Aan de slag met Cloud Backup

5 maart 2024 | Uw Computerstudent Blog, Apple, Windows

Aan de slag met Cloud Backup

by | 5 maart 2024 | Uw Computerstudent Blog, Apple, Windows

Wanneer u bestanden online bewaart, slaat u ze op in de ‘cloud’. Bijvoorbeeld met Dropbox, iCloud, Google Drive, of simpel en vertrouwd bij Uw Computerstudent. Uw bestanden zijn dan overal via internet toegankelijk. En als uw computer of telefoon/tablet crasht of kwijt raakt, dan verliest u niet uw gegevens. Ideaal.

Opslaan in de cloudCloud Computing 11

Het voordeel van het opslaan in de cloud is dat u overal bij uw gegevens kunt, u hoeft zich geen zorgen te maken over het apparaat dat kapot kan gaan of dat gestolen kan worden, het geheugen is gemakkelijk uit te breiden. U hoeft geen schijf meer aan te sluiten. En u kunt het niet vergeten: backuppen gaat bij de Back-up service van Uw Computerstudent helemaal vanzelf. Als u niet beter wist, dan merkte u niet eens dat er een backup is! Zonder gedoe met schijven, instellingen en schema’s weet u zeker dat de backup goed staat.

Tip: Lees ook ons artikel over het maken van een backup op een externe harde schijf (USB): voor Windows- en Apple gebruikers.

Waarom een goede cloud back-up een goed idee is.

  • Ransomware, ook wel een gijzelvirus genoemd, maakt uw bestanden stuk. Alleen tegen betaling van een vaak groot bedrag krijgt u de bestanden (soms) terug. Natuurlijk is een goede virusscanner heel belangrijk. Maar zelfs de beste scanner kan niet alle virussen herkennen. En er komen dagelijks duizenden virussen bij. Daarom is het belangrijk een goede backup te maken. Als u dan wordt geïnfecteerd met ransomware, dan verliest u in ieder geval geen bestanden!
  • Misschien heeft u per ongeluk de verkeerde map verwijderd. Of door een bug in een programma verliest u data. Of misschien slaat u per ongeluk een bestand op met de verkeerde naam. Allemaal dingen die zomaar kunnen gebeuren! Een goede backup helpt u hierbij. Onze backup slaat meerdere versies van elk bestand op. Zo kunt u altijd naar een vorige versie herstelllen. Bijvoorbeeld van vóórdat u de bestanden verwijderde.
  • Bijna alle externe harde schijven, zijn zogenaamde HDD’s. En ook bijna alle laptops gebruiken nog een HDD. Dit soort schijven is gevoelig voor slijtage, en kan slecht tegen vallen en stoten. Vooral bij externe USB-schijven is dit vaak een probleem. Voordat u merkt dat de schijf stuk gaat, is het vaak te laat. Onze studenten controleren uw schijf wel tijdens de Computer APK: zo kunt u tijdig ingrijpen. Maar niet altijd zijn we er op tijd bij. Vaak gaat dan een gedeelte van de bestanden verloren.
  • Naast dat een goede backup slim is, geeft het ook gewoon een veilig gevoel. Als u weet dat u altijd terug kunt vallen op de backup, kunt u met een veilig gevoel nieuwe dingen proberen!

Hoe maak ik een cloud back-up?

Elke cloud dienst werkt anders en het verschilt per cloud dienst hoe u het beste een back-up maakt. Ik heb veel ervaring met de Uw Computerstudent back-up dienst. We hebben lang gezocht naar de ideale oplossing: we wilden het zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom werken we samen met Jottacloud. Een eenvoudig en toegankelijk programma, voor Windows en macOS. Zo maakt u snel een backup van uw documenten en foto’s:

    1. Installeer het programma. Na uw aankoop krijgt u alle informatie om het programma te installeren op uw computer. U wordt hier stap voor stap bij begeleid. U krijgt duidelijke instructies van ons. Natuurlijk helpen we u hier ook graag bij!
    2. Wat wilt u veiligstellen? De backup vraagt wat u veilig wilt stellen.U kunt elke map die u wilt backuppen gewoon aanvinken. Zo simpel!
    3. Ga rustig aan het werk. Dat is het. De backup duurt de eerste keer soms een tijdje. Maar dat kan gewoon terwijl u er niet bij bent. We raden u aan de computer een paar uur aan te laten staan, bijvoorbeeld ’s nachts. Daarna kunt u met een veilig gevoel doen wat u wilt: u kunt altijd terugvallen op uw backup!

Nooit meer zorgen over crashes en ransomware?
Simpel, met de backup van Uw Computerstudent.

Met onze Online Backup willen we backups ontzettend simpel maken. Met enkele klikken stelt u een backup in. Uw backups worden veilig bij ons opgeslagen. Dat scheelt een hoop gesleep met harde schijven. En doordat we verschillende versies van elke backup opslaan, is dit een uitstekende bescherming tegen ransomware. Of gewoon tegen ongelukjes, zoals per ongeluk de verkeerde map verwijderen. Een veilig gevoel!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw cloud back-up? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Internetbankieren en IBAN

Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen. IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat...

Hoe zorgt u ervoor dat u online veilig bent?

Hoe zorgt u er voor dat u veilig online bent? Het internet is een weidse wereld die u veel moois kan bieden, maar ook veel narigheid. U kunt video’s vinden van zeldzame auto’s of schattige kittens - maar natuurlijk ook de meest uitheemse recepten. Daar staat helaas...

Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

Met de zomer in volle gang en op dit moment zelfs een heuse hittegolf, brengen we vaak veel tijd buiten door. Maar we moeten niet vergeten dat onze elektronische apparatuur, zoals laptops, telefoons en tablets, gevoelig zijn voor oververhitting. Hitte kan ernstige...

Markten bezoeken op vakantie

Markten bezoeken op vakantie Het bezoeken van een markt is een geliefde activiteit op vakantie. U ontmoet de lokale bevolking, kunt de authentieke smaken van de regio proeven en het is gewoon heel gezellig. Kortom, markten bezoeken op vakantie is een geweldige manier...

Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

Als u het nieuws een beetje volgt dan weet u dat er door hackers regelmatig wachtwoorden op straat komen te liggen. Het hebben van slechts één wachtwoord voor meerdere accounts is niet echt verstandig..

3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

Mist u het ook zo om gezellig spelletjes te spelen met vrienden en familie? Ik heb 3 leuke en makkelijke spelletjes op een rijtje gezet, zodat we allemaal (ook de digibeet!) op veilige afstand een beetje meer in contact kunnen blijven met onze vrienden en familie.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!