Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

20 oktober 2017 | Uw Computerstudent Blog

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

by | 20 oktober 2017 | Uw Computerstudent Blog

De afgelopen week is bekend geworden dat onze wifi-netwerken niet zo veilig zijn als gedacht. Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Hieronder leest u meer.

Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek een kwaadwillend persoon cookies of wachtwoorden voor websites uitlezen en daarmee inloggen op uw accounts.

Wat kunt ik doen om mezelf te beschermen?

Het belangrijkste advies luidt om alle apparaten met een wifi-verbinding te updaten. Het allerbelangrijkste zijn hierbij uw computer en telefoon. Voor uw smartphone kunt u 7 november voor Android een update verwachten en Apple geeft aan dat binnen enkele weken de nieuwste iOS 11-update te downloaden is met hierin een oplossing tegen het lek.
Microsoft heeft inmiddels een Windows-update uitgeberacht. Deze wordt automatisch geïnstalleerd als u ‘automatische updates’heeft ingeschakeld. Apple heeft nog niets bekend gemaakt over een update voor hun laptops en desktops.
Mocht u zeker willen zijn dat u de juiste update heeft, dan helpen we u natuurlijk graag!

Hierna is het belangrijk om de router te updaten. Ziggo en KPN hebben al laten weten dat ze het lek aan het onderzoeken zijn, maar weten nog niet wanneer we een update voor de routers kunnen verwachten. Weet u welke router u in de kast heeft staan? Op deze website houdt iemand bij voor welke routers er al een update is.

Wat kunt u verder nog doen?

Onze computerstudent heeft nog twee tips voor u verzameld:

  • u kunt gebruik maken van een VPN-dienst. Dit is een extra versleutingslaag boven op WPA2. De meeste VPN-diensten zijn betaald, op deze website kunt u zien welke VPN-diensten goed uit de bus komen.
  • probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van websites die een slotje in de adresbalk hebben. Deze websites beginnen met https. Dit voegt een extra beveiliging toe waardoor bijvoorbeeld uw inloggegevensd worden beschermd.

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Windows Live Mail 2012 maakt geen verbinding met Outlook.com

Sinds kort wordt Windows Live Mail 2012 niet langer ondersteunt. Als u een e-mailadres heeft dat eindigt op outlook.com, hotmail.com, live.com of msn.com, dan heeft u een probleem. Wij leggen u graag uit wat er mis gaat, en wat u er zelf aan kunt doen. Waarom stopt...

De AVG – wat doet Uw Computerstudent er mee?

Vandaag delen we graag met u wat Uw Computerstudent doet aan de AVG en hoe wij er voor zorgen…

Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

Met de zomer in volle gang en op dit moment zelfs een heuse hittegolf, brengen we vaak veel tijd buiten door. Maar we moeten niet vergeten dat onze elektronische apparatuur, zoals laptops, telefoons en tablets, gevoelig zijn voor oververhitting. Hitte kan ernstige...

Onmisbare apps voor een campervakantie

Onmisbare apps voor een campervakantie Op vakantie met de camper? Gelijk heeft u! De vrijheid, de flexibiliteit en het avontuur zorgen ervoor dat steeds meer mensen voor een camper(vakantie) kiezen. Bent u gezegend met een camper of gaat u er een huren deze zomer?...

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

10 dingen die u aan Google Home kunt vragen (en alles wat u wilt weten over Google Home)

Het gemak van de Google diensten in een speaker? Dat kan! Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Wat kunt u allemaal vragen aan Google Home en hoe werkt het?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!