op Linux gebaseerd.

Linux is eigenlijk het fundament van het systeem, de kernel. Daar kan ieder die dat wil mee aan de slag en wat nieuws op bouwen. Dat heet een open source model. Iedereen kan de code inzien en aanpassen, alleen een selecte groep kan de wijzigingen doorvoeren. Dat zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een geschikte Linux-distributie is.

Welke soorten Linux zijn er?

De meest bekende Linux-distributies zijn bijvoorbeeld Linux Mint, Linux Ubuntu, Linux Fedora of Debian Linux. Linux onderscheidt zich van Windows in dat het open is. Als er een onveilige situatie in de code gevonden wordt, wordt deze daarom negen van de tien keer sneller gerepareerd dan dat deze misbruikt kan worden. Daardoor kent Linux ook eigenlijk geen actieve virussen. Scheelt weer een virusscanner!

Ook zijn Linux-distributies vaak veel lichter en kleiner dan Windows, omdat er veel minder onnodige software mee komt. U installeert zelf wat u nodig heeft – bij Windows is het andersom. Zij installeren voor u wat zij willen dat u nodig heeft.

Het feit dat Linux-distributies zo veel kleiner zijn, zorgt ervoor dat ze ook veel sneller zijn dan Windows. PCs waarop Windows niet vooruit te branden zijn, zijn met Linux Ubuntu bijvoorbeeld prima te doen! Linux-distributies lenen zich dus bij uitstek voor installatie op de oudere PC.

Software op Linux

De meeste software voor Linux is, net zoals Linux zelf, gratis. Projecten werken op basis van vrijwillige donaties van gebruikers en donaties van overheden. U hoeft dus niet meer te letten op licenties – die zijn er immers niet meer. Praktisch alles in de Linux wereld is gratis – en met de toenemende prijzen van Windows, kan dat best nog wel eens interessant zijn.

Helaas is de compatibiliteit met Windows of macOS software niet altijd even goed. Vaak zijn er wel goede vervangers, zoals LibreOffice of OpenOffice voor Microsoft Office, maar missen zij nog wat functionaliteiten of compatibiliteiten met hun Windows of macOS tegenhangers. Dat geldt vooral voor specialistische software, alhoewel ook daar tegenwoordig goede vervangers voor te vinden zijn.

Ook is nieuwe hardware vaak wat later ondersteund in Linux dan in tegenhangers. Cutting edge hardware wil dan ook vaak wat problemen geven bij installatie. Daar staat dan wel tegenover dat de ondersteuning voor oudere hardware vaak subliem is.

Tot slot.

Zo, wij hopen u hiermee een goed beeld gegeven te hebben van de voor- en nadelen van Linux. De software is dus gratis en sneller, maar de compatibiliteit met Windows of macOS tegenhangers wil nog wel eens tegenvallen.

Wij adviseren u graag over welke Linux-distributies voor u geschikt zijn, en wat het voor u kan betekenen. Een échte Linux-kenner komt dan graag bij u thuis om alles in te stellen en om u wegwijs te maken. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes.

Peter van Uw Computerstudent

Code rood: veel afspraken vanmiddag vervallen

Code rood: veel afspraken vanmiddag vervallen

Beste klant,

Het zal u niet ontgaan zijn dat het stormt. In veel provincies is door het KNMI code rood afgegeven. De Politie raadt in verschillende regio’s aan binnen te blijven.

De veiligheid van onze studenten is voor ons zeer belangrijk. Bovendien komen we vaak per fiets, en zijn we daardoor extra kwetsbaar. Om deze reden komen veel afspraken vanmiddag 18 januari te vervallen. Als dat ook voor uw afspraak het geval is, dan hoort u nog voor de geplande afspraak van onze student. Hij of zij maakt meteen een nieuwe afspraak met u.

We danken u voor uw begrip. Nadere info volgt.

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

marktplaats phishing

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan op!

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan goed op dat u niet in deze nieuwe Marktplaats phishing truc trapt! Online criminelen hebben weer iets nieuws bedacht. Met een smoes over een ‘verzendlabel’ worden verkopers naar een phishing-website geleid. Hoe werkt het? En hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt?

Hoe werkt Marktplaats phishing?marktplaats phishing

U heeft iets te koop staan op Marktplaats en u wordt benaderd door een koper. De koper is erg enthousiast en wilt het artikel graag kopen. De deal wordt meestal al snel gesloten. Nadat de deal gesloten is, blijkt de koper heel toevallig zo ver weg te wonen dat hij/zij u vraagt om het artikel op te sturen. Geen gekke vraag natuurlijk, het komt wel vaker voor dat Marktplaats aankopen per post worden verstuurd. De koper geeft aan dat hij/zij natuurlijk de verzendkosten plus het afgesproken bedrag overmaakt.

Hierna biedt de koper aan om u te helpen met een handige manier om een verzendlabel aan te maken. Hier staan alle adresgegevens van de zogenaamde koper al in. De koper stuurt u een handig linkje via app of sms. De argumenten van de koper zijn begrijpbaar, het zou gaan om een veilig verzendlabel waarmee de koper garantie heeft dat het artikel ook echt bij hem/haar aankomt. KLIK NIIET OP DE LINK!

De link is een phishinglink. Er wordt gevraagd naar al uw gegevens, onder andere uw bankrekeningnummer en uw pasnummer. Doe dit niet. Klik het weg en doe geen zaken meer met deze koper.

Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer wordt van Marktplaats phishing?

Lijkt een koper te mooi om waar te zijn, probeert hij/zij de koop heel snel rond te krijgen bijvoorbeeld? Dan kan het een oplichter zijn, die onderhandelen meestal niet over de prijs omdat het hen daar niet om gaat. Doet u zaken op Marktplaats? Zorg er dan voor dat alle communicatie en alle betalingen verlopen via Marktplaats en niet via app/sms/telefoon/mail. Marktplaats doet er van alles aan om misbruik van het platform te voorkomen.

Heeft u op een link geklikt en uw gegevens ingevuld/ Neem dan direct contact op met uw bank en meld het bij de Fraudehelpdesk!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks iemand van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Meer lezen over Marktplaats phising? Lees deze blog eens!

Wilt u meer weten leren over slim handelen op Marktplaats en Marktplaats phising en misschien gelijk uw computer en smartphone laten beveiligen? Boek dan nu een slimme student.We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

phishing mail herkennen

Trap niet in phishing mails met deze handige checklist

Phishing mail herkennen, hoe doet u dat? Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail. Onze student heeft een handige checklist voor u opgesteld.

Hoe kan ik phishing mail herkennen

  • Afzender: Het e-mailadres van de afzender wijkt af van het e-mailadres van het bedrijf waar de e-mail over gaat. Soms is het overduidelijk, u krijgt een mail van de NS maar in het afzender komt het woord NS niet voor. Soms is het minder duidelijk.
  • Taalgebruik: Phishing mails bevatten vaak taalfouten. Soms ziet het er uit alsof iemand de tekst vertaald heeft met Google Translate. De phishing mails die onze student voorbij heeft zien komen zien er helaas steeds professioneler en netter uit.
  • U moet op een link klikken: In veel phishing mails wordt u dringend verzocht om op een link te klikken. Er staat bijvoorbeeld dat u moet betalen of dat u uw gegevens moet verifiëren. Klik hier niet op. In dit artikel kunt u lezen hoe u gemakkelijk kunt zien of de link betrouwbaar is. Wilt u weten of u misschien nog een rekening moet betalen? Log dan in op de website van de instantie zelf door het internetadres in uw browser te typen.
  • Informatie: Een bank vraagt u nooit om uw pincode, tan-code of wachtwoord. In phishing mails wordt er wel naar dit soort informatie gevraagd. Geef de informatie nooit.
  • Bijlagen: Soms wordt er in de phishing mails gevraagd om een bijlage te openen. Open deze bijlagen niet! Ze kunnen een virus, spyware of ransomware bevatten.
  • Te mooi om waar te zijn: Een cadeaukaart, een mooie villa, of een gigantisch mooie prijs. In phishing mails worden vaak dingen geboden die te mooi zijn om waar te zijn.

Is het phishing mail?

Blokkeer dan gelijk de afzender en rapporteer de mail als ongewenst.

Wat te doen bij twijfel?

Twijfelt u nog? Op de website van Fraudehelpdesk vindt u nieuws en informatie over recente phishing mails. Ook kunt u contact opnemen met het bedrijf uit wiens naam de e-mail is verstuurd. Zij kunnen u vertellen of zij die e-mail daadwerkelijk verstuurd hebben.

Tot slot.

Succes met het controleren van uw e-mails! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het herkennen van phishing mail? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Boek vandaag uw student!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!