4 handige programma’s om mee te videobellen

22 april 2020 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Is er binnenkort iemand jarig en wilt u met de hele familie even videobellen?  Of wilt u samen met uw collega’s een gesprek voeren? Even gezellig kletsen met uw vriendinnen? Wij hebben 4 handige programma’s op een rijtje gezet waarmee u zó aan het videobellen bent!

 

Handige programma’s om mee te videobellen:

videobellen

Skype

Skype is één van de meest bekende programma’s om mee te videobellen. Maar wist u dat u ook met een hele groep kunt videobellen via Skype? Als u al uw contacten al in Skype heeft staan is dit een handige manier om te videobellen.

Hoe start ik een groepsgesprek in Skype?

 • Open Skype;
 • Klik op één van de contacten die u toe wilt voegen aan het groepsgesprek;
 • Klik naast de knoppen waar u op klikt om te bellen op de +;
 • Klik op personen toevoegen;
 • Selecteer alle personen met wie u wilt videobellen
 • Klik op videogesprek.

Heeft u een iPad? Lees hier hoe u Skype op uw iPad gebruikt om te videobellen.

 

Google Hangouts

Bent u met maximaal 10 mensen? Dan is Google Hangouts een goede optie. U kunt Google Hangouts gebruiken op uw smartphone, tablet of laptop.

Hoe start ik een groepsvideogesprek in Google Hangouts?

 • Open Google Hangouts;
 • Klik/tik op nieuw gesprek;
 • Klik/tik op nieuwe groep;
 • Voer de namen, telefoonnummers of e-mailadressen in van de mensen die u wilt bellen;
 • Klik/tik op videogesprek.

 

Facetime

Heeft iedereen met wie u gaat videobellen een Apple product? Dan kunt u gemakkelijk een videogesprek starten met Facetime. Dit kan met maximaal 32 personen tegelijk. Het voordeel van Facetime is dat het ideaal is tussen Apple producten. Het werkt helaas niet op Windows of Android.

Hoe start ik een groepsvideogesprek in Facetime?

 • Open Facetime;
 • Klik op het plusje rechts boven;
 • Typ de namen van de mensen die u wilt bellen;
 • Kies voor videogesprek.

 

Whatsapp

Bent u met maximaal 4 mensen? Dan is Whatsapp handig om mee te videobellen! U kunt videobellen met mensen waarmee u al in een groep zit. Heeft u al een groep met de familie? Of met uw collega’s? Dan kunt u daar gemakkelijk vanuit videobellen. Het nadeel is dat u maximaal 3 mensen kunt selecteren om mee te bellen.

Hoe start ik een groepsvideogesprek in Whatsapp?

 • Open WhatsApp;
 • Tik op de groep met wie u wilt videobellen;
 • Tik bovenaan op de telefoon;
 • Selecteer de mensen die u wilt uitnodigen;
 • Tik op de video.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over videobellen of groepsbellen? Daar helpen we u graag mee! Boek dan nu een slimme student.  Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat kunt u doen om uw online privacy te beschermen?

Elk jaar is op 28 januari de Dag van de Privacy. Het doel van deze dag is om u te informeren over de rechten die u heeft bij overheden, bedrijven en andere organisaties die uw persoonsgegevens gebruiken. Wat kunt u vandaag doen om uw privacy beter te beschermen?

Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

Wilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Alles wat u wilt weten en meer!

Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

Internetprobleem na Windows 10 update? Snel opgelost.

Heeft u sinds kort last van een slechte of niet-functionerende internetverbinding? Een update van Windows 10 zorgt sinds maandag voor dergelijke problemen met de internetverbinding van pc’s. Wat te doen? Onze student legt het gratis uit!

Miljoenen TV’s Ziggo op zwart

Alle Ziggoklanten zullen er de komende tijd hinder van ondervinden: een zwart televisiescherm. Het kabelbedrijf voert een mega-operatie uit om de netwerken van UPC en Ziggo - die recent fuseerden - gelijk te trekken. Het probleem wordt verholpen door het netwerk...