Zo stelt u een nieuwe iPhone in: Een handleiding plus 5 essentiële tips

8 maart 2024 | Uw Computerstudent Blog

Zo stelt u een nieuwe iPhone in: Een handleiding plus 5 essentiële tips

U heeft een nieuwe of een refurbished iPhone gekocht en u wilt deze natuurlijk snel in gebruik nemen. Of u nu een doorgewinterde Apple-gebruiker bent of compleet nieuw bent met Apple, het instellen van een iPhone is niet altijd gemakkelijk. Om u op weg te helpen, hebben we een eenvoudige blog samengesteld voor het instellen van uw nieuwe apparaat, compleet met vijf cruciale punten om op te letten.

 

Zelf nieuwe iPhone instellen

Zodra u de iPhone aanzet ziet u een ‘Hallo’ scherm, het eerste wat u doet is het kiezen van land of regio, dit is belangrijk voor de datum, tijd en andere lokale diensten. Vervolgens krijgt u de keuze om de gegevens over te zetten van uw oude iPhone of dat u de nieuwe iPhone helemaal vers wilt instellen. Als dit uw eerste iPhone is kunt u kiezen voor de handmatige configuratie. Daarna is het belangrijk om uw iPhone te verbinden met het Wi-Fi of mobiel netwerk om uw iPhone te activeren. Vervolgens geeft u akkoord op Apple ’s gegevens- en privacybeleid.

 

Stel beveiliging in

Nu komt het instellen van de beveiliging. Afhankelijk van het model iPhone kunt u nu Touch ID of Face ID instellen. Dit is een belangrijke stap om het apparaat maar ook de data optimaal te beveiligen. Vervolgens stelt u een toegangscode in. U kunt kiezen voor een pincode of bijvoorbeeld een patroon. Nadat u de beveiliging heeft ingesteld kunt u apps en gegevens beheren. Wilt u uw iPhone op een andere manier ontgrendelen? Tik dan op ‘Toegangscodeopties’ en pas de instellingen aan.

 

Koppel Apple-ID en stel Siri in

Nu de beveiliging is ingesteld, is het tijd om na te denken over hoe u de apps en gegevens wilt beheren. Wilt u een iCloud-reservekopie terugzetten, gegevens overzetten van een ander apparaat of beginnen met een schone lei op uw refurbished iPhone? De keuze is aan u. Vervolgens kunt u inloggen met een Apple ID, zonder dit kunt u geen apps downloaden of gebruik maken van andere Apple-diensten. Heeft u geen Apple ID of weet u het wachtwoord niet meer? Kies dan voor ‘Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?’ Maak deze dan aan en bewaar dit wachtwoord goed.

Bij de laatste stappen kiest u ervoor om de automatische updates aan of uit te zetten. Ook is het bij uw iPhone configureren mogelijk om Siri in te stellen. Dat is de spraakassistent van Apple. Tot slot kunt u bepalen of u de ‘Schermtijd’ wilt activeren. Deze functie houdt bij hoeveel u uw nieuwe iPhone gebruikt.

 

Het is gelukt!

Het instellen van uw nieuwe iPhone is een fluitje van een cent met deze eenvoudige stappen. Om u verder te helpen hebben we vijf punten om op te letten om ervoor te zorgen dat uw iPhone veilig, up-to-date en gebruiksklaar is.

 

De 5 cruciale punten om op te letten

  1. Privacy-instellingen: Neem de tijd om uw privacy-instellingen aan te passen. Beslis welke apps toegang krijgen tot uw locatie, contacten en andere persoonlijke gegevens.
  2. Software-update: Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie installeert. Apple brengt regelmatig updates uit met nieuwe functies en belangrijke beveiligingsupdates.
  3. Back-up instellingen: Schakel iCloud-back-up in om ervoor te zorgen dat u gegevens veilig worden opgeslagen. U kunt ook kiezen voor een periodieke back-up via iTunes.
  4. Batterijgezondheid: Activeer de ‘Batterijconditie’ functie om inzicht te krijgen in de gezondheid en het optimale gebruik van uw batterij.
  5. Apple Pay en Wallet: Voeg uw creditkaart toe aan Apple Pay voor een snelle en veilige betalingsmethode. U kunt ook tickets en loyaliteitskaarten toevoegen aan de Wallet-app.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Google Translate: 5 handige vakantietips

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen…

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Ransomware: Voorkomen is beter dan genezen.

Ransomware. Het blijft eng en we merken dat u er nog veel vragen over heeft. Deze beantwoorden we natuurlijk graag! Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Het is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. Omdat u niet ziet dat het gebeurd, merkt u het pas als het te laat is…

Wat zocht u in 2019 op Google?

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2019 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gebruikte zoekwoord van 2019 is: …

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!