Na 8 april 2014 stopt de technische ondersteuning voor Windows XP en stoppen ook de automatische updates die je pc helpen beschermen. Als je Windows XP blijft gebruiken, kan je computer kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico’s en virussen.

Een versie van Windows die niet meer wordt ondersteund, krijgt geen software-updates meer via Windows Update. Dit zijn onder meer beveiligingsupdates die uw computer kunnen beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software, die uw persoonlijke gegevens kunnen stelen. Windows Update installeert daarnaast de meeste recente software-updates om de betrouwbaarheid van Windows te verbeteren, waaronder nieuwe stuurprogramma’s voor uw hardware.

Tijd voor een upgrade

We raden u daarom aan om vóór 8 april een upgrade te doen. Dat kan door de nieuwste versie van Windows op uw computer te installeren, of door een nieuwe pc aan te schaffen.

Wij helpen u daar natuurlijk graag bij. Maak een afspraak! Desgewenst regelt onze student alles voor u: de aanschaf van de juiste licentie, het maken van een goede backup en de installatie en configuratie naar uw wensen. Of natuurlijk een advies voor een aan te schaffen computer. Als u dat wilt, dan gaat hij zelfs met u naar de winkel.

Misschien doet u het liever helemaal zelf. Dat kan. Start met het maken van een goede backup, en volg vervolgens de tips in dit artikel van Microsoft. Mocht u alsnog vastlopen dan kunnen we het altijd van u overnemen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!