Hoe zet ik de vinkjes van WhatsApp uit?

15 april 2021 | Uw Computerstudent Blog

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen wat de vinkjes in WhatsApp precies betekenen. Maar: Hoe werkt dat, het uitzetten van de vinkjes van WhatsApp? Hoe pakt u een beetje privacy terug? Dat laten we u in deze blog weten! We gaan langs bij zowel de Apple telefoons als de Android telefoons.

Uitzetten van de vinkjes van WhatsApp

Kunnen de vinkjes écht helemaal uit? Nee, dat kan niet. De niet gekleurde vinkjes zijn namelijk gewoon statusberichten waaraan u kunt zien of de persoon in kwestie het berichtje wel ontvangen heeft. Daaraan kunt u afleiden of deze persoon zijn/haar telefoon met het netwerk heeft kunnen verbinden, meer niet. Er zit dus niet echt een privacybezwaar aan.

De leesbevestigingen kunnen gelukkig wél uitgezet worden. Daardoor kan uw gesprekspartner niet meer zien of u zijn/haar berichten heeft gelezen. Let op: u kunt dan ook niet meer zien of uw berichten gelezen zijn. Voor wat, hoort wat zullen ze bij WhatsApp gedacht hebben. Ook is het niet mogelijk om de blauwe vinkjes uit te zetten in groepsgesprekken. Daar zal men altijd kunnen zijn of u de berichtjes van anderen gelezen heeft.

Dan nu tot de orde van de dag: Hoe zet u die blauwe vinkjes uit? Simpel!

Apple

  • Open WhatsApp op uw iPhone
  • Ga rechtsonder naar ‘Settings’ of ‘Instellingen’
  • Tik dan op ‘Account’
  • Tik dan op ‘Privacy’
  • Scoll nu naar beneden. Hier zal een knopje met ‘Read Receipts’ of ‘Leesbewijzen’ staan.
  • Zorg ervoor dat dit knopje uit staat.
  • Gefeliciteerd! U verstuurt nu geen leesbewijzen meer naar gesprekspartners.

Android

  • Open WhatsApp op uw telefoon
  • Druk rechts bovenin op de drie puntjes
  • Tik hier op ‘Settings’ of ‘Instellingen’
  • Tik dan op ‘Account’
  • Tik dan op ‘Privacy’
  • Scoll nu naar beneden. Hier zal een knopje met ‘Read Receipts’ of ‘Leesbewijzen’ staan.
  • Zorg ervoor dat dit knopje uit staat.
  • Gefeliciteerd! U verstuurt nu geen leesbewijzen meer naar gesprekspartners.

Nu staan de leesbewijzen uit op uw telefoon, en heeft u weer een stukje privacy terug! Wilt u ze weer aanzetten? Geen punt – ga gewoon dit proces weer door, maar zorg er dan voor dat het knopje aan staat. Zo simpel is het allemaal.

 

Tot slot.

Ik hoop dat het lukt om de vinkjes van WhatsApp uit te zetten! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het herkennen van nep e-mail? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Peter van Uw Computerstudent

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Belangrijk: trap niet in online afpersing!

Online afpersing, wat moet u er mee? De afgelopen week hebben we veel klanten gesproken die een verontrustende e-mail hebben ontvangen. Zogenaamd zouden er intieme privé-beelden zijn gemaakt en de afzender van het mailtje dreigt deze online te verspreiden. Is dit waar…

De betekenis van emoji’s

Emoji's zijn de pictogrammen waar u uit kunt kiezen op Whatsapp, Facebook en op het toetsenbord van uw mobiele telefoon. Een emoticon is de getypte versie:) In deze blog hebben we het over emoji's. Wat betekenen al die emoji's nou eigenlijk? Computerstudent Koen zette...

Zo werken QR-codes

U heeft ze vast wel eens gezien. QR-codes vullen meer en meer ons straatbeeld, u vindt ze in tijdschriften en kranten en ook op internet zijn ze alom aanwezig. Wat zijn het, wat kunt u ermee en hoe gaat u ermee om? Uw Computerstudent legt uit. QR-codes zijn een...

De beste apps voor deelvervoer

De beste apps voor deelvervoer   Een vervoersmiddel delen is niet alleen milieuvriendelijker dan een eigen bolide voor de deur. Het kan ook behoorlijk in de kosten schelen. Bovendien levert delen extra ruimte op. Via een app is het vervoersmiddel te reserveren....

Einde ondersteuning Windows XP

Na 8 april 2014 stopt de technische ondersteuning voor Windows XP en stoppen ook de automatische updates die je pc helpen beschermen. Als je Windows XP blijft gebruiken, kan je computer kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico's en virussen. Een versie van Windows die...

Is Linux iets voor mij?

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Linux. Maar… wat is dat “Linux” nou precies, en wat kunt u ermee? Dat leggen we u graag uit! Ooit begonnen computers met besturingssystemen die op floppies pasten. Dat waren de zogenaamde Disk Operating Systems...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!