Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

door | 6 februari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Het sociale netwerk was nooit een groot succes en na een eerder datalek ziet Google geen toekomst meer in Google+. Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts? Onze student legt het graag uit.

Waarom komt er een einde aan Google+?

In 2011 werd Google+ als sociaal netwerk geïntroduceerd door Google. Het moest een serieuze concurrent worden voor Facebook. Helaas bleek na 7 jaar dat het niet het succes was waar Google op gehoopt had. Niet alleen het tegenvallende succes van Google + maar ook een aantal datalekken zijn de oorzaak van het einde van Google+. De datalekken zouden het voor apps van derden mogelijk gemaakt hebben om toegang te krijgen tot gebruikersdata van Google+.

 

Wat wordt er verwijderd van Google+?

Vanaf 2 april worden alle berichten van persoonlijke Google+ accounts verwijderd, dit zijn ook alle foto’s en video’s in uw albumarchief en op uw Google+ pagina.

 

Wat voor invloed heeft dit op mijn andere Google accounts?

Google+ stopt
We hebben deze vraag de afgelopen dagen meerdere malen voorbij zien komen en dit heeft waarschijnlijk te maken met een mail die verstuurd is vanuit Google. Hierin staat alle informatie over het einde van Google+. Wat niet duidelijk is dat dit geen invloed heeft op uw andere Google accounts. Uw Google drive, Google photos, Gmail en andere Google diensten zijn veilig en blijven gewoon voortbestaan.

 

Belangrijke data voor het einde van Google+

4 februari: vanaf 4 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+ profielen aan te maken, net als pagina’s, events en community’s. Het zal vanaf die datum ook niet meer mogelijk zijn om onder een blogpost op Blogger te reageren met een Google+ account.

In de komende weken worden de Google+ inlog-knoppen vervangen door Google inlog-knoppen.

Vanaf begin maart kunt u data uit uw Google+profiel downloaden op uw computer. Denk aan berichten uit openbare community’s.

Vanaf 7 maart kunt u uw Google+ account niet meer gebruiken  om te reageren op blogs.

Op 2 april worden alle Google+ accounts en pagina’s beëindigd. De verwijdering van alle content die consumenten geplaatst hebben op Google+ begint op deze datum. Goed om te weten: voor bedrijven blijft Google+ wel bestaan, het wordt geïntegreerd in G suite.

 

Hoe kan ik een back-up maken van mijn Google+ gegevens?

U kunt uw Google+ gegevens exporteren en downloaden. Hoe u dat doet, leest u hier. Google adviseert iedereen om dit voor april te doen.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over uw Google+ account of wilt u hulp met het downloaden van uw gegevens? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!