Gratis installatiehulp bij onze Slimme Backup

Heeft u onze Slimme Backup gekocht? Een slimme keuze! Met een backup bent u beschermd tegen ransomware en andere ongelukjes.

Bij het jaarabonnement krijgt u gratis installatiehulp. We hebben de backup al zo eenvoudig mogelijk gemaakt, maar met onze installatiehulp is het nóg makkelijker om uw backup góed in te stellen. In 15 tot 30 minuten loopt onze student de backup met u door, en zorgt hij of zij dat alles goed is ingesteld. Helemaal gratis, bij elk jaarabonnement!

N

Slimme Backup

Met onze slimme backup bent u altijd goed beschermd tegen virussen en ongelukjes. Koop nu één jaar Slimme Backup, en profiteer meteen van de gratis installatiehulp!

N

Goed ingesteld

Met onze gratis hulp weet u zeker dat u de backup goed hebt ingesteld. Onze student helpt u bij het selecteren van belangrijke bestanden, en laat u zien hoe u kunt zien dat de backup gelukt is. Daarna kunt u zorgeloos aan de slag!

N

Online Hulp

Onze installatiehulp is een online afspraak. Dat betekent dat onze student u opbelt om de afspraak te starten, en dan met een programma op uw scherm meekijkt. Zo kan hij of zij precies zien wat u ook ziet, op uw scherm. U kunt hieronder eenvoudig een afspraak maken.

Direct een Hulp op afstand afspraak plannen

U kunt via onze website een afspraak plannen. Onze student neemt dan op het moment van de afspraak telefonisch contact met u op om u te helpen met al uw vragen en problemen.

Liever even bellen om een afspraak te plannen? Graag: u bereikt ons op 085 888 22 55.

Hulp op afstand: zo werkt het.

Misschien is het nieuw voor u. Dan is het prettig te weten dat het heel eenvoudig werkt.
Onze student helpt u bij elke stap. Zo werkt het:

 

1. Bel of maak een afspraak

Bijvoorbeeld via onze website: u kunt hierboven direct een afspraak maken. Aan het begin van de afspraak belt onze student u op om de afspraak te beginnen.

2. Verbinding maken

Soms is het fijn als onze student op uw scherm kan meekijken. Onze student logt dan in op uw computer of tablet. Samen met hem kijkt u naar het probleem. De student lost het op en legt uit wat hij doet.

3. Probleem opgelost!

“Heeft u verder nog vragen?” – u kunt aan het einde van de afspraak afrekenen met onze student. Voor de gratis installatiehulp hoeft u natuurlijk niet af te rekenen. Maar misschien heeft u, als de student toch bezig is, ook nog andere vragen of problemen? Dan rekenen we die tijd gewoon met u af.

Meteen beginnen of een afspraak maken?

 

Tarieven Hulp op Afstand

De installatiehulp is gratis, bij de aanschaf van een jaarabonnement op onze slimme backup. Daar hoeft u dus niets voor te betalen.

Als u tijdens de afspraak ook andere vragen wilt stellen, dan kan dat natuurlijk! Dan duurt de afspraak waarschijnlijk langer dan het gratis halfuur: onze student legt u dan uit dat hiervoor de normale tarieven gelden. 

“Mijn Hulp op Afstand-student heeft me over een digitale drempel heen geholpen door Hulp op Afstand aan te bieden. Hij was heel vriendelijk en duidelijk en ik heb gelijk een nieuwe afspraak gemaakt om de zooi op mijn laptop eens op te ruimen, ook via Hulp op Afstand! “

Mevrouw Klijnsma uit Rotterdam

Maak kennis met onze Computerstudent.

Waar mogen we u mee helpen?

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden – zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies?

Een podcast is te vergelijken met een vooraf opgenomen radioprogramma. Een podcast kent dus altijd één of meerdere sprekers. En dat kan dan over van alles gaan: Het leren van een taal, discussies over de nieuwste boeken, muziek of films, uitleg over natuurverschijnselen of gewoon uit het leven gegrepen gesprekken. Voor ieder wat wils dus.

De meeste podcasts zijn vooraf opgenomen voordat ze worden gepubliceerd, maar sommige podcasts zijn ook live te beluisteren en aan mee te doen – een beetje zoals de gewone radio. Maar dan online.

Het grote voordeel van deze podcasts is dat er veel variatie in te vinden is. Het kan ook prettig zijn onderweg: Gewoon wat rustig gepraat over iets wat u interessant of leuk vindt, terwijl u aan het reizen bent. Natuurlijk hoeft het niet rustig te zijn – er is voor ieder wat wils, dus ook podcasts over heavy metal muziek.

Hoe luister ik naar podcasts? 

Spotify

Naar podcasts luisteren kunt u zowel op uw computer en laptop, smartphone of tablet via Spotify doen. Hier biedt menigeen hun podcasts aan. Ook heeft Spotify meerdere categorieën van podcasts in de aanbieding, waardoor u zich direct kunt richten op wat u interessant vindt. Of gewoon rustig kijken wat er allemaal tussen zit, dat kan ook. Het voordeel van Spotify is ook dat de podcasts te downloaden zijn voor later gebruik, bijvoorbeeld in de auto of in de trein. We weten namelijk dat wifi in de trein niet altijd even stabiel is. Daarnaast is Spotify een populair en groot platform, met een heel groot aanbod.

Benieuwd? Kijkt u dan op https://open.spotify.com/genre/podcasts-web voor het overzicht aan podcasts.

Apple

Er zijn speciale apps om naar podcasts te luisteren speciaal voor Apple iOS gebaseerde apparaten. Denkt u dan aan de iPhones, iPads en iPods.
Wij zullen niet de hele lijst bij langs gaan, want dat zijn er bijzonder veel. Voorbeelden van deze apps zijn bijvoorbeeld Apple Podcasts, Overcast, Castro 3 of ListenApp. Deze apps werken grotendeels hetzelfde als Spotify en verschillen voornamelijk in aanbod en de manier waarop advertenties gepresenteerd worden, en of u ervoor kunt/moet betalen.

Android

Hetzelfde geldt voor de Android varianten. Deze zijn beschikbaar op Android telefoons en tablets, zoals die van Nokia, OnePlus of Samsung. Hier kunt u eens kijken naar apps als Google Podcasts, Podcast Republic of Podkicker. En daarvoor geldt ook weer hetzelfde als voor de Apple-apps: Alle apps werken grotendeels hetzelfde als Spotify, maar verschillen in aanbod en verdienmodel.

Cross-Platform Apps

Dan zijn er nog een paar apps die werken op zowel Apple als Android apparaten. Spotify is daar een goed voorbeeld van, maar ook TuneIn Radio, Laughable of RadioPublic. Zoveel wensen, zoveel aanbod!


Veel luister plezier! 

Wij hopen u hiermee een klein kijkje gegeven te hebben in de wondere wereld van podcasts. Er is voor iedereen iets te vinden, het is soms alleen een beetje zoeken. Hopelijk kunt u vinden wat u zoekt en kunt u naar podcasts luisteren. Mocht het afspelen toch niet lukken, helpen wij u natuurlijk graag verder. Als u contact met ons opneemt, komt één van onze slimme studenten graag bij u langs. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

besparen op internetkosten

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

Wilt u minder betalen voor internet? Dat begrijp ik! Het is raadzaam om uw abonnement dan eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te nemen dat past bij uw verbruik en wensen, kunt u een hoop geld besparen. Wij geven u graag wat tips!

Kies voor een alles-in-1 pakket…

Het is voordeliger om internet, televisie en telefonie in een pakket af te sluiten ten opzichte van losse contracten. U kiest dan dus voor alles-in-1. Ook is het handig, omdat u nog maar één factuur hebt en u betaalt maar één keer voor de aansluitkosten.

…of juist niet

Maar… gebruikt u eigenlijk alleen internet, kijkt u geen tv en belt u niet met een vaste lijn? Dan is de kans groot dat het voordeliger is als u alleen een abonnement voor internet neemt. Kiest u een alles-in-1-pakket, dan neemt internet het grootste deel van de kosten voor z’n rekening.

Geen telefonie in uw abonnement

Met de komst van de mobiele telefoon, maken steeds minder mensen gebruik van de huistelefoon. Echter betaalt u hier vaak nog wel voor in uw abonnement. Dat is natuurlijk zonde.

Televisie via internet? Dan geen tv-pakket

Met de komst van Netflix en Videoland, kijken heel veel Nederlanders minder of helemaal niet meer naar de televisie. U kunt ook overwegen om geen televisie-abonnement af te sluiten. Op deze manier kunt u aardig wat geld besparen. Wilt u toch nog naar uw  favoriete televisieprogramma kijken? Dan kan dat eventueel ook via Uitzending Gemist.

Kies voor de juiste internetsnelheid

Er is internet en er is internet. Wat maakt het verschil? De snelheid. Welke snelheid u nodig heeft, is van een aantal zaken afhankelijk. Allereerst met welk doel u het internet gebruikt, het aantal personen in het huishouden dat er gebruik van maakt én met hoeveel apparaten jullie op het internet zitten. Gebruikt u  internet alleen om te surfen en om uw e-mail te checken? Dan heb je genoeg aan 20 Mbits per seconde. Als er meerdere mensen gebruikmaken van het internet, dan heeft u waarschijnlijk iets meer nodig dan dat. Als u games speelt en heel veel films downloadt, dan wordt 50 Mbits of meer aangeraden.

Neem een andere verbinding

In Nederland kunt u tussen vier verschillende verbindingen kiezen: ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Deze verbindingen zorgen ervoor dat u toegang hebt tot het internet, televisie en bellen met de vaste lijn. Aan elk type verbinding, hangt een ander prijskaartje. ADSL en VDSL zijn de goedkoopste opties. Kabel en glasvezel zijn duurder, maar zorgen wel voor een snellere internetverbinding. Overigens is niet elke verbinding op elk adres beschikbaar. Is uw internet langzaam? Onze slimme student komt graag bij u langs om te kijken waar het aan ligt.

Abonnementen vergelijken

Wilt u weten of u bij een andere aanbieder goedkoper uit bent? U kunt verschillende abonnementen met elkaar vergelijken. U hoeft alleen maar uw postcode in te vullen en aan te geven of u internet, televisie en telefonie in uw abonnement wilt. U krijgt direct een overzicht te zien van beschikbare providers en de verschillende tarieven. Binnen een paar minuten weet u wat voor u het voordeligste en best aansluitende abonnement is. En dat kan u een hoop euro’s op jaarbasis en/of langzaam-internet-frustratie schelen.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over uw internetsnelheid? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

thunderbird alternatief windows live mail

Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

Thunderbird

Thunderbird komt van de makers van internetbrowser Firefox. Het is een goed alternatief voor een programma als Windows Live Mail. Thunderbird is veilig en bovendien gratis. U kunt Thunderbird hier downloaden.

Het grote voordeel van Thunderbird is dat het gemakkelijk te installeren en gebruiken is. U kunt zelf veilig en makkelijk overstappen van Windows Live Mail naar Thunderbird. Mocht u toch hulp willen van een computerstudent dan kunt u altijd een afspraak maken voor een computerstudent aan huis. Onze student helpt graag door Thunderbird te installeren en uit te leggen.

Thunderbird zelf installeren en instellen

We raden u altijd aan een goede backup te maken voordat u onderhoudstaken aan uw computer uitvoert.

  1. U kunt Thunderbird hier downloaden.
  2. Als u Thunderbird voor het eerst start, wordt er gevraagd of u een nieuw e-mailadres wilt maken. U vult uw e-mailadres en wachtwoord in en Thunderbird gaat zelf op zoek naar de bijbehorende gegevens. Dit maakt Thunderbird zo gemakkelijk in gebruik.
  3. U kunt nu aan de slag met uw nieuwe e-mailprogramma!

Slimme student aan huis helpt graag.

Overstappen naar een ander e-mailprogramma is best spannend. Gaat het goed met uw bestanden? Werkt Thunderbird wel prettig? Werkt alles nog nog wel? Allemaal goede vragen! Onze student denkt graag met u mee. Gewoon bij u thuis, achter uw computer. Zo weet u zeker dat het goed komt, en kunt u onze student al uw vragen stellen. Hij of zij antwoordt rustig en in uw tempo, zodat u er wat van leert. Ideaal, toch?

Lees snel verder over onze voordelige tarieven of boek direct een student!

Overstappen van mailprogramma?

Geen zorgen: onze student helpt u graag.
Eerlijke tarieven: geen inschrijfkosten, geen abonnement.

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Er is nieuwe malware gerapporteerd die gebruikersnamen en wachtwoorden van Mac-gebruikers steelt, aldus de makers van de virusscanner Eset. De gegevens komen uit de ‘Sleutelhanger’, het Mac-programma dat gevoelige informatie voor gebruikers op een veilige manier bewaart.

13620898_1744310355839452_4722558416457919051_n De onderzoekers hebben de malware de naam Keydnap gegeven en zeggen dat die op verschillende manieren probeert binnen te komen. Zo zit de malware, zoals we vaak zien, verstopt als bijlage in een mailbericht.

Spatiefoutje

In het bericht zit een .zip-bestand (een pakketje waar bestanden inzitten). Als een gebruiker dat opent, treft die daar onder meer een afbeelding aan, een .jpg. Klikt de gebruiker daar vervolgens op en staat de Gatekeeper-beveiliging uit, dan opent zich naast de afbeelding ook heel kort het programma Terminal. Dit is mogelijk doordat de kwaadwillenden achter ‘jpg’ een spatie hebben gezet. Met Terminal kunnen commando’s worden gegeven aan OS X. Daardoor kan Keydnap zichzelf in het systeem nestelen.

Op een gegeven moment vraagt het programma aan de computer om meer rechten. De gebruiker krijgt dat verzoek in een pop-up te zien. Bijna alle Mac-gebruikers zullen dat herkennen, omdat bijna ieder programma er wel eens om vraagt. Als een gebruiker niet goed oplet en met zijn wachtwoord toestemming geeft, heeft Keydnap onbeperkt toegang en kan het gebruikersnamen en wachtwoorden stelen.

Als de makers van de malware dat willen, kunnen ze het systeem ook de opdracht geven om bijvoorbeeld iemand via de webcam te volgen, zeggen de onderzoekers van Eset.

Meer malware

Het is onduidelijk of Apple er iets tegen gaat doen. Het gebruik van de spatie in bestandsnamen is namelijk een functie (die nu dus op een handige manier wordt misbruikt). Hoeveel mensen er al last hebben gehad van Keynap, is onbekend. Er gaat de laatste tijd meer malware voor de Mac rond. Een andere variant zat in EasyDoc Converter en deed zich voor als een programma dat bestanden omzet. Dat programma was verkrijgbaar via de populaire app-website MacUpdate.

Nieuw BTW-tarief

U heeft er ongetwijfeld van gehoord: het hoge btw-tarief gaat van 19 naar 21 procent. Uw Computerstudent heeft echter besloten haar tarieven te handhaven en de btw-verhoging voor u te betalen.

Dit betekent dat onze tarieven voor consumenten onveranderd laag blijven: € 12,50 per half uur. Ook voor bedrijven verandert er niets. Dit tarief blijft liggen op € 12,50 per half uur (exclusief btw).

Boek vandaag uw student!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!