Wat betekenen de vinkjes bij Whatsapp?

15 april 2021 | Uw Computerstudent Blog

WhatsApp vinkjes staan bij ieder bericht – u kunt ze niet negeren eigenlijk. Soms staat er één, soms twee – en soms zijn ze blauw. Maar wat betekenen vinkjes bij WhatsApp dat nou precies, en wat kunt u ermee doen?

Wat betekenen de vinkjes in WhatsApp? wat betekenen vinkjes whatsapp

Laten we eerst beginnen bij de hoeveelheid vinkjes. U kunt géén vinkjes zien, één of twee. Als u geen vinkje(s) ziet, dan staat er een klokje. Dat betekent dat het bericht nog niet bij de WhatsApp servers is afgeleverd. Het bericht kan op dat punt dus ook nog niet ontvangen worden. Eén vinkje betekent dat het bericht is afgeleverd bij WhatsApp, maar nog niet bij de ontvanger. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat de ontvanger zijn/haar telefoon uit heeft staan, of geen internetverbinding heeft.
Als laatste zijn er twee vinkjes. Dat betekent dat uw gesprekspartner het bericht op zijn/haar telefoon heeft staan en dus kan lezen.

Maar wat betekenen vinkjes bij WhatsApp in groepsgesprekken? Daar geldt praktisch hetzelfde! Het klokje verschijnt nog altijd als het bericht nog niet door WhatsApp zelf ontvangen is, één vinkje als het bericht nog niet bij iedereen afgeleverd is (bijvoorbeeld als één iemand geen internet heeft), en twee vinkjes als iedereen het bericht ontvangen heeft.

De hoeveelheid vinkjes vertelt u dus wat over wáár het bericht is: Alleen op uw telefoon, bij WhatsApp en op de telefoon van de ontvanger. Daarnaast heeft WhatsApp nog iets: Gekleurde vinkjes. Het zal u vast wel opgevallen zijn, dat sommige vinkjes blauw worden. Maar wat betekent dat dan precies?

Kleur vinkjes in WhatsApp


Vinkjes in WhatsApp kunnen zowel groen-grijs zijn, als blauw. Als een berichtje van een gesprekspartner blauw gekleurd is wil dat zeggen dat hij/zij dit bericht van u gelezen heeft. Als in een groepsgesprek uw berichtje blauw afgevinkt is, heeft iedereen in de groep uw berichtje gelezen.

Het is natuurlijk best voor te stellen dat u dit liever niet wilt. Soms komt het even beter uit als die andere persoon niet weet dat u het berichtje gelezen heeft. Dat kan natuurlijk om een tal van redenen zijn. Gelukkig kunnen deze ‘Leesbewijzen’ uitgezet worden! Hoe dat kan, leest u in onze andere WhatsApp-blog over het uitzetten van de WhatsApp vinkjes.

Tot slot.

Ik hoop dat u nu weet wat de vinkjes betekenen bij WhatsApp! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen uw WhatsApp? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Peter van Uw Computerstudent

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Uw Google Agenda delen met familie in drie eenvoudige stappen

Het klinkt ingewikkeld: een gedeelde agenda aanmaken. Hierdoor bent u er wellicht nog niet aan begonnen. Maar niets is minder waar! Het is eigenlijk heel eenvoudig als u deze stappen volgt!

Hoe zet ik de vinkjes van WhatsApp uit?

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen wat de vinkjes in WhatsApp precies betekenen. Maar: Hoe werkt dat, het uitzetten van de vinkjes van WhatsApp? Hoe pakt u een beetje privacy terug? Dat laten we u in deze blog weten! We gaan langs bij zowel de Apple telefoons...

Videobellen met Zoom, zo werkt het!

Nu we veel meer thuiswerken met z’n allen doen we ook veel meer aan videobellen. Zoom is de afgelopen tijd ontzettend gegroeid en wordt heel veel gebruikt om even bij te praten met uw familie of vrienden, maar ook door…

WhatsApp fraude: hoe werkt het eigenlijk?

Het is de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws geweest: WhatsApp fraudeurs troggelen mensen duizenden euro’s af. Maar hoe werkt dit dan? En bent u wel veilig?

Ransomware? Zo voorkomt u het.

Ransomware (ook wel ‘Gijzelsoftware genoemd) is de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. Dit weekend dook een nieuw virus op dat zich massaal verspreidde over Windows computers, ook in Nederland. Wij leggen u uit wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van ransomware. En wat te doen als u onverhoopt…

Is internetbankieren veilig?

Is internetbankieren veilig? Internetbankieren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er zijn veel veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens en geld veilig blijven tijdens het bankieren op het internet. Toch horen we nog van veel...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!