4 handige programma’s om mee te videobellen

22 april 2020 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Is er binnenkort iemand jarig en wilt u met de hele familie even videobellen?  Of wilt u samen met uw collega’s een gesprek voeren? Even gezellig kletsen met uw vriendinnen? Wij hebben 4 handige programma’s op een rijtje gezet waarmee u zó aan het videobellen bent!

 

Handige programma’s om mee te videobellen:

videobellen

Skype

Skype is één van de meest bekende programma’s om mee te videobellen. Maar wist u dat u ook met een hele groep kunt videobellen via Skype? Als u al uw contacten al in Skype heeft staan is dit een handige manier om te videobellen.

Hoe start ik een groepsgesprek in Skype?

 • Open Skype;
 • Klik op één van de contacten die u toe wilt voegen aan het groepsgesprek;
 • Klik naast de knoppen waar u op klikt om te bellen op de +;
 • Klik op personen toevoegen;
 • Selecteer alle personen met wie u wilt videobellen
 • Klik op videogesprek.

Heeft u een iPad? Lees hier hoe u Skype op uw iPad gebruikt om te videobellen.

 

Google Hangouts

Bent u met maximaal 10 mensen? Dan is Google Hangouts een goede optie. U kunt Google Hangouts gebruiken op uw smartphone, tablet of laptop.

Hoe start ik een groepsvideogesprek in Google Hangouts?

 • Open Google Hangouts;
 • Klik/tik op nieuw gesprek;
 • Klik/tik op nieuwe groep;
 • Voer de namen, telefoonnummers of e-mailadressen in van de mensen die u wilt bellen;
 • Klik/tik op videogesprek.

 

Facetime

Heeft iedereen met wie u gaat videobellen een Apple product? Dan kunt u gemakkelijk een videogesprek starten met Facetime. Dit kan met maximaal 32 personen tegelijk. Het voordeel van Facetime is dat het ideaal is tussen Apple producten. Het werkt helaas niet op Windows of Android.

Hoe start ik een groepsvideogesprek in Facetime?

 • Open Facetime;
 • Klik op het plusje rechts boven;
 • Typ de namen van de mensen die u wilt bellen;
 • Kies voor videogesprek.

 

Whatsapp

Bent u met maximaal 4 mensen? Dan is Whatsapp handig om mee te videobellen! U kunt videobellen met mensen waarmee u al in een groep zit. Heeft u al een groep met de familie? Of met uw collega’s? Dan kunt u daar gemakkelijk vanuit videobellen. Het nadeel is dat u maximaal 3 mensen kunt selecteren om mee te bellen.

Hoe start ik een groepsvideogesprek in Whatsapp?

 • Open WhatsApp;
 • Tik op de groep met wie u wilt videobellen;
 • Tik bovenaan op de telefoon;
 • Selecteer de mensen die u wilt uitnodigen;
 • Tik op de video.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over videobellen of groepsbellen? Daar helpen we u graag mee! Boek dan nu een slimme student.  Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De beste apps voor in de natuur

De beste apps voor in de natuur De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas! Het voorjaar staat weer voor de deur, dus dat is hét moment om de wandelschoenen weer aan te trekken en te genieten van de prille natuur. De bloemen beginnen in knop te komen en de...

De Microsoft scam

Oplichters die zich voordoen als de Microsoft helpdesk hebben in 2017 in Nederland ruim 2000 slachtoffers gemaakt. Zij hebben daarmee 7 miljoen euro buitgemaakt. Hoe herkent u deze oplichters en wat moet u doen als u slachtoffer bent geworden van deze Microsoft scam? Onze student heeft het voor u uitgezocht.

Microsoft zal u nooit spontaan of ongevraagd…

Windows 10: nog heel even gratis!

Het afgelopen jaar gaf Microsoft haar klanten de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10. U heeft nog tot 29 Juli de tijd om hier gebruik van te maken. Daarna kost het geld. Tijd om de beslissing te maken: gaat u upgraden? Wij helpen u graag bij deze keuze!...

Foto’s overzetten van Android naar pc

Van de zomer op vakantie geweest? U heeft waarschijnlijk veel foto’s gemaakt met uw telefoon. Er zijn veel redenen om deze vakantiemomenten naar uw computer over te zetten. U heeft bijvoorbeeld te weinig ruimte of u wilt de foto’s op een groter scherm bekijken. In...

Welkom

Welkom op de blog van Uw Computerstudent! Hier zullen we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen op het gebied van computers. Zo maakt u kennis met nieuwe online diensten, bijvoorbeeld om werken in de cloud mogelijk te maken. Maar ook veel goede tips om...

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering Het leven is al duur genoeg, en veel mensen zijn veel geld kwijt aan alle maandelijkse vaste lasten. U moet uw huur of hypotheek, boodschappen en abonnementen betalen, en wilt als het even kan af en toe op vakantie....

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!