Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

13 november 2012 | Uw Computerstudent Blog

nrcDe websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen.

Het probleem zat volgens NRC in een extern advertentienetwerk. Advertenties op de sites probeerden kwaadaardige software te installeren op computers van bezoekers. Alle advertentiecampagnes zijn nu uit voorzorg uitgeschakeld.

Het virus blijkt een nieuwe variant van de ‘zeer geavanceerde’ trojan Sinowal, zo meldt Webwereld. Daarmee kunnen geldtransacties via internetbankieren worden gemanipuleerd of inloggegevens worden verzameld.

NRC geeft als advies aan bezoekers wie de website voor 7 uur ’s ochtends hebben bezocht om het systeem extra te scannen met een virusscanner. Het virus hulp tool programma VirusTotal geeft aan dat het virus op dit moment door de volgende virusscanners wordt gezien:

  • Avast
  • AntiVir
  • GData
  • Sophos

Momenteel is de site veilig en is de malware uitgeschakeld. Het kan voorkomen dat de website momenteel nog door verschillende browsers wordt uitgeschakeld, dit zal waarschijnlijk binnen een aantal uren verholpen zijn.

Heeft u ook last van dit probleem of twijfelt u of u besmet bent? Onze studenten helpen u er graag bij! Ook bij andere virusinfecties of andere problemen. Klik hier om een afspraak te maken.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Efficiënt online werken: 8 tips

Efficiënt online werken: 8 tips Online werken is mede door de Coronacrisis sterk in populariteit toegenomen. Daarmee wordt niet alleen thuiswerken bedoeld, maar ook het werken in de cloud, zoals dat dan heet. U werkt niet met programma’s op uw computer, maar met...

CTB locker virus verwijderen en bestanden herstellen?

Wij zien het CTB Locker Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus 'gijzelt' uw bestanden. Alleen tegen betaling van een geldbedrag van honderden euro's krijgt u uw bestanden terug. Wat nu? Uw Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen...

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering Het leven is al duur genoeg, en veel mensen zijn veel geld kwijt aan alle maandelijkse vaste lasten. U moet uw huur of hypotheek, boodschappen en abonnementen betalen, en wilt als het even kan af en toe op vakantie....

WhatsApp back-up: Zo doet u dat!

WhatsApp back-up: Zo doet u dat! Heeft u waardevolle gesprekken en belangrijke bestanden in WhatsApp heeft? Dan zou het jammer zijn als u die kwijt raakt. Een WhatsApp back-up is de oplossing. In deze blog leggen we u stap voor stap uit hoe u een back-up maakt, zowel...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!