Uw agenda altijd bij de hand met Google agenda

door | 29 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Google agenda

Kent u dat? Ieder jaar op zoek naar een nieuwe agenda. De een is te groot, de ander juist weer erg klein. Google agenda is misschien wel dé oplossing voor u.

Nooit meer hoeven strepen als een afspraak onverhoopt toch niet doorgaat, automatisch herinnerd worden aan uw afspraken? Het kan allemaal met de agenda van Google. U kunt deze instellen op uw mobiel, tablet en ook op uw computer. Het enige wat u nodig heeft is een Google account.

Misschien vraagt u zich af waarom Google agenda handig kan zijn voor u. Hieronder zal ik de voordelen toelichten.

Altijd uw agenda bij de hand

Onze (mobiele) apparaten zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. We hebben bijna altijd onze telefoon bij, tenzij die weer eens aan de oplader ligt. Waar u ook bent, altijd heeft u deze agenda binnen handbereik.

Meerdere agenda’s

Een agenda voor het werk, verjaardagen en misschien zelfs één voor het gezin. U kunt in Google agenda onbeperkt agenda’s aanmaken. Al deze verschillende agenda’s krijgen dan een eigen kleurtje, zo ziet u in één oogopslag over wat voor afspraak het gaat. Dit is vooral erg handig als u een agenda van iemand anders hebt toegevoegd, hierover vertel ik in het volgende kopje meer.

Agenda’s delen

Gezamenlijk een uitje plannen? Dan is het toch makkelijk om te weten wanneer dat zou kunnen. U kunt ervoor kiezen om een agenda te delen. U kunt zelf kiezen welke agenda u deelt en wie daar allemaal toegang toe heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een familie agenda aanmaken waarin voor iedereen de gezamenlijke activiteiten te zien zijn. Ook kunt u uw werkagenda met bijvoorbeeld uw collega’s delen. Lees hier meer over hoe u een gedeelde agenda kunt maken

Herinneringen

Een dag van tevoren een melding ontvangen waarin u wordt herinnerd aan de afspraak bij de tandarts die u eigenlijk al was vergeten. U kunt zelf instellen hoe ver van tevoren u een melding wilt krijgen. Zo komt u nooit meer te laat bij uw afspraken.

Lijstjes

Het afstrepen van dingen van een to do lijstje is altijd een heerlijk gevoel. U kunt in uw Google agenda van dit soort lijstjes maken. U stelt de dag in waarop het gebeurd moet zijn en als u het heeft gedaan veegt u dit punt met gemak uit de agenda. Zo blijft de agenda netjes en hoeft u niet meer te twijfelen over wat er nou precies is doorgestreept en wat niet. Hier leest u hoe u gemakkelijk lijstjes kunt maken in Google agenda.

Tot slot.

Voortaan alles overzichtelijk in één agenda, waar wacht u nog op! Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het gebruik van de google agenda? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag, zodat u alle slimme trucjes en fijne kneepjes van de agenda leert kennen! Mocht u ergens anders hulp bij nodig hebben kan dat natuurlijk ook. We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!