Banken doelwit van hackers

6 april 2013 | Uw Computerstudent Blog

Banken doelwit van hackers

by | 6 april 2013 | Uw Computerstudent Blog

Een grootschalige DDoS-aanval op Nederlandse en buitenlandse banken heeft vandaag een groot deel van het betalingsverkeer platgelegd. Er zou geen relatie zijn met de saldostoring van woensdag.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken zijn de storingen van vandaag in het betalingsverkeer veroorzaakt door een grootscheepse DDoS-aanval op de websites van de banken. Naast het internetbankieren is hierdoor ook het gebruik van iDeal gefrustreerd. Volgens de NVB is er geen gevaar geweest voor bankgegevens van particulieren en is er geen sprake van een hack.

De ING meldt daarnaast dat er geen relatie is met de problemen van afgelopen woensdag. Toen kregen klanten van ING op hun bankrekening foutieve saldi te zien. Vaak waren de getoonde totalen minder dan wat er op de bankrekening hoorde te staan. Die problemen zouden donderdag zijn opgelost.

Bron: WebWereld

Op zoek naar advies bij veilig internetten en online bankieren? Onze Slimme Computerstudenten helpen u graag met Computerhulp aan huis!

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

Toffe apps om dit weekend uit te proberen!

Toffe apps om dit weekend eens uit te proberen! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

5 onmisbare apps voor het inrichten van uw huis

De herfst is zo’n heerlijk moment om uw huis onder handen te nemen. Een nieuw kleurtje op de muur, alle meubels een andere plek of eindelijk de badkamer verbouwen. U doet het met deze apps!

WhatsApp fraude: hoe werkt het eigenlijk?

Het is de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws geweest: WhatsApp fraudeurs troggelen mensen duizenden euro’s af. Maar hoe werkt dit dan? En bent u wel veilig?

Nu ook Friese spellingscontrole in Office programma’s!

De provincie Friesland heeft samen met de Fryske Akademy en Microsoft iets tofs gedaan! Ze hebben honderduizenden Friese woorden aan Office toegevoegd zodat er nu een Friese spellingscontrole is voor Office-programma’s. Hoe installeert u dit?

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!