De betekenis van emoji’s

7 juli 2022 | Uw Computerstudent Blog, Computerles, Telefoon of tablet

Betekenis van emoji's

Emoji’s zijn de pictogrammen waar u uit kunt kiezen op Whatsapp, Facebook en op het toetsenbord van uw mobiele telefoon. Een emoticon is de getypte versie:) In deze blog hebben we het over emoji’s.
Wat betekenen al die emoji’s nou eigenlijk? Computerstudent Koen zette een paar opvallende emoji’s voor u op een rijtje. De betekenis van emoji’s die vaak verkeerd worden gebruikt:

🙇‍♂️ Nadenkende man
Deze emotiji lijkt misschien op een man die diep aan het nadenken is, maar eigenlijk is het een Japans gebaar. In plaats van nadenken maakt deze man een buiging, in Japan is dat een teken voor respect en dankbaarheid.

🙆‍♀️ Pirouette
Het lijkt erop dat deze vrouw een pirouette draait, maar in werkelijkheid is deze emoji eveneens een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk ‘OK’!

😪 Smiley met een traan en ogen dicht
Veel mensen sturen deze smiley als ze teleurgesteld of verdrietig zijn. Maar eigenlijk staat deze emoji voor iets heel anders, namelijk een slapend persoon. In manga’s worden slapende poppetjes namelijk vaak afgebeeld met een traan!

😵 Verbaasd
Deze emoji sturen mensen vaak als ze verbaasd zijn of om iemand die buiten bewustzijn is af te beelden. Beide zijn echter onjuist! Eigenlijk drukt deze smiley namelijk duizeligheid uit.

🙏 Bidden
Ook deze emoji wordt vaak gebruikt om bidden uit te drukken. Maar ook hier is het een verwijzing naar een Japans gebaar, namelijk de handen bij elkaar om bedankt te zeggen!

😬 Breed lachen
Veel mensen gebruiken deze emoji als een breed-lachend gezicht, maar eigenlijk hoort hij gebruikt te worden als je je in een ongemakkelijk situatie verkeert!

Tot slot:

Wij hopen u met deze blog wat heeft geleerd over de betekenis van emoji’s. Heeft u een ict gerelateerde vraag die u graag uitgelegd zou zien in een blog? Mailt u ons dan gerust op info@uwcomputerstudent.nl. En natuurlijk helpen onze studenten u maar wat graag met uw smartphone, tablet, computer of printer. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Jaimy, Hulp op Afstand student uit Leiden

Ik vind het belangrijk dat een klant écht tevreden is met mijn werk. Hierbij staat centraal dat het probleem is opgelost, maar ook dat de klant antwoord heeft op al zijn/haar vragen betreft onze werkzaamheden en zijn/haar multimedia-apparaat.

4 handige programma’s om mee te videobellen

Is er binnenkort iemand jarig en wilt u met de hele familie even videobellen?  Of wilt u samen met uw collega’s een gesprek voeren? Even gezellig kletsen met uw vriendinnen? Wij hebben 4 handige programma’s op een rijtje gezet waarmee u zó aan het videobellen bent!...

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Snel een gesloten tabblad terughalen? Dat doet u zo!

Heeft u per ongeluk een tabblad gesloten? Het kan lastig zijn om deze weer terug te vinden. Gebruikt u Chrome, Safari, Firefox of Edge? Zo haalt u uw gesloten tabblad terug! Met onze slimme tips is dat vanaf vandaag een eitje!   Sneltoets om tabblad terug te...

Is Linux iets voor mij?

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Linux. Maar… wat is dat “Linux” nou precies, en wat kunt u ermee? Dat leggen we u graag uit! Ooit begonnen computers met besturingssystemen die op floppies pasten. Dat waren de zogenaamde Disk Operating Systems...

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!