Corona: we kunnen u veilig helpen, aan huis en online.
100% virusvrij-garantie via Hulp op Afstand. Heel eenvoudig, 100% veilig. Probeer het ook:
Afspraak maken

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

door | 29 juli 2019 | Uw Computerstudent Blog

Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u alles uit de camera op uw smartphone? Wij helpen u graag!

Is uw lens schoon?

Een simpel begin: is uw lens schoon? Doordat u uw smartphone vaak gebruikt en in uw zak/tas/jas stopt kan uw lens nog wel eens vies worden. Dit is natuurlijk snel op te lossen door hem goed schoon te maken met een microvezel doekje.

Gebruik uw flits niet

De kans dat een foto mooier wordt door het gebruik van uw flits is erg klein. In uw camera kunt u de flits geheel uitschakelen, zo voorkomt u dat een goede foto verpest wordt doordat uw smartphone denkt dat er te weinig licht is.

Rechte horizon? Gebruik een grid

Vindt u het lastig om de horizon recht op de foto te krijgen? Of wilt u graag iets helemaal in het midden van uw foto? Vrijwel elke smartphone heeft in de camera-opties de mogelijkheid om een aantal lijntjes (grid) aan te zetten. Deze staan niet op de uiteindelijke foto, maar u ziet ze wel in beeld als u de foto gaat maken. 

Ik wil inzoomen

De zoom-functie lijkt heel handig, maar u krijgt er vaak een korrelige foto voor terug. Om goed te kunnen zoomen heeft u eigenlijk een gewone camera nodig. U kunt het beste dichterbij het te fotograferen object gaan staan of een foto nemen op de allerhoogste kwaliteit en later met een bewerkingsprogramma inzoomen.

Kijk waar het licht vandaan komt

Goed licht is het halve werk. Licht is ontzettend belangrijk bij het maken van foto’s. Met tegenlicht is het vaak lastig om écht een goede foto te maken. Probeer zoveel mogelijk met uw rug naar de zon te gaan staan, zo heeft het object dat u gaat fotograferen geen tegenlicht. Let wel op dat u geen schaduw creëert met uw lichaam!

Foto’s maken onderwater

Wist u dat u met vrijwel elke smartphone ook foto’s onderwater kunt maken? U heeft hiervoor een speciaal telefoonhoesje voor nodig. U kunt het thuis van tevoren even testen in een bak water zodat u zeker weet dat het hoesje waterdicht is.

Bewerk uw foto’s gewoon op uw telefoon

Die ene foto bewerken zodat net het blauw van de ogen van uw man iets meer naar voren komt? Dat kan gewoon op uw smartphone. Er zijn diverse (gratis en betaalde) apps waarmee u uw foto’s kunt bewerken. Ik werk zelf graag met Snapseed, een gemakkelijk en intuïtief programma waar u foto’s snel mee kunt bewerken.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met uw smartphone? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!