Hoe beheer ik veilig mijn wachtwoorden?

10 februari 2018 | Uw Computerstudent Blog

Hoe beheer ik veilig mijn wachtwoorden?

by | 10 februari 2018 | Uw Computerstudent Blog

Sterk wachtwoord kiezenHoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkrijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet?

Wij helpen u graag bij het kiezen van een goed wachtwoord. Het beste wachtwoord is volledig ‘willekeurig’. Kiest u liever zelf een wachtwoord? Dan een aantal tips:

  1. Gebruik geen persoonlijke gegevens in uw wachtwoord (zoals uwnaam123). Dit is eenvoudig te raden.
  2. Kies een wachtwoord met een redelijke lengte. 8 tekens is netjes, 10 is beter.
  3. Maak gebruik van hoofdletters en speciale tekens. Een wachtwoord van 8 tekens met slechts letters en cijfers is honderden keren zo snel te kraken als een wachtwoord met (hoofd)letters, cijfers en speciale tekens. Dat scheelt!
  4. Niet de populairste: maak gebruik van verschillende wachtwoorden. Zie ook ‘Eenvoudig wachtwoorden onthouden’, onderaan deze pagina.

Help mij kiezenClassic robot1

Vindt u het lastig om een goed wachtwoord te verzinnen? Het beste is een volledig willekeurig wachtwoord. Onze wachtwoord-robot ‘verzint’ er graag een voor u. Noteer het wachtwoord wel meteen op een geheime plek, want hij bewaart het niet voor u.

[Wachtwoord-generator]

Wie mag mijn wachtwoord weten?

Niemand. Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Uw bank zal u er bijvoorbeeld nooit om vragen. Mocht onze student uw wachtwoord nodig hebben, bijvoorbeeld om uw e-mail in te stellen, dan stellen we altijd voor dat u het zelf intypt. U kunt onze student overigens vertrouwen, we komen geheimhouding met u overeen. Maar het beste is uw wachtwoord 100% geheim te houden, en wij willen u daarin het goede voorbeeld geven.

Eenvoudig uw wachtwoorden onthouden

Eerder op deze pagina raadden we u aan verschillende wachtwoorden te gebruiken. Dat is zeer verstandig: het komt bijvoorbeeld voor dat sites gehackt worden. Alle wachtwoorden komen dan ‘op straat’ te liggen. Een hacker kan dan zeer eenvoudig op al uw andere accounts inloggen, omdat daar hetzelfde wachtwoord gebruikt is.

Ik hoor vaak van klanten dat ze verschillende wachtwoorden te ingewikkeld vinden. De oplossing is het gebruiken van een wachtwoord beheerder. Sla uw wachtwoorden niet op in een onveilig Word- of Excel-document, maar kies voor een (gratis) wachtwoordbeheerder. De meeste browsers kunnen dit al, maar kijk ook eens naar de gratis tools keepass of lastpass. Zij onthouden al uw wachtwoorden in een zwaar beveiligde applicatie.

Hulp nodig?

Succes met uw wachtwoorden! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Ik kan me voorstellen dat u nog vragen heeft. Onze computerstudenten zijn opgegroeid met de PC en weten als geen ander hoe u het beste met uw online veiligheid om kunt gaan. Boek een slimme student. We helpen u graag met uw beveiliging! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

 

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering Het leven is al duur genoeg, en veel mensen zijn veel geld kwijt aan alle maandelijkse vaste lasten. U moet uw huur of hypotheek, boodschappen en abonnementen betalen, en wilt als het even kan af en toe op vakantie....

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Oude bekenden vinden op internet

Oude bekenden vinden op internet Denkt u wel eens terug aan dat leuke klasgenootje, gezellige buurvrouw of jeugdvriend die u uit het oog verloren bent? In dit digitale tijdperk biedt het internet gelukkig talloze mogelijkheden om contact te maken met mensen uit uw...

Eerste hulp bij keuzestress: moet ik een laptop of een tablet?

Tegenwoordig lijken laptops en tablets steeds meer op elkaar, waardoor het moeilijk wordt om een keuze te maken. Er zijn een aantal significante verschillen tussen een laptop en een tablet, waardoor beide apparaten een eigen rol hebben. In deze blog kijken we naar de...

Uw telefoon verbinden met de tv

Uw telefoon verbinden met de tv Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw...

Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag! Waarom een tablet gebruiken? De iPad is de...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!