De betekenis van emoji’s

21 maart 2022 | Computerles, Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Betekenis van emoji's

Emoji’s zijn de pictogrammen waar u uit kunt kiezen op Whatsapp, Facebook en op het toetsenbord van uw mobiele telefoon. Een emoticon is de getypte versie:) In deze blog hebben we het over emoji’s.
Wat betekenen al die emoji’s nou eigenlijk? Computerstudent Koen zette een paar opvallende emoji’s voor u op een rijtje. De betekenis van emoji’s die vaak verkeerd worden gebruikt:

🙇‍♂️ Nadenkende man
Deze emotiji lijkt misschien op een man die diep aan het nadenken is, maar eigenlijk is het een Japans gebaar. In plaats van nadenken maakt deze man een buiging, in Japan is dat een teken voor respect en dankbaarheid.

🙆‍♀️ Pirouette
Het lijkt erop dat deze vrouw een pirouette draait, maar in werkelijkheid is deze emoji eveneens een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk ‘OK’!

😪 Smiley met een traan en ogen dicht
Veel mensen sturen deze smiley als ze teleurgesteld of verdrietig zijn. Maar eigenlijk staat deze emoji voor iets heel anders, namelijk een slapend persoon. In manga’s worden slapende poppetjes namelijk vaak afgebeeld met een traan!

😵 Verbaasd
Deze emoji sturen mensen vaak als ze verbaasd zijn of om iemand die buiten bewustzijn is af te beelden. Beide zijn echter onjuist! Eigenlijk drukt deze smiley namelijk duizeligheid uit.

🙏 Bidden
Ook deze emoji wordt vaak gebruikt om bidden uit te drukken. Maar ook hier is het een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk de handen bij elkaar om bedankt te zeggen!

😬 Breed lachen
Veel mensen gebruiken deze emoji als een breed-lachend gezicht, maar eigenlijk hoort hij gebruikt te worden als je je in een ongemakkelijk situatie verkeert!

Tot slot:

Wij hopen u met deze blog wat heeft geleerd over de betekenis van emoji’s. Heeft u een ict gerelateerde vraag die u graag uitgelegd zou zien in een blog? Mailt u ons dan gerust op info@uwcomputerstudent.nl. En natuurlijk helpen onze studenten u maar wat graag met uw smartphone, tablet, computer of printer. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Locky virus versleutelt uw bestanden

Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky virus wordt verspreid via Word- en Excel-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten. Een trojan met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen dagen...

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

Wilt u minder betalen voor internet? Dat begrijp ik! Het is raadzaam om uw abonnement eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te nemen dat past bij uw verbruik en wensen, kunt u een hoop geld besparen. Wij geven u graag wat tips!

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts?

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken…

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden - zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies? Een podcast is te vergelijken met een vooraf...

Tip: Een gedeelde agenda maken met Google agenda

Samen met vrienden of collega’s werken met een agenda voor de gezamenlijke activiteiten? Google agenda biedt een uitkomst! Onze student geeft u graag handige tips om het zelf in te kunnen regelen! Hoe? Lees hier meer!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!