Miljoenen TV’s Ziggo op zwart

14 januari 2015 | Uw Computerstudent Blog

Ziggo TV op ZwartAlle Ziggoklanten zullen er de komende tijd hinder van ondervinden: een zwart televisiescherm. Het kabelbedrijf voert een mega-operatie uit om de netwerken van UPC en Ziggo – die recent fuseerden – gelijk te trekken. Het probleem wordt verholpen door het netwerk opnieuw in te stellen. Volgens Ziggo iets wat u prima zelf kunt. Wij hebben onze twijfels.

Klanten moeten de frequentie en het netwerk met de afstandsbediening wijzigen. Daarvoor is een pincode vereist, dat is meestal de standaardcode 0000, 1111 of 1234. De digitale ontvanger (zwart of zilverkleurig kastje) zoekt daarna zelf naar zenders, wat een half uur kan duren. Elke tv in huis moet zo worden omgezet. ‘Je hoeft er geen technisch brein voor te hebben’, aldus de Ziggo-woordvoerder. Het is echter geen eenvoudig klusje voor de gemiddelde gebruiker.

Afspraak maken?

Afspraak maken? We horen het graag!

Een routineklus voor onze studenten
Onze studenten zijn niet alleen handig met computers, maar ook met tablets, telefoons en televisies. Daarnaast zijn al onze studenten bekend met dit specifieke probleem. Ze kunnen u dus snel en vakkundig helpen bij het verhelpen van het zwarte scherm op uw televisie. Misschien meteen een mooi moment voor wat meer uitleg, of hulp bij die trage computer? We horen het graag!

» Maak nu een afspraak met onze computerstudent

Wanneer ben ik aan de beurt?
Ziggo wil het overzetschema voor de komende maanden niet bekendmaken. Eerst moet blijken of abonnees veel problemen ondervinden. Mocht dat het geval zijn, dan kan Ziggo de netwerkoverdracht bijvoorbeeld minder snel uitvoeren of de hulpteams uitbreiden. Klanten krijgen tien dagen van tevoren een brief. Een week later moet er een handleiding in de bus liggen.

Over Uw Computerstudent
Computer traag, internet probleem, tablet uitleg of het instellen van uw televisie: we doen het allemaal! Onze PC studenten zijn snel en ervaren en wij zijn de voordeligste computerstudent aan huis: € 12,50 per half uur.

» Maak nu een afspraak met onze computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is dit bericht voor u!

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is het goed om weten dat de ondersteuning van het besturingssysteem officieel stopt op 14 januari 2020. Microsoft adviseert om over te stappen naar Windows 10. Hoe doet u dit?

10 dingen die u aan Google Home kunt vragen (en alles wat u wilt weten over Google Home)

Het gemak van de Google diensten in een speaker? Dat kan! Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Wat kunt u allemaal vragen aan Google Home en hoe werkt het?

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Er is nieuwe malware gerapporteerd die gebruikersnamen en wachtwoorden van Mac-gebruikers steelt, aldus de makers van de virusscanner Eset. De gegevens komen uit de 'Sleutelhanger', het Mac-programma dat gevoelige informatie voor gebruikers op een veilige manier...

Bent u een echte dierenvriend? Wij hebben een toffe website voor u!

Dankzij de inzet van computers kunnen we tegenwoordig zoveel nieuwe dingen. Maar nog niet alles kan helemaal geautomatiseerd worden, en dat is maar goed ook. Op de Hoge Veluwe weten ze daar alles van en ze vragen uw hulp…

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan op!

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan goed op dat u niet in deze nieuwe Marktplaats phishing truc trapt! Online criminelen hebben weer iets nieuws bedacht. Met een smoes over een ‘verzendlabel’ worden verkopers naar een phishing-website geleid. Hoe werkt...

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP? En welke past bij u?

E-mail kunt u op veel verschillende manieren openen op de computer telefoon. U kunt natuurlijk gewoon naar de website van de provider gaan, en daar de mail lezen. Denk dan bijvoorbeeld aan outlook.com, ziggo.nl/mail of webmail.kpnmail.nl. Natuurlijk kunt u ook...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!