WhatsApp profielfoto afschermen en fraude voorkomen

26 april 2024 | Online veiligheid, Uw Computerstudent Blog

WhatsApp profielfoto afschermen en fraude voorkomen

 

De politie roept op om uw profielfoto op Whatsapp te beschermen. Onlangs bleek dat criminelen profielfoto’s gemakkelijk kunnen binnenhalen als deze niet afgeschermd is. Er werd een man gearresteerd die lijsten met profielfoto’s en telefoonnummers bijhield. Hoe u uw profielfoto afschermt en WhatsApp fraude voorkomt, leest u in deze blog. 

WhatsApp profielfoto afschermen

 

 

 

 

De man die gearresteerd werd, wordt verdacht van het geautomatiseerd binnenhalen van profielfoto’s met de daarbij behorende telefoonnummers. De gegevens werden geordend op leeftijd en geslacht en vervolgens verkocht. Dit soort lijsten kunnen gebruik worden bij Whatsapp fraude.

Zo kunt u uw WhatsApp profielfoto afschermen

WhatsApp biedt de mogelijkheid om uw profielfoto alleen zichtbaar te maken voor contacten. Door deze instelling te activeren, voorkomt u dat onbekenden uw profielfoto kunnen zien en gebruiken voor frauduleuze doeleinden.

Ga naar de instellingen van WhatsApp, klik op ‘Privacy en vervolgens op ‘Profielfoto’. Hier selecteert u vervolgens de optie: ‘Mijn contacten’.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

WhatsApp fraude: hoe werkt het eigenlijk?

Het is de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws geweest: WhatsApp fraudeurs troggelen mensen duizenden euro’s af. Maar hoe werkt dit dan? En bent u wel veilig?

Uw telefoon verbinden met de tv

Uw telefoon verbinden met de tv Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw...

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Jaimy, Hulp op Afstand student uit Leiden

Ik vind het belangrijk dat een klant écht tevreden is met mijn werk. Hierbij staat centraal dat het probleem is opgelost, maar ook dat de klant antwoord heeft op al zijn/haar vragen betreft onze werkzaamheden en zijn/haar multimedia-apparaat.

Windows 11

Windows 11 Een paar jaar geleden zeiden ze bij Microsoft nog dat Windows 10 de laatste Windows zou zijn als échte versie. Daarna zou het als een service worden aangeboden, net zoals Office 365. Echter bleek niets minder waar: Op 5 oktober 2021 heeft Microsoft Windows...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!