Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

6 februari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

door | 6 februari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Het sociale netwerk was nooit een groot succes en na een eerder datalek ziet Google geen toekomst meer in Google+. Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts? Onze student legt het graag uit.

Waarom komt er een einde aan Google+?

In 2011 werd Google+ als sociaal netwerk geïntroduceerd door Google. Het moest een serieuze concurrent worden voor Facebook. Helaas bleek na 7 jaar dat het niet het succes was waar Google op gehoopt had. Niet alleen het tegenvallende succes van Google + maar ook een aantal datalekken zijn de oorzaak van het einde van Google+. De datalekken zouden het voor apps van derden mogelijk gemaakt hebben om toegang te krijgen tot gebruikersdata van Google+.

 

Wat wordt er verwijderd van Google+?

Vanaf 2 april worden alle berichten van persoonlijke Google+ accounts verwijderd, dit zijn ook alle foto’s en video’s in uw albumarchief en op uw Google+ pagina.

 

Wat voor invloed heeft dit op mijn andere Google accounts?

Google+ stoptWe hebben deze vraag de afgelopen dagen meerdere malen voorbij zien komen en dit heeft waarschijnlijk te maken met een mail die verstuurd is vanuit Google. Hierin staat alle informatie over het einde van Google+. Wat niet duidelijk is dat dit geen invloed heeft op uw andere Google accounts. Uw Google drive, Google photos, Gmail en andere Google diensten zijn veilig en blijven gewoon voortbestaan.

 

Belangrijke data voor het einde van Google+

4 februari: vanaf 4 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+ profielen aan te maken, net als pagina’s, events en community’s. Het zal vanaf die datum ook niet meer mogelijk zijn om onder een blogpost op Blogger te reageren met een Google+ account.

In de komende weken worden de Google+ inlog-knoppen vervangen door Google inlog-knoppen.

Vanaf begin maart kunt u data uit uw Google+profiel downloaden op uw computer. Denk aan berichten uit openbare community’s.

Vanaf 7 maart kunt u uw Google+ account niet meer gebruiken  om te reageren op blogs.

Op 2 april worden alle Google+ accounts en pagina’s beëindigd. De verwijdering van alle content die consumenten geplaatst hebben op Google+ begint op deze datum. Goed om te weten: voor bedrijven blijft Google+ wel bestaan, het wordt geïntegreerd in G suite.

 

Hoe kan ik een back-up maken van mijn Google+ gegevens?

U kunt uw Google+ gegevens exporteren en downloaden. Hoe u dat doet, leest u hier. Google adviseert iedereen om dit voor april te doen.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over uw Google+ account of wilt u hulp met het downloaden van uw gegevens? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

Google Earth heeft een leuk nieuw snufje dat we graag met u delen. U kunt nu de afstand tussen twee punten meten. Voorlopig is dit leuke snufje alleen op Android en Chrome apparaten. Als u een iPhone of iPad heeft dan moet u nog iets langer wachten tot u …

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek…

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

6 handige tips voor uw iPad die u écht wilt weten

Gebruikt u regelmatig uw iPad en zou u er meer uit willen halen? Wij krijgen regelmatig de vraag of we tips hebben voor het handiger werken met een iPad. Onze student heeft de beste tips voor u verzameld en we delen ze vandaag graag met u!

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.