Banken doelwit van hackers

door | 6 april 2013 | Uw Computerstudent Blog

Een grootschalige DDoS-aanval op Nederlandse en buitenlandse banken heeft vandaag een groot deel van het betalingsverkeer platgelegd. Er zou geen relatie zijn met de saldostoring van woensdag.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken zijn de storingen van vandaag in het betalingsverkeer veroorzaakt door een grootscheepse DDoS-aanval op de websites van de banken. Naast het internetbankieren is hierdoor ook het gebruik van iDeal gefrustreerd. Volgens de NVB is er geen gevaar geweest voor bankgegevens van particulieren en is er geen sprake van een hack.

De ING meldt daarnaast dat er geen relatie is met de problemen van afgelopen woensdag. Toen kregen klanten van ING op hun bankrekening foutieve saldi te zien. Vaak waren de getoonde totalen minder dan wat er op de bankrekening hoorde te staan. Die problemen zouden donderdag zijn opgelost.

Bron: WebWereld

Op zoek naar advies bij veilig internetten en online bankieren? Onze Slimme Computerstudenten helpen u graag met Computerhulp aan huis!

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!