Gratis installatiehulp bij onze Slimme Backup

Heeft u onze Slimme Backup gekocht? Een slimme keuze! Met een backup bent u beschermd tegen ransomware en andere ongelukjes.

Bij het jaarabonnement krijgt u gratis installatiehulp. We hebben de backup al zo eenvoudig mogelijk gemaakt, maar met onze installatiehulp is het nóg makkelijker om uw backup góed in te stellen. In 15 tot 30 minuten loopt onze student de backup met u door, en zorgt hij of zij dat alles goed is ingesteld. Helemaal gratis, bij elk jaarabonnement!

N

Slimme Backup

Met onze slimme backup bent u altijd goed beschermd tegen virussen en ongelukjes. Koop nu één jaar Slimme Backup, en profiteer meteen van de gratis installatiehulp!

N

Goed ingesteld

Met onze gratis hulp weet u zeker dat u de backup goed hebt ingesteld. Onze student helpt u bij het selecteren van belangrijke bestanden, en laat u zien hoe u kunt zien dat de backup gelukt is. Daarna kunt u zorgeloos aan de slag!

N

Online Hulp

Onze installatiehulp is een online afspraak. Dat betekent dat onze student u opbelt om de afspraak te starten, en dan met een programma op uw scherm meekijkt. Zo kan hij of zij precies zien wat u ook ziet, op uw scherm. U kunt hieronder eenvoudig een afspraak maken.

Direct een Hulp op afstand afspraak plannen

U kunt via onze website een afspraak plannen. Onze student neemt dan op het moment van de afspraak telefonisch contact met u op om u te helpen met al uw vragen en problemen.

Liever even bellen om een afspraak te plannen? Graag: u bereikt ons op 085 888 22 55.

Logo pc en tekst white 700 1

Hulp op afstand: zo werkt het.

Misschien is het nieuw voor u. Dan is het prettig te weten dat het heel eenvoudig werkt.
Onze student helpt u bij elke stap. Zo werkt het:

 

1. Bel of maak een afspraak

Bijvoorbeeld via onze website: u kunt hierboven direct een afspraak maken. Aan het begin van de afspraak belt onze student u op om de afspraak te beginnen.

2. Verbinding maken

Soms is het fijn als onze student op uw scherm kan meekijken. Onze student logt dan in op uw computer of tablet. Samen met hem kijkt u naar het probleem. De student lost het op en legt uit wat hij doet.

3. Probleem opgelost!

“Heeft u verder nog vragen?” – u kunt aan het einde van de afspraak afrekenen met onze student. Voor de gratis installatiehulp hoeft u natuurlijk niet af te rekenen. Maar misschien heeft u, als de student toch bezig is, ook nog andere vragen of problemen? Dan rekenen we die tijd gewoon met u af.

Meteen beginnen of een afspraak maken?

 

Tarieven Hulp op Afstand

De installatiehulp is gratis, bij de aanschaf van een jaarabonnement op onze slimme backup. Daar hoeft u dus niets voor te betalen.

Als u tijdens de afspraak ook andere vragen wilt stellen, dan kan dat natuurlijk! Dan duurt de afspraak waarschijnlijk langer dan het gratis halfuur: onze student legt u dan uit dat hiervoor de normale tarieven gelden. 

“Mijn Hulp op Afstand-student heeft me over een digitale drempel heen geholpen door Hulp op Afstand aan te bieden. Hij was heel vriendelijk en duidelijk en ik heb gelijk een nieuwe afspraak gemaakt om de zooi op mijn laptop eens op te ruimen, ook via Hulp op Afstand! “

Mevrouw Klijnsma uit Rotterdam

Maak kennis met onze Computerstudent.

Waar mogen we u mee helpen?

Foto's overzetten van Android naar pc

Foto’s overzetten van Android naar pc

Foto’s overzetten van Android naar pc

Van de zomer op vakantie geweest? U heeft waarschijnlijk veel foto’s gemaakt met uw telefoon. Er zijn veel redenen om deze vakantiemomenten naar uw computer over te zetten. U heeft bijvoorbeeld te weinig ruimte of u wilt de foto’s op een groter scherm bekijken. In deze blog leert u eenvoudig foto’s overzetten van Android naar pc. 

Foto’s overzetten van Android naar pc

1. Foto’s overzetten van Android naar pc via Google Foto’s

Als u uw foto’s wilt overzetten naar de computer kan dit via het programma Google Foto’s. U opent de app ‘Google Foto’s’ op uw telefoon. De synchronisatie kunt u als volgt aanzetten. Zorg ervoor dat u bent ingelogd voordat u begint.

  • Open de Google Foto’s-app op je Android-telefoon of -tablet.
  • Log in op je Google-account.
  • Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  • Selecteer Instellingen voor Foto’s  Back-up en synchronisatie.
  • Tik op Back-up en synchronisatie om de functie aan of uit te zetten.

Ga vervolgens naar uw computer en zoek op Google photos.google.com op. Als u op Google Photo’s inlogt ziet u alle foto’s die ook op uw telefoon staan verschijnen!

2. Foto’s overzetten van Android naar pc via een USB kabel

Foto’s overzetten van Android naar pc via een USB kabel is een fluitje van een cent:

  • Sluit de kabel aan op uw telefoon en de andere kant op uw laptop of desktop. Veeg vervolgens naar beneden op de meldingsbalk op uw telefoon en tik op “USB naar…”. Daarna selecteert u “Bestandsoverdracht (MTP)”.

Dit opent het venster “Bestandsoverdracht” op uw computer. Ook verschijnt uw telefoon in de lijst “Apparaten en stations” in de verkenner. Hier kunt u bestanden overzetten, kopiëren, plakken en verwijderen, net als bij een gewone USB-stick.

3.Foto’s overzetten via WeTransfer

Via WeTransfer kunt u gemakkelijk foto’s of andere bestanden naar uzelf verzenden:

  • Ga op uw telefoon naar wetransfer.nl en klik op de homepagina op  ‘Upload bestanden’. Hier selecteert u alle foto’s.
  • Als u deze op WeTransfer heeft geüpload kunt u uw eigen emailadres opgeven. Daarna kunt u de bestanden gemakkelijk naar uw eigen mail verzenden.
  • Als deze zijn verstuurd kunt u op uw computer het mailtje van WeTransfer openen. In het mailtje staat er een knop ‘Downloaden’. Als u hierop klikt downloaden de foto’s automatisch.

Komt u er niet uit of wilt u liever dat een van onze kundige studenten de kiekjes voor u overzet? Dat kan! Maak snel een afspraak of neem contact op met onze Helpdesk Helden, zij helpen u graag!

 

wat is formjacking?

Wat is formjacking? En kunt u er iets tegen doen?

Wat is formjacking? En kunt u er iets tegen doen?

Cybercriminelen hebben weer iets nieuws bedacht om geld te verdienen: formjacking. Daarbij wordt kwaadaardige code in bestelformulieren van webwinkels gestopt. Hierdoor kunnen de cybercriminelen creditcardgegevens onderscheppen en zo met uw creditcardgegevens aankopen doen.form3

Volgens Symantec, een antivirusbedrijf, worden er maandelijks bijna 5000 webwinkels op deze manier gemanipuleerd. Het gaat dan voornamelijk om kleine en middelgrote webwinkels. Maar, het is niet uitgesloten dat grote webwinkels ook slachtoffer worden. Dat overkwam onlangs bijvoorbeeld Ticketmaster en British Airways.

“Formjacking vormt een ernstige bedreiging voor zowel bedrijven als consumenten”, zegt Robert den Drijver van Symantec. “Consumenten kunnen op geen enkele manier weten of ze een besmette website bezoeken als zij geen gebruikmaken van een uitgebreide beveiligingsoplossing. Hun waardevolle persoonlijke en financiële informatie blijft zo vatbaar voor identiteitsdiefstal.”

 

Hoe kan ik formjacking herkennen?

Helaas is formjacking niet te herkennen. U zit gewoon op de betaalpagina van de webwinkel, deze is beveiligd (te herkennen aan het slotje in de adresbalk van uw browser) en de betaling gaat zoals u gewend bent. U ziet niet dat er op de achtergrond iemand is die uw creditcardgegevens kan zien en kan gebruiken om aankopen te doen. Gelukkig is betalen met creditcard in Nederland niet zo populair. Er zijn dan ook geen grote aanvallen bekend van Nederlandse webshops.

Hoe kan ik formjacking voorkomen?

Ten eerste kunt u in webwinkels niet met een creditcard betalen. Als u met iDeal betaalt wordt u doorgestuurd naar uw eigen bankomgeving, de cybercriminelen kunnen op deze manier niets met uw gegevens. Ook kunt u een ad-blocker installeren in de browser. Dit kan helpen doordat de ad-blocker de kwaadaardige code tegen kan houden; het is echter geen gegarandeerde bescherming tegen formjacking. En natuurlijk blijft het altijd belangrijk om een goede antivirusbescherming op uw computer actief te hebben. Wist u dat wij een aantal antivirusprogramma’s aanbevelen?

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over veilig internetten of wilt u hulp bij het beveiligen van uw computer, laptop, telefoon of tablet? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Windows 11

Windows 11

Windows 11

Een paar jaar geleden zeiden ze bij Microsoft nog dat Windows 10 de laatste Windows zou zijn als échte versie. Daarna zou het als een service worden aangeboden, net zoals Office 365. Echter bleek niets minder waar: Op 5 oktober 2021 heeft Microsoft Windows 11 uitgebracht, samen met Microsoft Office 2021. Een nieuwe versie van Windows dus. Wat brengt dat u precies? En is het noodzakelijk te upgraden? Wij leggen het u graag uit in deze blog! 

De Interface van Windows 11 

Zoals met iedere nieuwe versie van Windows is ook de interface van Windows 11 weer opgepoetst. Het verschil is niet zo groot als tussen Windows 2000 en Windows XP, of Windows XP en Windows Vista. Desalniettemin is het wel weer anders, en dat is natuurlijk altijd even wennen. Een deel van de veranderingen zit ‘m in het start-menu. Dat is nu meer gefocust op vaak gebruikte apps. Ook staat het nu in het midden – alhoewel het makkelijk terug te zetten is naar de linkerkant van het scherm, voor wie dat prettiger vindt. De tegels zijn weggehaald uit het startmenu, en vervangen door een bekende uit het Windows Vista-tijdperk: De Widgets. Dit zijn interactieve, kleine programmaatjes die u bijvoorbeeld het nieuwste nieuws, de tijd of het weer kunnen laten zien. Daarnaast is het thema wat simpeler – wat platter gemaakt. Het doet wat denken aan Apple’s macOS op een zekere manier. Het is ook Microsofts doel om de interfaces gelijk te trekken: Of u nu op uw tablet, telefoon of computer werk, alles zal op dezelfde manier komen te werken.

Veiligheid van Windows 11 

Windows 11 neemt veiligheid een stuk serieuzer dan zijn voorgangers ooit gedaan hebben. Dat heeft wel als gevolg dat veel PCs die nu nog prima werken onder Windows 10, niet worden ondersteund door Windows 11. Alhoewel er wel een weg omheen is, is het nog niet duidelijk of deze weg ook ondersteund én veilig blijft. In technische termen: Uw processor moet door Microsoft goedgekeurd zijn (Intel: 8e generatie Core of later. AMD: Ryzen 2000 series of later), u moet ondersteuning hebben voor de TPM 2.0 encryptie-module én Secure Boot moet aan staan. Wilt u zeker weten of uw PC Windows 11 aan kan? Microsoft heeft daar een tool voor uitgebracht, en die kunt u hier downloaden. Het interpreteren van de resultaten is niet al te gemakkelijk en wij helpen u hier graag bij met een student bij u in de buurt of online op afstand.

Android

In Windows 11 komt ondersteuning voor Android-apps. Zo kunt u de apps die op uw telefoon draaien ook op uw computer draaien. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het thuiswerken, het houden van meetings of het volgen van uw favoriete sociale media. Helemaal foutloos werkt het overigens nog niet, maar in de nabije toekomst zou de ondersteuning zeker goed moeten zijn.

Office 2021

Naast Windows 11 is Office 2021 ook uitgebracht. Office 2021 brengt nieuwe verbeteringen in de layout uit en een verbeterde donkere-modus, voor de mensen die een donkere layout prettiger vinden dan een lichte. Daarnaast kan er, met behulp van Microsoft Teams, gebruik gemaakt worden van een ‘samenwerken’ functie. Hierbij kan men tegelijkertijd samen aan één Microsoft Office document werken, zonder dat dat in de webbrowser hoeft via Office Online. Daarnaast is zij vrijwel gelijk aan Office 2019.

Is Windows 11 iets voor u? 

Of Windows 11 iets voor u is, is afhankelijk van verschillende factoren. Eén van de grote voordelen van Windows 11 is de goede kleurkwaliteit die HDR kan bieden. Als u daar behoefte aan heeft, is Windows 11 een aanrader. Qua veiligheid kan Windows 11 ook een voorsprong hebben, maar uw PC moet hiervoor dus wel aan bepaalde eisen voldoen. Windows 10 wordt nog tot 2025 ondersteund. Het is dus niet noodzakelijk om met spoed een upgrade naar Windows 11 te doen. 

Dan Office 2021: Er zijn zeker kleine, incrementele verbeteringen die het leven prettiger kunnen maken. Maar net als bij Windows 11 zijn er geen ontwikkelingen gedaan die u verplichten te upgraden. Als u nu naar alle tevredenheid Windows 10 en Office 2019 gebruikt, is er dus geen reden om direct een upgrade te doen. Mocht u nog Office 2016 of eerder gebruiken, dan is dit een mooi moment om te kijken naar Office 2021, aangezien deze suites hun leeftijd inmiddels wel laten zien. 

Windows 11 Installatie Check

Onze computerstudenten voeren tot eind november een gratis installatie check (van maximaal 15 minuten) voor u uit. Als u voor of tijdens een afspraak aangeeft dat u gebruik wilt maken van de installatie check, zal de student gratis controleren of uw computer geschikt is en u hier kosteloos over adviseren. Of u nou een afspraak maakt om uw printer te installeren, uw wifi of uw veiligheid te verbeteren of voor een computer apk, de installatie check krijgt u er gratis bij! Zo weet u zeker waar u aan toe bent en wat voor u de juiste keuze is. Uiteraard helpt de computerstudent u ook graag met de eventuele upgrade naar Windows 11.

Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groot beveiligingsprobleem Internet Explorer

Internet ExplorerEr is een groot beveiligingsprobleem ontdekt in alle recente versies van Internet Explorer. Hackers kunnen daarmee op afstand virussen en malware op uw computer installeren. 

Internet Explorer is een onderdeel van Windows. Als u van Windows XP of Windows 7 gebruik maakt, dan is de kans groot dat ook uw computer gevaar loopt. Microsoft heeft een oplossing beschikbaar gesteld op haar website. U kunt deze zelf installeren, of een afspraak maken met onze studenten. Onze studenten zijn bekend met dit probleem, dus kunnen het snel voor u oplossen!

Zelf oplossen
U lost het probleem als volgt zelf op: Ga naar de website van Microsoft en klik op de knop “Microsoft Fix It”. Het programma wordt dan gedownload. Open daarna het programma en volg de aanwijzingen op uw scherm.

Antivirusprogramma
Naast het installeren van de “Fix it” is het aan te raden een goed antivirusprogramma te gebruiken. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op de site van security.nl (Nederlands) en op de site van Microsoft (Engels).

google year in search 20171

Wat zocht u in 2017 op Google?

Wat zocht u in 2017 op Google?

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vI4LHl4yFuo" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2017 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gezochte zoekwoord van 2017 is helaas geen leuke: Anne Faber.

De vermissing van de 25-jarige vrouw hield veel mensen bezig en dit is terug te zien in de zoekresultaten.

Op de tweede plaats staat ‘stemwijzer’. Dit heeft natuurlijk te maken van de afgelopen verkiezingen. Op politici werd ook veel gezocht. Geert Wilders staat op nummer één, Mark Rutte op twee en Eberhard van der Laan op drie.

Ook werden er dit jaar veel vragen gesteld aan Google. Opvallend genoeg was één van de populairste vragen ‘Wat is een pangolin’ (een pangolin is een schubdier). Ook wilden de Nederlanders weten hoe Paypal werkt, wat Pinksteren is en hoe Instagram werkt

Wereldwijd zijn de zoektermen heel anders.

Orkaan Irma, iPhone 8 en iPhone X waren de meest gezochte termen. Wereldwijd wilden veel mensen informatie over bitcoins en wie Meghan Markle precies is.

Waar heeft u naar gezocht in 2017?

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw automatische back-up? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Boek vandaag uw student!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!