Wilt u een VPN gebruiken om te gamen? Dit moet u weten!

8 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wilt u een VPN gebruiken om te gamen? Dit moet u weten!

door | 8 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

VPN’s worden steeds populairder en we merken dat onze klanten er steeds meer vragen over hebben. Het kiezen van een VPN blijft lastig, er zijn meerdere VPN diensten maar welke is nou betrouwbaar? In dit artikel leggen we u graag de voordelen van het gebruik van een VPN met gamen uit en leggen we uit waar je op moet letten bij het lezen van VPN reviews.

Wat is VPN?

Een VPN is een Virtual Private Network dat ervoor zorgt dat je verbinding maakt met het internet via een beveiligde, anonieme verbinding. Via een VPN maak je verbinding met een ander IP-adres waardoor je niet te traceren bent en je daardoor op het internet bevindt met een andere identiteit.

 

Waarom heb ik een VPN nodig voor gamen?

Als eerste de nieuwste games

Veel games worden niet wereldwijd tegelijk uitgebracht. Dit kan komen door het tijdsverschil of de rechten die aan de game zitten verbonden. Met een gaming VPN is dit probleem verleden tijd. Met een VPN bestaat de optie om het ip-adres te veranderen naar een ander land. Dit geeft u de mogelijkheid om als eerste de nieuwste games te kunnen spelen.

Geblokkeerde games spelen

In sommige landen zijn bepaalde games geblokkeerd. Met een VPN is het mogelijk om de locatie van uw internetverbinding te omzeilen. Zo is het mogelijk om elke game in ieder land te kunnen spelen.

Minder vertraging

Een gaming VPN kan zorgen voor minder vertraging tijdens het spelen van een game. Als een gameserver ver weg kan dit vertraging veroozaken. Een VPN verkleint  de afstand tussen u en de server, waardoor er minder vertraging ontstaan.

 

De beste VPN verbinding

Uw VPN-verbinding is op elk programma te gebruiken. Naast ongestoord gamen kunt u dus ook zorgeloos video’s streamen. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, wilt u natuurlijk de beste VPN verbinding. Maar de zoektocht naar deze verbinding is lastig. Er zijn enorm veel aanbieders die allen beweren de beste VPN te hebben. Wij helpen u graag op weg. Een goede VPN-verbinding beschikt in ieder geval over:

  1. Snelle servers in alle belangrijke locaties: streamen in een land naar keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder over servers in dat land beschikt. Let er daarom op dat uw VPN-verbinding die landen ondersteunt waar u gebruik van wilt maken.
  2. Gebruiksvriendelijke interface: Het is belangrijk om een VPN-aanbieder te kiezen die het gemakkelijk maakt voor u om ermee aan de slag te gaan. Gebruiksvriendelijkheid en gemak zijn erg belangrijk.
  3. Gratis proefperiode: eerst even uitproberen of een VPN wel iets voor u is? Er zijn VPN-aanbieders die een gratis proefperiode aanbieden voordat je ergens aan vastzit. Zo kunt u kosteloos gebruik maken van een VPN zonder dat u verplicht bent te     betalen.
  4. ‘Niet goed geld terug’-garantie: zelfs na uw proefperiode kunt u tegen problemen aanlopen met uw VPN-verbinding. Merkt u dat je niet kunt streamen uit de landen die u voor ogen had, of toch niet helemaal de resultaten krijgt die u verwachtte, dan is een VPN-aanbieder met een ‘niet goed geld terug’-garantie ideaal.
  5. Goede verbindingen en snelheid: tijdens het gamen is het laatste wat u wilt een trage internetverbinding en daardoor vertraging tijdens het spelen. Kies daarom voor een VPN-verbinding die goed verbinding maakt en razendsnel is.

De juiste keuze

Nu de voordelen van een VPN-verbinding voor gamen bekend zijn en de 5 belangrijkste punten voor een goede VPN genoemd zijn, is het nu tijd om de juiste keuze te maken. Het belangrijkste voor een gaming VPN is de snelheid van de internetverbinding en de snelle servers. Dit is noodzakelijk voor het spelen van een online game. Leg de opties naast elkaar, en maak de juiste keuze.

En dan? Genieten van de nieuwste games met de snelste verbinding!

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Snel een gesloten tabblad terughalen? Dat doet u zo!

Heeft u per ongeluk een tabblad gesloten? Het kan lastig zijn om deze weer terug te vinden. Gebruikt u Chrome, Safari, Firefox of Edge? Zo haalt u uw gesloten tabblad terug! Met onze slimme tips is dat vanaf vandaag een eitje!   Sneltoets om tabblad terug te...

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

Echt goede foto's maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u...

Internetbankieren en IBAN

Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen. IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat...

Welkom

Welkom op de blog van Uw Computerstudent! Hier zullen we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen op het gebied van computers. Zo maakt u kennis met nieuwe online diensten, bijvoorbeeld om werken in de cloud mogelijk te maken. Maar ook veel goede tips om...

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

Gebruikt u Tikkie al? Onze student legt u graag uit wat het is en hoe u het kunt gebruiken!

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe laptop ga kopen?

Welke laptop moet u kopen? Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u...