Aan de slag met Cloud Backup

7 juli 2019 | Apple, Uw Computerstudent Blog, Windows

Aan de slag met Cloud Backup

door | 7 juli 2019 | Apple, Uw Computerstudent Blog, Windows

Wanneer u bestanden online bewaart, slaat u ze op in de ‘cloud’. Bijvoorbeeld met Dropbox, iCloud, Google Drive, of simpel en vertrouwd bij Uw Computerstudent. Uw bestanden zijn dan overal via internet toegankelijk. En als uw computer of telefoon/tablet crasht of kwijt raakt, dan verliest u niet uw gegevens. Ideaal.

Opslaan in de cloud

Het voordeel van het opslaan in de cloud is dat u overal bij uw gegevens kunt, u hoeft zich geen zorgen te maken over het apparaat dat kapot kan gaan of dat gestolen kan worden, het geheugen is gemakkelijk uit te breiden. U hoeft geen schijf meer aan te sluiten. En u kunt het niet vergeten: backuppen gaat bij de Back-up service van Uw Computerstudent helemaal vanzelf. Als u niet beter wist, dan merkte u niet eens dat er een backup is! Zonder gedoe met schijven, instellingen en schema’s weet u zeker dat de backup goed staat.

Tip: Lees ook ons artikel over het maken van een backup op een externe harde schijf (USB): voor Windows- en Apple gebruikers.

Waarom een cloud back-up een goed idee is.

  • Ransomware, ook wel een gijzelvirus genoemd, maakt uw bestanden stuk. Alleen tegen betaling van een vaak groot bedrag krijgt u de bestanden (soms) terug. Natuurlijk is een goede virusscanner heel belangrijk. Maar zelfs de beste scanner kan niet alle virussen herkennen. En er komen dagelijks duizenden virussen bij. Daarom is het belangrijk een goede backup te maken. Als u dan wordt geïnfecteerd met ransomware, dan verliest u in ieder geval geen bestanden!
  • Misschien heeft u per ongeluk de verkeerde map verwijderd. Of door een bug in een programma verliest u data. Of misschien slaat u per ongeluk een bestand op met de verkeerde naam. Allemaal dingen die zomaar kunnen gebeuren! Een goede backup helpt u hierbij. Onze backup slaat meerdere versies van elk bestand op. Zo kunt u altijd naar een vorige versie herstelllen. Bijvoorbeeld van vóórdat u de bestanden verwijderde.
  • Bijna alle externe harde schijven, zijn zogenaamde HDD’s. En ook bijna alle laptops gebruiken nog een HDD. Dit soort schijven is gevoelig voor slijtage, en kan slecht tegen vallen en stoten. Vooral bij externe USB-schijven is dit vaak een probleem. Voordat u merkt dat de schijf stuk gaat, is het vaak te laat. Onze studenten controleren uw schijf wel tijdens de Computer APK: zo kunt u tijdig ingrijpen. Maar niet altijd zijn we er op tijd bij. Vaak gaat dan een gedeelte van de bestanden verloren.
  • Naast dat een goede backup slim is, geeft het ook gewoon een veilig gevoel. Als u weet dat u altijd terug kunt vallen op de backup, kunt u met een veilig gevoel nieuwe dingen proberen!

Hoe maak ik een cloud back-up?

Elke cloud dienst werkt anders en het verschilt per cloud dienst hoe u het beste een back-up maakt. Ik heb veel ervaring met de Uw Computerstudent back-up dienst. We hebben lang gezocht naar de ideale oplossing: we wilden het zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom werken we samen met Jottacloud. Een eenvoudig en toegankelijk programma, voor Windows en macOS. Zo maakt u snel een backup van uw documenten en foto’s:

    1. Installeer het programma. Na uw aankoop krijgt u alle informatie om het programma te installeren op uw computer. U wordt hier stap voor stap bij begeleid. U krijgt duidelijke instructies van ons. Natuurlijk helpen we u hier ook graag bij!
    2. Wat wilt u veiligstellen? De backup vraagt wat u veilig wilt stellen.U kunt elke map die u wilt backuppen gewoon aanvinken. Zo simpel!
    3. Ga rustig aan het werk. Dat is het. De backup duurt de eerste keer soms een tijdje. Maar dat kan gewoon terwijl u er niet bij bent. We raden u aan de computer een paar uur aan te laten staan, bijvoorbeeld ’s nachts. Daarna kunt u met een veilig gevoel doen wat u wilt: u kunt altijd terugvallen op uw backup!

Nooit meer zorgen over crashes en ransomware?
Simpel, met de backup van Uw Computerstudent.

Met onze Online Backup willen we backups ontzettend simpel maken. Met enkele klikken stelt u een backup in. Uw backups worden veilig bij ons opgeslagen. Dat scheelt een hoop gesleep met harde schijven. En doordat we verschillende versies van elke backup opslaan, is dit een uitstekende bescherming tegen ransomware. Of gewoon tegen ongelukjes, zoals per ongeluk de verkeerde map verwijderen. Een veilig gevoel!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw cloud back-up? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Alternatieven voor Facebook, Whatsapp en Google!

Het lijkt soms alsof u niet om Google of Facebook heen kunt. U heeft elke dag te maken met deze bedrijven, maar wat als u dat niet wilt? Onze student heeft onderzoek gedaan en heeft alternatieven voor Google, Facebook en Whatsapp.

Wat is formjacking? En kunt u er iets tegen doen?

U heeft het wellicht in het nieuws gelezen de afgelopen tijd. Cybercriminelen hebben weer iets nieuws bedacht om geld te verdienen: formjacking. Wat is het en kunt u er iets tegen doen?

4 gratis apps om thuis te sporten

4 gratis apps om thuis te sporten! Met deze apps blijft u fit zonder dat u de deur uit hoeft. Van yoga tot workouts voor kleine ruimtes

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

Echt goede foto's maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u...

Alles wat u wilt weten over de AVG!

Hoera! Een nieuwe wet die bedoelt is om u en uw gegevens te beschermen. De AVG is ingegaan, een goed moment om even stil te staan bij wat de AVG precies is, wat u er aan heeft en wat uw rechten zijn!

Help! WhatsApp doet het niet!

Wat vervelend! Uw WhatsApp werkt niet. Dit kan door een storing komen, maar wat als er geen storing is? Met deze tips bent u snel weer aan het appen.