Maak het ze niet te makkelijk

door | 16 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne  begonnen. ‘Maak het ze niet te makkelijk’ geeft tips om u beter tegen ransomware en andere online gevaren te kunnen wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

4 simpele stappen

  1. Installeer updates meteen

Een nieuwe update kunt u het beste meteen installeren. Denk aan Windows-updates maar ook app-updates op uw tablet of mobiele telefoon. Een update kan beveiligingsupdates bevatten waardoor uw gegevens beter beschermd blijven.

  1. Leer foute links herkennen

Er worden dagelijks duizenden phishing mailtjes verstuurd. Hier leest u meer over hoe u gemakkelijk een nepmail kunt herkennen

  1. Maak regelmatig een back-up

Uw foto’s, filmpjes, Word-documenten en andere belangrijke bestanden in één klap weg. Eigenlijk wilt u er niet bij stilstaan, maar het kan ook u overkomen. Een kapotte harde schijf, een virus of een menselijke fout. Het is zo gebeurd, en wat dan? Onze tip: voorkom verlies van uw belangrijke bestanden en zorg voor een goede back-up.

  1. Gebruik sterke wachtwoorden

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hier leest u meer over het kiezen van een sterk wachtwoord en het beheren van uw wachtwoorden.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Loopt u vast of wilt u hulp? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw beveiliging. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!