Aan de slag met Cloud Backup

door | 29 november 2017 | Uw Computerstudent Blog

Wanneer u bestanden online bewaart, slaat u ze op in de ‘cloud’. Bijvoorbeeld met Dropbox, iCloud, Google Drive, Onedrive of Backblaze. Uw bestanden zijn dan overal via internet toegankelijk. En als uw computer of telefoon/tablet crasht of kwijt raakt, dan verliest u niet uw gegevens. Ideaal.

De voor- en nadelen

Het voordeel van het opslaan in de cloud is dat u overal bij uw gegevens kunt, u hoeft zich geen zorgen te maken over het apparaat dat kapot kan gaan of dat gestolen kan worden, het geheugen is gemakkelijk uit te breiden.

Een nadeel is dat de veiligheid van uw gegevens afhangt van uw wachtwoordgebruik. Het is belangrijk dat u een goed wachtwoord kiest, dat u nergens anders gebruikt. Daarnaast moet u de aanbieder van de Cloud-backup vertrouwen met uw gegevens.

Tip: toch liever niet in de cloud? Lees dan ons artikel over het maken van een backup op een externe harde schijf (USB): voor Windows- en Apple gebruikers.

 

Wij vergelijken enkele aanbieders voor u:

Vergelijking van aanbieders

 • Dropbox: 
  • Bij Dropbox krijgt u 2GB aan opslagruimte. Wilt u meer dan moet u daarvoor betalen. Dropbox is te gebruiken via de website of via het programma dat u kunt installeren op uw computer. U maakt hiermee gemakkelijk een reservekopie van uw bestanden. Voor tablets en smartphones is er een Dropbox app.
 • Google drive en Google Foto’s
  • Bij Google krijgt u gratis 15GB aan opslagruimte. Ook hier geldt dat u een back-up kunt maken via de website. U kunt ook gemakkelijk Google Drive installeren zodat u via uw computer een reservekopie kunt maken. Google Drive is handig als u al gebruik maakt van Gmail en dus al een Google-account heeft. Google Backup werkt ook gratis en zeer prettig op Android telefoons en tablets.
 • OneDrive
  • Bij OneDrive krijgt u 15GB gratis opslagruimte. U kunt ook OneDrive gebruiken via de website, app en u kunt het installeren op uw computer. Bij OneDrive staan uw documenten wat overzichtelijker dan bij Google Drive en omdat de dienst van Microsoft (net als Word en Excel) is kunt u alle documenten goed bewerken in OneDrive. U heeft een Microsoft-account nodig om OneDrive te kunnen gebruiken.
 • iCloud
  • Bij iCloud krijgt u 5 GB opslagruimte, en is zeer geschikt voor gebruikers van Apple-apparaten. U kunt eenvoudig zelf een backup maken en terugzetten. Met iCloud synchroniseert u bijvoorbeeld de agenda, contacten en notities van uw Mac, iPad en iPhone met elkaar.
 • Backblaze
  • Dit programma maakt automatisch backups van belangrijke bestanden op uw computer(s). Voor ongeveer 50 dollar per jaar krijgt u onbeperkte cloudopslag. Het nadeel: het programma is in het Engels, en uw data wordt opgeslagen in de V.S. Niet iedereen vindt dat een prettig idee.

Wat moet ik kiezen?

Wij van Uw Computerstudent houden van back-ups maken en zijn er inmiddels experts in. Wij raden sterk aan om uw gegevens veilig te stellen in een Cloud-opslagdienst én op een externe harde schijf. Zo weet u zeker dat uw belangrijke gegevens nooit verloren gaan.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw automatische back-up? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Meer interessante artikelen voor u!

Wat vindt u van dit artikel? We lezen het graag!

reacties

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!