Wat is spam en hoe voorkom ik het?

22 maart 2021 | Uw Computerstudent Blog

We krijgen regelmatig de vraag van klanten wat zij zelf kunnen doen om spam te voorkomen. Ik stuur dan altijd een mail met de volgende tips en vandaag leek het me leuk om het met al onze klanten te delen. Samen weet je meer!wat is spam

 

Wat is spam?

Spamberichten zijn ongewenste mails waar u nooit toestemming voor gegeven heeft. Soms wordt er in spam-mails reclame gemaakt of er wordt geld gevraagd voor een goed doel. Het wellicht meest bekende voorbeeld van spam is een mail van een Nigeriaanse prins die u graag wat geld geeft. Spam kan erg vervelend zijn en soms zelf gevaarlijk. Spam kan worden gebruikt door internetcriminelen om een virus te installeren of om uw persoonsgegevens te stelen. Het kan geen kwaad om spam-mails te openen, let er wel op dat u nergens op klikt.

 

Hoe herken ik spam?

 

Hoe voorkom ik spam?

  • Laat niet zomaar uw e-mailadres achter op websites. Spammers hebben robots die automatisch zoeken naar e-mailadressen op internet, bijvoorbeeld op fora of social media. Mocht u toch uw e-mailadres ergens willen achterlaten, overweeg dan om een tweede e-mailadres aan te maken. Dan kan daar de eventuele spam binnenkomen en blijft uw hoofd e-mailadres zoveel mogelijk spam-vrij.
  • Blokkeer afzenders van spam. Vaak staat er in een mail de mogelijkheid om u af te melden via een afmeldknop. Meestal staat deze onderaan de mail. Doe dit niet bij spam-mails. U kunt ze het beste blokkeren. Dit werkt per e-mailprogramma anders. Mocht u hier hulp bij willen dan kijken we graag met u mee!
  • Meld spam. Het is goed om spam-mails te rapporteren. Doe dit dan ook. Zo kan de Autoriteit Consument & Markt spammers aanpakken en (hoge) boetes geven. U kunt spam melden via www.spamklacht.nl

Tot slot.

Succes met het controleren van uw e-mails! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het herkennen van nep e-mail? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

4 gratis apps om thuis te sporten

4 gratis apps om thuis te sporten! Met deze apps blijft u fit zonder dat u de deur uit hoeft. Van yoga tot workouts voor kleine ruimtes

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

Met het versturen van een e-mail heeft u wellicht wel eens CC en BCC zien staan. Wat is precies het verschil en waar gebruikt u het voor? Onze student weet er alles van!

Pas op voor Marktplaats oplichters!

Verkoopt u wel eens via Marktplaats? Let op! Oplichters zijn weer erg actief op Marktplaats. Hoe kunt u de oplichting herkennen en voorkomen?

Gebruikt u Google Chrome? Lees dan dit!

Veel van onze klanten zijn fan van Chrome en gebruiken de browser dagelijks. Bent u ook een Chrome gebruiker? Dan is het goed om te weten dat de internetbrowser een nieuw uiterlijk en enkele nieuwe functies krijgt.

Jaimy, Hulp op Afstand student uit Leiden

Ik vind het belangrijk dat een klant écht tevreden is met mijn werk. Hierbij staat centraal dat het probleem is opgelost, maar ook dat de klant antwoord heeft op al zijn/haar vragen betreft onze werkzaamheden en zijn/haar multimedia-apparaat.

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!