De vijf leukste apps voor op de achterbank

19 juli 2022 | Uw Computerstudent Blog

De vijf leukste apps voor op de achterbank

Lange vakantierit voor de boeg met (kleine) kinderen op de achterbank? Dit kan een hele uitdaging zijn. Gelukkig zijn er veel apps om u hierbij te helpen. Maar lang niet alle apps zijn educatief verantwoord of leuk. Wij verzamelden voor u de vijf leukste apps voor op de achterbank.

Leukste apps voor op de achterbank

NPO Zappelin

We kennen NPO Zappelin allemaal van de televisieprogramma’s. Maar er is nu ook een gratis app beschikbaar! In de Zappelin-app kunnen kinderen verschillende Zappelin liedjes zingen, verhalen lezen, voorgelezen worden en liedjes zingen. Alle bekende Zappelin-figuren komen voorbij: Van Kikker tot Buurman en Buurman. Gratis te downloaden voor Apple en Android 

Scratch junior

Eén van de leukste apps voor op de achterbank is speciaal voor kleine it-ers in de dop. Met Scratch junior leert uw kleuter om te programmeren. Geweldig toch? Een 5-jarige die kan zeggen dat hij of zij kan programmeren. Snel downloaden dus!

Auto Bingo

Autobingo wordt al decennia gespeeld tijdens lange reizen. Met de app Jumbo Autobingo heeft u geen bingokaarten meer nodig en maakt u er een gezellige rit van. Deze app tovert het originele spel bingo om naar de telefoon. U speelt het spel door bezienswaardigheden onderweg af te strepen. Wie het eerst een rijtje of volle kaart heeft, wint!

Lego Juniors Create & Cruise

Met Lego Juniors Create & Cruise worden kinderen gestimuleerd om hun fantasie te gebruiken om zo hun eigen Lego minifiguren te ontwerpen. Daarnaast kunnen ze auto’s en andere voertuigen maken. Door munten te verzamelen kunnen er extra Legosets gespaard en gebouwd worden.  Zo werken kinderen aan hun eigen gekleurde fantasie wereld.

De avonturen van Dr. Panda

Een driejarige heeft een concentratieboog van maximaal zeven minuten? Met die kennis in het achterhoofd zijn de spellen van Dr. Panda ontwikkeld. Over de hele wereld worden de spellen meer dan 900.000 keer per dag gespeeld. Ze laten kinderen lachen en helpen ze om meer over de wereld te leren.

Er zijn meer dan 10 varianten beschikbaar. Er kan sushi gemaakt worden in Dr. Panda’s restaurant of wordt dokter of metselaar. Let wel op, niet alle apps zijn gratis. (Beschikbaar voor Apple en Android).

 

Fijne vakantie! Heeft u tips nodig over bepaalde apps of een ander blog idee? Laat het ons weten en wie weet kunt u er alles over lezen in een volgende blog!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Een zoekmachine kiezen: welke zoekmachine past bij mij?

Een zoekmachine kiezen: wat is nou precies het verschil tussen al die zoekmachines op het internet? En welke zoekmachine past bij u? Dat vertellen wij u in deze blog! Misschien kent u ze nog wel, de zoekmachines uit de begintijd van het internet: AltaVista, InfoSeek...

Gemakkelijk letters met accenten typen

Maar hoe typt u een trema, accent of umlaut? Het zijn tekens die niet direct beschikbaar zijn op uw toetsenbord. Als u eenmaal weet hoe u de tekens tevoorschijn tovert, zal u verbaasd zijn over hoe gemakkelijk het werkt.

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

5 super slimme WhatsApp trucs die u moet weten

Wat is de app op uw smartphone die u het meest gebruikt? Is uw antwoord Whatsapp? Dat is ook de app die wij het meeste gebruiken! Whatsapp is de manier om even bij te praten met familie of vrienden. U gebruikt de app misschien wel elke dag even, het werkt snel en gebruiksvriendelijk. Maar wist u dat…

De beste budget-smartphones

De beste budget smartphones volgens onze computerstudenten Laatst publiceerde we een blog over waar u op moet letten als u een smartphone wilt kopen. Dit kan namelijk een lastige keuze zijn. Deze week bespreken wij drie aanraders in het budget segment van de...

Hoe beheer ik veilig mijn wachtwoorden?

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkrijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet?

Wij helpen u graag bij het kiezen van een goed wachtwoord.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent