De betekenis van emoji’s

21 maart 2022 | Computerles, Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Betekenis van emoji's

Emoji’s zijn de pictogrammen waar u uit kunt kiezen op Whatsapp, Facebook en op het toetsenbord van uw mobiele telefoon. Een emoticon is de getypte versie:) In deze blog hebben we het over emoji’s.
Wat betekenen al die emoji’s nou eigenlijk? Computerstudent Koen zette een paar opvallende emoji’s voor u op een rijtje. De betekenis van emoji’s die vaak verkeerd worden gebruikt:

🙇‍♂️ Nadenkende man
Deze emotiji lijkt misschien op een man die diep aan het nadenken is, maar eigenlijk is het een Japans gebaar. In plaats van nadenken maakt deze man een buiging, in Japan is dat een teken voor respect en dankbaarheid.

🙆‍♀️ Pirouette
Het lijkt erop dat deze vrouw een pirouette draait, maar in werkelijkheid is deze emoji eveneens een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk ‘OK’!

😪 Smiley met een traan en ogen dicht
Veel mensen sturen deze smiley als ze teleurgesteld of verdrietig zijn. Maar eigenlijk staat deze emoji voor iets heel anders, namelijk een slapend persoon. In manga’s worden slapende poppetjes namelijk vaak afgebeeld met een traan!

😵 Verbaasd
Deze emoji sturen mensen vaak als ze verbaasd zijn of om iemand die buiten bewustzijn is af te beelden. Beide zijn echter onjuist! Eigenlijk drukt deze smiley namelijk duizeligheid uit.

🙏 Bidden
Ook deze emoji wordt vaak gebruikt om bidden uit te drukken. Maar ook hier is het een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk de handen bij elkaar om bedankt te zeggen!

😬 Breed lachen
Veel mensen gebruiken deze emoji als een breed-lachend gezicht, maar eigenlijk hoort hij gebruikt te worden als je je in een ongemakkelijk situatie verkeert!

Tot slot:

Wij hopen u met deze blog wat heeft geleerd over de betekenis van emoji’s. Heeft u een ict gerelateerde vraag die u graag uitgelegd zou zien in een blog? Mailt u ons dan gerust op info@uwcomputerstudent.nl. En natuurlijk helpen onze studenten u maar wat graag met uw smartphone, tablet, computer of printer. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Waarom wij graag back-ups maken (en waarom u het ook moet doen)

Uw foto’s, filmpjes, Word-documenten en andere belangrijke bestanden in één klap weg. Eigenlijk wilt u er niet bij stilstaan, maar het kan ook u overkomen. Een kapotte harde schijf, een virus of een menselijke fout. Het is zo gebeurd, en wat dan? Onze tip: voorkom verlies van uw…

Een zoekmachine kiezen: welke zoekmachine past bij mij?

Een zoekmachine kiezen: wat is nou precies het verschil tussen al die zoekmachines op het internet? En welke zoekmachine past bij u? Dat vertellen wij u in deze blog! Misschien kent u ze nog wel, de zoekmachines uit de begintijd van het internet: AltaVista, InfoSeek...

Meekijken met uw webcam, kan dat?

Wilt u voorkomen dat hackers meekijken op uw webcam?  Uw webcam is kwetsbaar om gehackt te worden. Het is gelukkig gemakkelijk tegen te gaan. Hoe? Onze student geeft u graag wat tips!

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10. Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer…

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

Met het versturen van een e-mail heeft u wellicht wel eens CC en BCC zien staan. Wat is precies het verschil en waar gebruikt u het voor? Onze student weet er alles van!

Ernstige kwetsbaarheid in Adobe Flash Player

Adobe heeft een update uitgebracht voor haar Flash Player. Met de Adobe Flash Player kunnen onder andere filmpjes en geluidsfragmenten op websites worden weergegeven. De uitgebrachte update is bedoeld om enkele ernstige beveiligingslekken op te lossen. Zo kunnen...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!