Einde ondersteuning Windows XP

8 april 2014 | Uw Computerstudent Blog

Na 8 april 2014 stopt de technische ondersteuning voor Windows XP en stoppen ook de automatische updates die je pc helpen beschermen. Als je Windows XP blijft gebruiken, kan je computer kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico’s en virussen.

Een versie van Windows die niet meer wordt ondersteund, krijgt geen software-updates meer via Windows Update. Dit zijn onder meer beveiligingsupdates die uw computer kunnen beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software, die uw persoonlijke gegevens kunnen stelen. Windows Update installeert daarnaast de meeste recente software-updates om de betrouwbaarheid van Windows te verbeteren, waaronder nieuwe stuurprogramma’s voor uw hardware.

Tijd voor een upgrade

We raden u daarom aan om vóór 8 april een upgrade te doen. Dat kan door de nieuwste versie van Windows op uw computer te installeren, of door een nieuwe pc aan te schaffen.

Wij helpen u daar natuurlijk graag bij. Maak een afspraak! Desgewenst regelt onze student alles voor u: de aanschaf van de juiste licentie, het maken van een goede backup en de installatie en configuratie naar uw wensen. Of natuurlijk een advies voor een aan te schaffen computer. Als u dat wilt, dan gaat hij zelfs met u naar de winkel.

Misschien doet u het liever helemaal zelf. Dat kan. Start met het maken van een goede backup, en volg vervolgens de tips in dit artikel van Microsoft. Mocht u alsnog vastlopen dan kunnen we het altijd van u overnemen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

5 super apps die het boodschappen doen leuker maken!

Slimme tip van onze student: Met deze apps wordt het boodschappen doen een stuk leuker!

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer...

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe smartphone ga kopen?

Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u proberen te helpen door het...

Het instellen van uw nieuwe telefoon

Recent hebben wij u verteld waar u zoal op moet letten bij een aanschaffen van een nieuwe telefoon. In het verlengde daarvan ligt deze blog: Het instellen van uw nieuwe telefoon. Ook vertellen we u meer over het overzetten van data van de oude naar de nieuwe telefoon....

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!