Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

6 februari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

by | 6 februari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Het sociale netwerk was nooit een groot succes en na een eerder datalek ziet Google geen toekomst meer in Google+. Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts? Onze student legt het graag uit.

Waarom komt er een einde aan Google+?

In 2011 werd Google+ als sociaal netwerk geïntroduceerd door Google. Het moest een serieuze concurrent worden voor Facebook. Helaas bleek na 7 jaar dat het niet het succes was waar Google op gehoopt had. Niet alleen het tegenvallende succes van Google + maar ook een aantal datalekken zijn de oorzaak van het einde van Google+. De datalekken zouden het voor apps van derden mogelijk gemaakt hebben om toegang te krijgen tot gebruikersdata van Google+.

 

Wat wordt er verwijderd van Google+?

Vanaf 2 april worden alle berichten van persoonlijke Google+ accounts verwijderd, dit zijn ook alle foto’s en video’s in uw albumarchief en op uw Google+ pagina.

 

Wat voor invloed heeft dit op mijn andere Google accounts?

Google+ stoptWe hebben deze vraag de afgelopen dagen meerdere malen voorbij zien komen en dit heeft waarschijnlijk te maken met een mail die verstuurd is vanuit Google. Hierin staat alle informatie over het einde van Google+. Wat niet duidelijk is dat dit geen invloed heeft op uw andere Google accounts. Uw Google drive, Google photos, Gmail en andere Google diensten zijn veilig en blijven gewoon voortbestaan.

 

Belangrijke data voor het einde van Google+

4 februari: vanaf 4 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+ profielen aan te maken, net als pagina’s, events en community’s. Het zal vanaf die datum ook niet meer mogelijk zijn om onder een blogpost op Blogger te reageren met een Google+ account.

In de komende weken worden de Google+ inlog-knoppen vervangen door Google inlog-knoppen.

Vanaf begin maart kunt u data uit uw Google+profiel downloaden op uw computer. Denk aan berichten uit openbare community’s.

Vanaf 7 maart kunt u uw Google+ account niet meer gebruiken  om te reageren op blogs.

Op 2 april worden alle Google+ accounts en pagina’s beëindigd. De verwijdering van alle content die consumenten geplaatst hebben op Google+ begint op deze datum. Goed om te weten: voor bedrijven blijft Google+ wel bestaan, het wordt geïntegreerd in G suite.

 

Hoe kan ik een back-up maken van mijn Google+ gegevens?

U kunt uw Google+ gegevens exporteren en downloaden. Hoe u dat doet, leest u hier. Google adviseert iedereen om dit voor april te doen.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over uw Google+ account of wilt u hulp met het downloaden van uw gegevens? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Uw virtuele butler: Google Assistent

Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Videobellen met Zoom, zo werkt het!

Nu we veel meer thuiswerken met z’n allen doen we ook veel meer aan videobellen. Zoom is de afgelopen tijd ontzettend gegroeid en wordt heel veel gebruikt om even bij te praten met uw familie of vrienden, maar ook door…

7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

Het huishouden. We kunnen er niet omheen, het moet gewoon gebeuren. Maak het een stuk leuker met deze handige apps!

Welkom

Welkom op de blog van Uw Computerstudent! Hier zullen we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen op het gebied van computers. Zo maakt u kennis met nieuwe online diensten, bijvoorbeeld om werken in de cloud mogelijk te maken. Maar ook veel goede tips om...

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek…

Wat zijn de leukste apps voor fietsen en wandelen?

Toffe apps voor als u van fietsen en wandelen houdt! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!