Uw agenda altijd bij de hand met Google agenda

29 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Kent u dat? Ieder jaar op zoek naar een nieuwe agenda. De een is te groot, de ander juist weer erg klein. Google agenda is misschien wel dé oplossing voor u.

Nooit meer hoeven strepen als een afspraak onverhoopt toch niet doorgaat, automatisch herinnerd worden aan uw afspraken? Het kan allemaal met de agenda van Google. U kunt deze instellen op uw mobiel, tablet en ook op uw computer. Het enige wat u nodig heeft is een Google account.

Misschien vraagt u zich af waarom Google agenda handig kan zijn voor u. Hieronder zal ik de voordelen toelichten.

Altijd uw agenda bij de hand

Onze (mobiele) apparaten zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. We hebben bijna altijd onze telefoon bij, tenzij die weer eens aan de oplader ligt. Waar u ook bent, altijd heeft u deze agenda binnen handbereik.

Meerdere agenda’s

Een agenda voor het werk, verjaardagen en misschien zelfs één voor het gezin. U kunt in Google agenda onbeperkt agenda’s aanmaken. Al deze verschillende agenda’s krijgen dan een eigen kleurtje, zo ziet u in één oogopslag over wat voor afspraak het gaat. Dit is vooral erg handig als u een agenda van iemand anders hebt toegevoegd, hierover vertel ik in het volgende kopje meer.

Agenda’s delen

Gezamenlijk een uitje plannen? Dan is het toch makkelijk om te weten wanneer dat zou kunnen. U kunt ervoor kiezen om een agenda te delen. U kunt zelf kiezen welke agenda u deelt en wie daar allemaal toegang toe heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een familie agenda aanmaken waarin voor iedereen de gezamenlijke activiteiten te zien zijn. Ook kunt u uw werkagenda met bijvoorbeeld uw collega’s delen. Lees hier meer over hoe u een gedeelde agenda kunt maken

Herinneringen

Een dag van tevoren een melding ontvangen waarin u wordt herinnerd aan de afspraak bij de tandarts die u eigenlijk al was vergeten. U kunt zelf instellen hoe ver van tevoren u een melding wilt krijgen. Zo komt u nooit meer te laat bij uw afspraken.

Lijstjes

Het afstrepen van dingen van een to do lijstje is altijd een heerlijk gevoel. U kunt in uw Google agenda van dit soort lijstjes maken. U stelt de dag in waarop het gebeurd moet zijn en als u het heeft gedaan veegt u dit punt met gemak uit de agenda. Zo blijft de agenda netjes en hoeft u niet meer te twijfelen over wat er nou precies is doorgestreept en wat niet. Hier leest u hoe u gemakkelijk lijstjes kunt maken in Google agenda.

Tot slot.

Voortaan alles overzichtelijk in één agenda, waar wacht u nog op! Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het gebruik van de google agenda? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag, zodat u alle slimme trucjes en fijne kneepjes van de agenda leert kennen! Mocht u ergens anders hulp bij nodig hebben kan dat natuurlijk ook. We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

Wilt u minder betalen voor internet? Dat begrijp ik! Het is raadzaam om uw abonnement eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te nemen dat past bij uw verbruik en wensen, kunt u een hoop geld besparen. Wij geven u graag wat tips!

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10. Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer…

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

Gebruikt u Tikkie al? Onze student legt u graag uit wat het is en hoe u het kunt gebruiken!

Groot beveiligingsprobleem Internet Explorer

Er is een groot beveiligingsprobleem ontdekt in alle recente versies van Internet Explorer. Hackers kunnen daarmee op afstand virussen en malware op uw computer installeren.  Internet Explorer is een onderdeel van Windows. Als u van Windows XP of Windows 7 gebruik...

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

Met het versturen van een e-mail heeft u wellicht wel eens CC en BCC zien staan. Wat is precies het verschil en waar gebruikt u het voor? Onze student weet er alles van!

Veilig online met deze 5 tips

Internet is voor de meeste mensen onmisbaar in het leven. U kunt hier informatie over écht alles vinden: belastingen betalen, een verhuizing doorgeven, uw auto verzekeren of gewoon een filmpje kijken of spelletje spelen. Er zijn echter ook veel internetcriminelen...