Sneller internetten met nieuwe Firefox Quantum

22 november 2017 | Uw Computerstudent Blog

Sneller internetten met nieuwe Firefox Quantum

by | 22 november 2017 | Uw Computerstudent Blog

De vernieuwde, verbeterde en snellere versie van de populaire browser Firefox is onlangs uitgebracht: Firefox Quantum. Volgens de maker (dat is Mozilla) is het de grootste update sinds 2004 – en dat is te merken! Quantum FeatureNiet alleen is de browser qua uiterlijk bijgewerkt. Ook qua prestatie is de browser er ontzettend op vooruitgegaan.

Onze student vertelt u waarom dit zo interessant is:

“Firefox Quantum is veel sneller dan Chrome”

Firefox Quantum is vele malen sneller en heeft minder processorkracht nodig om dit voor elkaar te krijgen. Win-win dus. Mozilla beweert zelfs dat Firefox Quantum twee keer zo snel werkt als Google Chrome. Voor u als gebruiker betekent dit vooral een snel en soepel werkende browser. Ook als uw computer al wat ouder is!

Firefox Quantum is vele malen sneller en hij heeft minder processorkracht nodig om dit voor elkaar te krijgen. Ook als uw computer al wat ouder is.

Privacyvriendelijk

Firefox staat erom bekend dat ze standaard zeer zorgvuldig met uw gegevens omgaan, en veel waarde hechten aan privacy. Dat is bij bijvoorbeeld Google Chrome ook wel in te stellen. Maar niet zo eenvoudig.

Wat moet u weten voor u overstapt?

Veel van onze studenten maken de overstap. U denkt er misschien ook over na. Wij helpen u graag bij deze overstap. Uw Computerstudent heeft daarom een paar gratis tips voor u verzameld:

Importeren bladwijzers en wachtwoorden.
Gebruikt u momenteel een andere browser en bent u bang dat uw bladwijzers en wachtwoorden verloren gaan? Hier leest u hoe u deze gegevens importeert vanuit Google Chrome.

Startpagina instellen.
U kunt gemakkelijk uw nieuwe startpagina instellen in Firefox. Lees hier hoe u dit kunt doen.

Instellen als standaardbrowser.
Als Firefox bevalt, dan is het wel zo prettig als uw computer alle websites automatisch voor u in Firefox opent. U kunt Firefox dan instellen als standaardbrowser. Zo zorgt u ervoor dat u  voortaan alles opent met Firefox.

Gedownloade bestanden vinden en beheren.
Hier vindt u waar uw gedownloade bestanden worden opgeslagen en waar u ze kunt beheren.

Aan de slag?!

Als u al Firefox gebruikt dan komt de update automatisch binnen. Wilt u Firefox eens proberen? Dan kunt u Firefox Quantum hier gratis downloaden.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u Firefox eens rustig uitproberen? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met Firefox. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Zo kunt u een e-mail inplannen met Gmail

Heeft u een e-mail geschreven maar wilt u deze pas later verzenden? Dan kunt u de e-mail inplannen. Zowel in uw browser als in de Gmail app kunt u dit regelen. Onze student…

Foto’s afdrukken

Foto's afdrukken Zo maakt u digitale foto's gemakkelijk tastbaar Heeft u deze zomer veel mooie momenten vastgelegd? En wilt u deze momenten tastbaar maken? Laat u foto's afdrukken! Hang de herinnering bijvoorbeeld aan de muur of geef het in een lijstje kado aan de...

4 gratis apps om thuis te sporten

4 gratis apps om thuis te sporten! Met deze apps blijft u fit zonder dat u de deur uit hoeft. Van yoga tot workouts voor kleine ruimtes

Wat is spam en hoe voorkom ik het?

We krijgen regelmatig de vraag van klanten wat zij zelf kunnen doen om spam te voorkomen. Ik stuur dan altijd een mail met de volgende tips en vandaag leek het me leuk om het met al onze klanten te delen. Samen weet je meer!   Wat is spam? Spamberichten zijn...

Denzel, Hulp op Afstand student uit Huissen

Het voelt geweldig om mensen te helpen met hun problemen. Ik sta klaar voor de meest uiteenlopende vragen. Een klant op zijn gemak laten voelen en een sterke communicatie zijn erg belangrijk voor mij, dat maakt en houdt het werk ook leuk. In elke opdracht zit een...

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact U heeft vast al veel artikelen gelezen over ontwikkelingen binnen de IT en wat de huidige trends op dit moment zijn. Veel van die artikelen gaan dieper in op de trends van het moment, maar het is natuurlijk...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!