Wilt u een VPN gebruiken om te gamen? Dit moet u weten!

8 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wilt u een VPN gebruiken om te gamen? Dit moet u weten!

by | 8 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

VPN’s worden steeds populairder en we merken dat onze klanten er steeds meer vragen over hebben. Het kiezen van een VPN blijft lastig, er zijn meerdere VPN diensten maar welke is nou betrouwbaar? In dit artikel leggen we u graag de voordelen van het gebruik van een VPN met gamen uit en leggen we uit waar je op moet letten bij het lezen van VPN reviews.

Wat is VPN?

Een VPN is een Virtual Private Network dat ervoor zorgt dat je verbinding maakt met het internet via een beveiligde, anonieme verbinding. Via een VPN maak je verbinding met een ander IP-adres waardoor je niet te traceren bent en je daardoor op het internet bevindt met een andere identiteit.

 

Waarom heb ik een VPN nodig voor gamen?

Als eerste de nieuwste games

Veel games worden niet wereldwijd tegelijk uitgebracht. Dit kan komen door het tijdsverschil of de rechten die aan de game zitten verbonden. Met een gaming VPN is dit probleem verleden tijd. Met een VPN bestaat de optie om het ip-adres te veranderen naar een ander land. Dit geeft u de mogelijkheid om als eerste de nieuwste games te kunnen spelen.

Geblokkeerde games spelen

In sommige landen zijn bepaalde games geblokkeerd. Met een VPN is het mogelijk om de locatie van uw internetverbinding te omzeilen. Zo is het mogelijk om elke game in ieder land te kunnen spelen.

Minder vertraging

Een gaming VPN kan zorgen voor minder vertraging tijdens het spelen van een game. Als een gameserver ver weg kan dit vertraging veroozaken. Een VPN verkleint  de afstand tussen u en de server, waardoor er minder vertraging ontstaan.

 

De beste VPN verbinding

Uw VPN-verbinding is op elk programma te gebruiken. Naast ongestoord gamen kunt u dus ook zorgeloos video’s streamen. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, wilt u natuurlijk de beste VPN verbinding. Maar de zoektocht naar deze verbinding is lastig. Er zijn enorm veel aanbieders die allen beweren de beste VPN te hebben. Wij helpen u graag op weg. Een goede VPN-verbinding beschikt in ieder geval over:

  1. Snelle servers in alle belangrijke locaties: streamen in een land naar keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder over servers in dat land beschikt. Let er daarom op dat uw VPN-verbinding die landen ondersteunt waar u gebruik van wilt maken.
  2. Gebruiksvriendelijke interface: Het is belangrijk om een VPN-aanbieder te kiezen die het gemakkelijk maakt voor u om ermee aan de slag te gaan. Gebruiksvriendelijkheid en gemak zijn erg belangrijk.
  3. Gratis proefperiode: eerst even uitproberen of een VPN wel iets voor u is? Er zijn VPN-aanbieders die een gratis proefperiode aanbieden voordat je ergens aan vastzit. Zo kunt u kosteloos gebruik maken van een VPN zonder dat u verplicht bent te     betalen.
  4. ‘Niet goed geld terug’-garantie: zelfs na uw proefperiode kunt u tegen problemen aanlopen met uw VPN-verbinding. Merkt u dat je niet kunt streamen uit de landen die u voor ogen had, of toch niet helemaal de resultaten krijgt die u verwachtte, dan is een VPN-aanbieder met een ‘niet goed geld terug’-garantie ideaal.
  5. Goede verbindingen en snelheid: tijdens het gamen is het laatste wat u wilt een trage internetverbinding en daardoor vertraging tijdens het spelen. Kies daarom voor een VPN-verbinding die goed verbinding maakt en razendsnel is.

De juiste keuze

Nu de voordelen van een VPN-verbinding voor gamen bekend zijn en de 5 belangrijkste punten voor een goede VPN genoemd zijn, is het nu tijd om de juiste keuze te maken. Het belangrijkste voor een gaming VPN is de snelheid van de internetverbinding en de snelle servers. Dit is noodzakelijk voor het spelen van een online game. Leg de opties naast elkaar, en maak de juiste keuze.

En dan? Genieten van de nieuwste games met de snelste verbinding!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Klassieke muziek liefhebber? Deze app is een must-have!

Bij Primephonic draait alles om klassieke muziek. Op Spotify of Apple Music kan het lastig zijn om klassieke muziek te vinden, met Primephonic is dit probleem opgelost. Onze student geeft u graag wat meer informatie!

Werken met Dropbox

Werken met Dropbox, hoe gaat dat? Waar is het handig voor? En hoe zet u uw eerste bestand online? Onze Dropbox expert legt het u graag uit!

Een nieuwe hoofdtelefoon kopen

Het is weer bijna Black Friday en Cyber Monday en de kortingen op apparaten vliegen u om de oren. Hét moment om deals te scoren voor apparaten of andere spullen waar u al langer naar zat te kijken. De vraag is dan altijd: 'Met al die keuze mogelijkheden, waar moet u...

Pas op voor Marktplaats oplichters!

Verkoopt u wel eens via Marktplaats? Let op! Oplichters zijn weer erg actief op Marktplaats. Hoe kunt u de oplichting herkennen en voorkomen?

Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!