Uw agenda altijd bij de hand met Google agenda

29 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Kent u dat? Ieder jaar op zoek naar een nieuwe agenda. De een is te groot, de ander juist weer erg klein. Google agenda is misschien wel dé oplossing voor u.

Nooit meer hoeven strepen als een afspraak onverhoopt toch niet doorgaat, automatisch herinnerd worden aan uw afspraken? Het kan allemaal met de agenda van Google. U kunt deze instellen op uw mobiel, tablet en ook op uw computer. Het enige wat u nodig heeft is een Google account.

Misschien vraagt u zich af waarom Google agenda handig kan zijn voor u. Hieronder zal ik de voordelen toelichten.

Altijd uw agenda bij de hand

Onze (mobiele) apparaten zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. We hebben bijna altijd onze telefoon bij, tenzij die weer eens aan de oplader ligt. Waar u ook bent, altijd heeft u deze agenda binnen handbereik.

Meerdere agenda’s

Een agenda voor het werk, verjaardagen en misschien zelfs één voor het gezin. U kunt in Google agenda onbeperkt agenda’s aanmaken. Al deze verschillende agenda’s krijgen dan een eigen kleurtje, zo ziet u in één oogopslag over wat voor afspraak het gaat. Dit is vooral erg handig als u een agenda van iemand anders hebt toegevoegd, hierover vertel ik in het volgende kopje meer.

Agenda’s delen

Gezamenlijk een uitje plannen? Dan is het toch makkelijk om te weten wanneer dat zou kunnen. U kunt ervoor kiezen om een agenda te delen. U kunt zelf kiezen welke agenda u deelt en wie daar allemaal toegang toe heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een familie agenda aanmaken waarin voor iedereen de gezamenlijke activiteiten te zien zijn. Ook kunt u uw werkagenda met bijvoorbeeld uw collega’s delen. Lees hier meer over hoe u een gedeelde agenda kunt maken

Herinneringen

Een dag van tevoren een melding ontvangen waarin u wordt herinnerd aan de afspraak bij de tandarts die u eigenlijk al was vergeten. U kunt zelf instellen hoe ver van tevoren u een melding wilt krijgen. Zo komt u nooit meer te laat bij uw afspraken.

Lijstjes

Het afstrepen van dingen van een to do lijstje is altijd een heerlijk gevoel. U kunt in uw Google agenda van dit soort lijstjes maken. U stelt de dag in waarop het gebeurd moet zijn en als u het heeft gedaan veegt u dit punt met gemak uit de agenda. Zo blijft de agenda netjes en hoeft u niet meer te twijfelen over wat er nou precies is doorgestreept en wat niet. Hier leest u hoe u gemakkelijk lijstjes kunt maken in Google agenda.

Tot slot.

Voortaan alles overzichtelijk in één agenda, waar wacht u nog op! Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het gebruik van de google agenda? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag, zodat u alle slimme trucjes en fijne kneepjes van de agenda leert kennen! Mocht u ergens anders hulp bij nodig hebben kan dat natuurlijk ook. We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Kunt u een echt gezicht van een nep gezicht onderscheiden?

Denk u dat u altijd een echt gezicht van een nep gezicht kunt onderscheiden? Dan hebben wij een uitdaging voor u!

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken…

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

4 handige programma’s om mee te videobellen

Is er binnenkort iemand jarig en wilt u met de hele familie even videobellen?  Of wilt u samen met uw collega’s een gesprek voeren? Even gezellig kletsen met uw vriendinnen? Wij hebben 4 handige programma’s op een rijtje gezet waarmee u zó aan het videobellen bent!...

De Microsoft scam

Oplichters die zich voordoen als de Microsoft helpdesk hebben in 2017 in Nederland ruim 2000 slachtoffers gemaakt. Zij hebben daarmee 7 miljoen euro buitgemaakt. Hoe herkent u deze oplichters en wat moet u doen als u slachtoffer bent geworden van deze Microsoft scam? Onze student heeft het voor u uitgezocht.

Microsoft zal u nooit spontaan of ongevraagd…

Waarom wij graag back-ups maken (en waarom u het ook moet doen)

Uw foto’s, filmpjes, Word-documenten en andere belangrijke bestanden in één klap weg. Eigenlijk wilt u er niet bij stilstaan, maar het kan ook u overkomen. Een kapotte harde schijf, een virus of een menselijke fout. Het is zo gebeurd, en wat dan? Onze tip: voorkom verlies van uw…