Coolblue cadeau: Trap er niet in!

26 april 2024 | Nieuws, Online veiligheid, Uw Computerstudent Blog

Coolblue cadeau: Trap er niet in!

Wie wil dat nou niet: Voor 175 euro een product uitkiezen bij de webwinkel Coolblue. Maar wees gewaarschuwd, dit is een nep e-mail.

Nep e-mail coolblue

Ga niet in op het bericht waarin staat dat uw e-mailadres willekeurig is gekozen uit de vele Coolblue-leden. De mail beweert dat het bedrijf een tegoed van 175 euro op uw account heeft gezet, waarmee u een cadeau kunt kiezen uit de geselecteerde producten van de maand. Om de druk op te voeren, wordt u verteld dat de voorraden beperkt zijn en dat u zich moet haasten.

Klik niet

In de mail staat een opvallende, oranje knop met de tekst ‘Krijg hier uw product’. Klik niet op deze knop en laat vooral niet uw gegevens achter. De link leidt naar de website ‘leafflip.com’. Als de e-mail echt van Coolblue zou zijn, zou het natuurlijk linken naar de website van Coolblue zelf. Zonder er op te klikken, kunt u dit soort dingen controleren door met uw cursor op de knop of link te gaan staan. De volledige link verschijnt dan in beeld.

Phishing

Twijfelt u of een mail echt is? Doorloop onze checklist voor phishingmails. Blijft u twijfelen? Leden van Uw Computerstudent kunnen de mail naar ons doorsturen voor verificatie en ontvangen snel antwoord over de echtheid ervan.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

Bent u gebeld door een buitenlands nummer dat u niet kent? Bel dan niet terug!

Bent u gebeld door een buitenlands nummer dat u niet kent? Bel dan niet terug! Momenteel worden er veel mensen gebeld door een onbekend nummer uit het buitenland. Vaak gaat de telefoon maar één keer over of er wordt gelijk opgehangen als u opneemt. Wat is dit en hoe voorkomt u deze nieuwe manier van oplichting?

Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag! Waarom een tablet gebruiken? De iPad is de...

Een zoekmachine kiezen: welke zoekmachine past bij mij?

Een zoekmachine kiezen: wat is nou precies het verschil tussen al die zoekmachines op het internet? En welke zoekmachine past bij u? Dat vertellen wij u in deze blog! Misschien kent u ze nog wel, de zoekmachines uit de begintijd van het internet: AltaVista, InfoSeek...

5 onmisbare apps voor het inrichten van uw huis

De herfst is zo’n heerlijk moment om uw huis onder handen te nemen. Een nieuw kleurtje op de muur, alle meubels een andere plek of eindelijk de badkamer verbouwen. U doet het met deze apps!

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!