Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

20 oktober 2017 | Uw Computerstudent Blog

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

door | 20 oktober 2017 | Uw Computerstudent Blog

De afgelopen week is bekend geworden dat onze wifi-netwerken niet zo veilig zijn als gedacht. Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Hieronder leest u meer.

Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek een kwaadwillend persoon cookies of wachtwoorden voor websites uitlezen en daarmee inloggen op uw accounts.

Wat kunt ik doen om mezelf te beschermen?

Het belangrijkste advies luidt om alle apparaten met een wifi-verbinding te updaten. Het allerbelangrijkste zijn hierbij uw computer en telefoon. Voor uw smartphone kunt u 7 november voor Android een update verwachten en Apple geeft aan dat binnen enkele weken de nieuwste iOS 11-update te downloaden is met hierin een oplossing tegen het lek.
Microsoft heeft inmiddels een Windows-update uitgeberacht. Deze wordt automatisch geïnstalleerd als u ‘automatische updates’heeft ingeschakeld. Apple heeft nog niets bekend gemaakt over een update voor hun laptops en desktops.
Mocht u zeker willen zijn dat u de juiste update heeft, dan helpen we u natuurlijk graag!

Hierna is het belangrijk om de router te updaten. Ziggo en KPN hebben al laten weten dat ze het lek aan het onderzoeken zijn, maar weten nog niet wanneer we een update voor de routers kunnen verwachten. Weet u welke router u in de kast heeft staan? Op deze website houdt iemand bij voor welke routers er al een update is.

Wat kunt u verder nog doen?

Onze computerstudent heeft nog twee tips voor u verzameld:

  • u kunt gebruik maken van een VPN-dienst. Dit is een extra versleutingslaag boven op WPA2. De meeste VPN-diensten zijn betaald, op deze website kunt u zien welke VPN-diensten goed uit de bus komen.
  • probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van websites die een slotje in de adresbalk hebben. Deze websites beginnen met https. Dit voegt een extra beveiliging toe waardoor bijvoorbeeld uw inloggegevensd worden beschermd.

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Toffe apps om de blits te maken met Pasen

Wilt u deze Pasen de blits maken met toffe apps op uw telefoon? Onze student heeft de beste paas-apps voor u verzameld.

Belangrijk: trap niet in online afpersing!

Online afpersing, wat moet u er mee? De afgelopen week hebben we veel klanten gesproken die een verontrustende e-mail hebben ontvangen. Zogenaamd zouden er intieme privé-beelden zijn gemaakt en de afzender van het mailtje dreigt deze online te verspreiden. Is dit waar…

Veilig internetten op vakantie en onderweg

Even het weer checken, uw e-mail lezen, wat foto’s sturen via Whatsapp of een restaurantje zoeken. Op vakantie en onderweg kunt u tegenwoordig (bijna) niet meer zonder internet. Het is belangrijk om te weten dat het wifi op de camping of in uw hotel niet …

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.

4 handige programma’s om mee te videobellen

Is er binnenkort iemand jarig en wilt u met de hele familie even videobellen?  Of wilt u samen met uw collega’s een gesprek voeren? Even gezellig kletsen met uw vriendinnen? Wij hebben 4 handige programma’s op een rijtje gezet waarmee u zó aan het videobellen bent!...

Locky virus versleutelt uw bestanden

Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky virus wordt verspreid via Word- en Excel-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten. Een trojan met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen dagen...