De betekenis van emoji’s

7 juli 2022 | Uw Computerstudent Blog, Computerles, Telefoon of tablet

Betekenis van emoji's

Emoji’s zijn de pictogrammen waar u uit kunt kiezen op Whatsapp, Facebook en op het toetsenbord van uw mobiele telefoon. Een emoticon is de getypte versie:) In deze blog hebben we het over emoji’s.
Wat betekenen al die emoji’s nou eigenlijk? Computerstudent Koen zette een paar opvallende emoji’s voor u op een rijtje. De betekenis van emoji’s die vaak verkeerd worden gebruikt:

🙇‍♂️ Nadenkende man
Deze emotiji lijkt misschien op een man die diep aan het nadenken is, maar eigenlijk is het een Japans gebaar. In plaats van nadenken maakt deze man een buiging, in Japan is dat een teken voor respect en dankbaarheid.

🙆‍♀️ Pirouette
Het lijkt erop dat deze vrouw een pirouette draait, maar in werkelijkheid is deze emoji eveneens een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk ‘OK’!

😪 Smiley met een traan en ogen dicht
Veel mensen sturen deze smiley als ze teleurgesteld of verdrietig zijn. Maar eigenlijk staat deze emoji voor iets heel anders, namelijk een slapend persoon. In manga’s worden slapende poppetjes namelijk vaak afgebeeld met een traan!

😵 Verbaasd
Deze emoji sturen mensen vaak als ze verbaasd zijn of om iemand die buiten bewustzijn is af te beelden. Beide zijn echter onjuist! Eigenlijk drukt deze smiley namelijk duizeligheid uit.

🙏 Bidden
Ook deze emoji wordt vaak gebruikt om bidden uit te drukken. Maar ook hier is het een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk de handen bij elkaar om bedankt te zeggen!

😬 Breed lachen
Veel mensen gebruiken deze emoji als een breed-lachend gezicht, maar eigenlijk hoort hij gebruikt te worden als je je in een ongemakkelijk situatie verkeert!

Tot slot:

Wij hopen u met deze blog wat heeft geleerd over de betekenis van emoji’s. Heeft u een ict gerelateerde vraag die u graag uitgelegd zou zien in een blog? Mailt u ons dan gerust op info@uwcomputerstudent.nl. En natuurlijk helpen onze studenten u maar wat graag met uw smartphone, tablet, computer of printer. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Een nieuwe hoofdtelefoon kopen

Het is weer bijna Black Friday en Cyber Monday en de kortingen op apparaten vliegen u om de oren. Hét moment om deals te scoren voor apparaten of andere spullen waar u al langer naar zat te kijken. De vraag is dan altijd: 'Met al die keuze mogelijkheden, waar moet u...

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Drie redenen om vaker offline te zijn

Drie redenen om vaker offline te zijn En hoe u dit voor elkaar krijgt Het lijkt soms alsof we niet meer zonder onze smartphones kunnen. Uit verschillende studies blijkt dat mensen hun smartphone gemiddeld tussen de 80 en 150 keer per dag checken. Dit betekent dat we...

Toffe apps voor warme dagen

Toffe apps voor warme dagen! Gaat u een dagje naar het strand of krijgt u spontaan zin om te fietsen van dit lekkere weer? Wij hebben toffe apps voor u verzameld.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent