Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

10 juli 2022 | Uw Computerstudent Blog

Echt goede foto’s maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u alles uit de camera op uw smartphone? Wij helpen u graag!

Goede foto’s maken met uw smartphone: Is uw lens schoon?

Een simpel begin om goede foto’s te maken met uw smartphone: is uw lens schoon? Doordat u uw smartphone vaak gebruikt en in uw zak/tas/jas stopt kan uw lens nog wel eens vies worden. Dit is natuurlijk snel op te lossen door hem goed schoon te maken met een microvezel doekje.

Gebruik uw flits niet

De kans dat een foto mooier wordt door het gebruik van uw flits is erg klein. In uw camera kunt u de flits geheel uitschakelen, zo voorkomt u dat een goede foto verpest wordt doordat uw smartphone denkt dat er te weinig licht is. Een goede foto met uw smartphone maakt u zonder flits.

Rechte horizon? Gebruik een gridgoede foto maken met smartphone

Vindt u het lastig om de horizon recht op de foto te krijgen? Of wilt u graag iets helemaal in het midden van uw foto? Vrijwel elke smartphone heeft in de camera-opties de mogelijkheid om een aantal lijntjes (grid) aan te zetten. Deze staan niet op de uiteindelijke foto, maar u ziet ze wel in beeld als u de foto gaat maken.

Ik wil inzoomen

De zoom-functie lijkt heel handig, maar u krijgt er vaak een korrelige foto voor terug. Om goed te kunnen zoomen heeft u eigenlijk een gewone camera nodig. U kunt het beste dichterbij het te fotograferen object gaan staan of een foto nemen op de allerhoogste kwaliteit en later met een bewerkingsprogramma inzoomen.

Kijk waar het licht vandaan komt

Goed licht is het halve werk. Licht is ontzettend belangrijk bij het maken van foto’s. Met tegenlicht is het vaak lastig om écht een goede foto te maken. Probeer zoveel mogelijk met uw rug naar de zon te gaan staan, zo heeft het object dat u gaat fotograferen geen tegenlicht. Let wel op dat u geen schaduw creëert met uw lichaam!

Goede foto’s maken uw smartphone onderwater

Wist u dat u met vrijwel elke smartphone ook foto’s onderwater kunt maken? U heeft hiervoor een speciaal telefoonhoesje voor nodig. U kunt het thuis van tevoren even testen in een bak water zodat u zeker weet dat het hoesje waterdicht is.

Bewerk uw foto’s gewoon op uw telefoon

Het laatste geheim om goede foto’s te maken met uw smartphone?  Die ene foto bewerken zodat net het blauw van de ogen van uw man iets meer naar voren komt? Dat kan gewoon op uw smartphone. Er zijn diverse (gratis en betaalde) apps waarmee u uw foto’s kunt bewerken. Ik werk zelf graag met Snapseed, een gemakkelijk en intuïtief programma waar u foto’s snel mee kunt bewerken.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt en dat u na het lezen van dit artikel ook goede foto’s op uw smartphone maakt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met uw smartphone? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Een nieuwe hoofdtelefoon kopen

Het is weer bijna Black Friday en Cyber Monday en de kortingen op apparaten vliegen u om de oren. Hét moment om deals te scoren voor apparaten of andere spullen waar u al langer naar zat te kijken. De vraag is dan altijd: 'Met al die keuze mogelijkheden, waar moet u...

Uw virtuele butler: Google Assistent

Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Telefonische scam Windows

Oplichters die zeggen van Windows Customer Care zijn benaderen mensen telefonisch en proberen malafide software op computers te installeren. "Er staat een Trojan op uw pc." Een van de beoogde slachtoffers is Pauline Rote (46). Ze werd opgebeld door een man met een...

Banken doelwit van hackers

Een grootschalige DDoS-aanval op Nederlandse en buitenlandse banken heeft vandaag een groot deel van het betalingsverkeer platgelegd. Er zou geen relatie zijn met de saldostoring van woensdag.

Max, computerstudent in Zoetermeer

Ik neem altijd alle tijd die nodig is om een probleem te verhelpen, daarnaast leg ik graag uit wat ik precies doe. Op deze manier heeft u als klant een goed werkend apparaat en ook meteen wat geleerd.

Zo stelt u een nieuwe iPhone in: Een handleiding plus 5 essentiële tips

Zo stelt u een nieuwe iPhone in: Een handleiding plus 5 essentiële tips U heeft een nieuwe of een refurbished iPhone gekocht en u wilt deze natuurlijk snel in gebruik nemen. Of u nu een doorgewinterde Apple-gebruiker bent of compleet nieuw bent met Apple, het...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!