Windows 11

15 oktober 2021 | Hulp bij, Nieuws, Uw Computerstudent Blog, Windows

Windows 11

Een paar jaar geleden zeiden ze bij Microsoft nog dat Windows 10 de laatste Windows zou zijn als échte versie. Daarna zou het als een service worden aangeboden, net zoals Office 365. Echter bleek niets minder waar: Op 5 oktober 2021 heeft Microsoft Windows 11 uitgebracht, samen met Microsoft Office 2021. Een nieuwe versie van Windows dus. Wat brengt dat u precies? En is het noodzakelijk te upgraden? Wij leggen het u graag uit in deze blog! 

De Interface van Windows 11 

Zoals met iedere nieuwe versie van Windows is ook de interface van Windows 11 weer opgepoetst. Het verschil is niet zo groot als tussen Windows 2000 en Windows XP, of Windows XP en Windows Vista. Desalniettemin is het wel weer anders, en dat is natuurlijk altijd even wennen. Een deel van de veranderingen zit ‘m in het start-menu. Dat is nu meer gefocust op vaak gebruikte apps. Ook staat het nu in het midden – alhoewel het makkelijk terug te zetten is naar de linkerkant van het scherm, voor wie dat prettiger vindt. De tegels zijn weggehaald uit het startmenu, en vervangen door een bekende uit het Windows Vista-tijdperk: De Widgets. Dit zijn interactieve, kleine programmaatjes die u bijvoorbeeld het nieuwste nieuws, de tijd of het weer kunnen laten zien. Daarnaast is het thema wat simpeler – wat platter gemaakt. Het doet wat denken aan Apple’s macOS op een zekere manier. Het is ook Microsofts doel om de interfaces gelijk te trekken: Of u nu op uw tablet, telefoon of computer werk, alles zal op dezelfde manier komen te werken.

Veiligheid van Windows 11 

Windows 11 neemt veiligheid een stuk serieuzer dan zijn voorgangers ooit gedaan hebben. Dat heeft wel als gevolg dat veel PCs die nu nog prima werken onder Windows 10, niet worden ondersteund door Windows 11. Alhoewel er wel een weg omheen is, is het nog niet duidelijk of deze weg ook ondersteund én veilig blijft. In technische termen: Uw processor moet door Microsoft goedgekeurd zijn (Intel: 8e generatie Core of later. AMD: Ryzen 2000 series of later), u moet ondersteuning hebben voor de TPM 2.0 encryptie-module én Secure Boot moet aan staan. Wilt u zeker weten of uw PC Windows 11 aan kan? Microsoft heeft daar een tool voor uitgebracht, en die kunt u hier downloaden. Het interpreteren van de resultaten is niet al te gemakkelijk en wij helpen u hier graag bij met een student bij u in de buurt of online op afstand.

Android

In Windows 11 komt ondersteuning voor Android-apps. Zo kunt u de apps die op uw telefoon draaien ook op uw computer draaien. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het thuiswerken, het houden van meetings of het volgen van uw favoriete sociale media. Helemaal foutloos werkt het overigens nog niet, maar in de nabije toekomst zou de ondersteuning zeker goed moeten zijn.

Office 2021

Naast Windows 11 is Office 2021 ook uitgebracht. Office 2021 brengt nieuwe verbeteringen in de layout uit en een verbeterde donkere-modus, voor de mensen die een donkere layout prettiger vinden dan een lichte. Daarnaast kan er, met behulp van Microsoft Teams, gebruik gemaakt worden van een ‘samenwerken’ functie. Hierbij kan men tegelijkertijd samen aan één Microsoft Office document werken, zonder dat dat in de webbrowser hoeft via Office Online. Daarnaast is zij vrijwel gelijk aan Office 2019.

Is Windows 11 iets voor u? 

Of Windows 11 iets voor u is, is afhankelijk van verschillende factoren. Eén van de grote voordelen van Windows 11 is de goede kleurkwaliteit die HDR kan bieden. Als u daar behoefte aan heeft, is Windows 11 een aanrader. Qua veiligheid kan Windows 11 ook een voorsprong hebben, maar uw PC moet hiervoor dus wel aan bepaalde eisen voldoen. Windows 10 wordt nog tot 2025 ondersteund. Het is dus niet noodzakelijk om met spoed een upgrade naar Windows 11 te doen. 

Dan Office 2021: Er zijn zeker kleine, incrementele verbeteringen die het leven prettiger kunnen maken. Maar net als bij Windows 11 zijn er geen ontwikkelingen gedaan die u verplichten te upgraden. Als u nu naar alle tevredenheid Windows 10 en Office 2019 gebruikt, is er dus geen reden om direct een upgrade te doen. Mocht u nog Office 2016 of eerder gebruiken, dan is dit een mooi moment om te kijken naar Office 2021, aangezien deze suites hun leeftijd inmiddels wel laten zien. 

Windows 11 Installatie Check

Onze computerstudenten voeren tot eind november een gratis installatie check (van maximaal 15 minuten) voor u uit. Als u voor of tijdens een afspraak aangeeft dat u gebruik wilt maken van de installatie check, zal de student gratis controleren of uw computer geschikt is en u hier kosteloos over adviseren. Of u nou een afspraak maakt om uw printer te installeren, uw wifi of uw veiligheid te verbeteren of voor een computer apk, de installatie check krijgt u er gratis bij! Zo weet u zeker waar u aan toe bent en wat voor u de juiste keuze is. Uiteraard helpt de computerstudent u ook graag met de eventuele upgrade naar Windows 11.

Tot ziens bij Uw Computerstudent!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Daniel, computerstudent in Rotterdam

Tegenwoordig is bijna alles digitaal, of u het nou wilt of niet. Voor veel mensen is dat lastig, daarom help ik ze graag als computerstudent. Omdat ik weet wat voor verschil het kan maken, ga ik altijd tot het uiterste en vertrek ik pas als de klant tevreden is. Dat...

Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

Google biedt een beveiligingscheck aan voor iedereen met een Google account. Als u naar de beveiligingscheck-pagina van Google gaat dan ziet u vier onderdelen. Als overal een groen vinkje voor staat bent u goed bezig. Als u een geel of een rood uitroepteken ziet dan…

De Microsoft scam

Oplichters die zich voordoen als de Microsoft helpdesk hebben in 2017 in Nederland ruim 2000 slachtoffers gemaakt. Zij hebben daarmee 7 miljoen euro buitgemaakt. Hoe herkent u deze oplichters en wat moet u doen als u slachtoffer bent geworden van deze Microsoft scam? Onze student heeft het voor u uitgezocht.

Microsoft zal u nooit spontaan of ongevraagd…

4 gratis apps om thuis te sporten

4 gratis apps om thuis te sporten! Met deze apps blijft u fit zonder dat u de deur uit hoeft. Van yoga tot workouts voor kleine ruimtes

CTB locker virus verwijderen en bestanden herstellen?

Wij zien het CTB Locker Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus 'gijzelt' uw bestanden. Alleen tegen betaling van een geldbedrag van honderden euro's krijgt u uw bestanden terug. Wat nu? Uw Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen...

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!