De veiligste computerhulp tijdens Corona: boek Hulp op Afstand of bel de Hulplijn. Liever hulp aan huis? Bekijk hier hoe we u veilig kunnen helpen.

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

6 december 2017 | Uw Computerstudent Blog

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

door | 6 december 2017 | Uw Computerstudent Blog

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10.

Via de Mcrosoft website kunt u nu nog gemakkelijk en legaal upgraden naar Windows 10. Het is een trucje: de pagina is eigenlijk bedoeld voor mensen die technologieën voor toegankelijkheid gebruiken. Dit zijn mensen die speciale hardware en software gebruiken voor bijvoorbeeld gezichts- of gehoorverlies. De gratis upgrade is bedoeld voor die doelgroep maar Microsoft vond het blijkbaar geen probleem dat andere mensen hier ook gebruik van maakten. Microsoft heeft aangekondigd dat hier op 31 december 2017 een einde aan komt.

Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer €145,-.

Hoe upgrade ik zelf mijn computer naar Windows 10?

Maak van tevoren een goede back-up van al uw bestanden. Lees daarvoor bijvoorbeeld onze handleiding Backup Maken!

De upgrade downloaden:

 • Ga naar de downloadpagina;
 • Klik op de knop Nu upgraden;
 • Klik op uitvoeren/openen;
 • Klik op bestand opslaan;
 • In uw downloads map staat nu het bestand Windows10Upgrade24072.exe. Dubbelklik hierop;
 • Klik bij ‘Gebruikersaccountbeheer’ op ja;
 • Er volgt een venster over de licentie. Klik op akkoord;
 • Het upgrade programma controleert nu of uw computer geschikt is voor Windows 10.
  • Nee?: dan kunt u helaas geen Windows 10 installeren op uw computer.
  • Ja? Klik dan op volgende.

De volgende stap kan even duren, de upgrade wordt voorbereid. Dit kan zomaar een uur duren. Een goed moment om een kop koffie te drinken of de krant te lezen. Aan het einde van de upgrade verschijnt er een melding dat u de computer opnieuw moet opstarten.

 • Klik op opnieuw opstarten.

U krijgt een scherm te zien waarop staat ‘Welkom bij Windows 10’. Gefeliciteerd, u heeft nu Windows 10. U bent bijna klaar, nog een paar stappen:

 • Klik op volgende
 • Log in op uw account

Er volgt een blauw scherm met de tekst ‘Hallo, welkom terug’

 • Klik rechtsonder op volgende;
 • Klik op expresinstellingen gebruiken. Dat betekent dat u Windows gebruikt met de standaardinstellingen.

U ziet nu ‘Nieuwe apps voor de nieuwe Windows’. Dit zijn standaardprogramma’s van Windows voor bijvoorbeeld foto’s. U heeft waarschijnlijk al programma’s die u prettig vindt om te gebruiken:

 • Klik op ik wil zelf mijn standaard-apps kiezen;
 • Haal de vinkjes weg bij de vier opties en klik op volgende.

Windows 10 maakt zich klaar voor het eerste gebruik en u heeft zojuist zelf uw computer geüpgraded! Veel plezier met Windows 10.

Liever samen met een student upgraden? Hij of zij kan uw computer meteen goed inrichten en geeft u diverse Windows 10 tips, waar u direct mee aan de slag kunt. Maak nu een afspraak of bel ons op 085 888 22 55 om eens kennis te maken.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw automatische back-up? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,50 per kwartier heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,65 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Toffe apps om dit weekend uit te proberen!

Toffe apps om dit weekend eens uit te proberen! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Hoe beheer ik veilig mijn wachtwoorden?

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkrijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet?

Wij helpen u graag bij het kiezen van een goed wachtwoord.

Wat zocht u in 2017 op Google?

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2017 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gezochte zoekwoord van 2017 is helaas geen leuke…

Windows 10 nog steeds gratis beschikbaar

Wist u dat u met een slimme truc nog steeds gratis Windows 10 kunt krijgen? Wij vertellen u er graag meer over!

Uw post zien voor het in uw brievenbus ligt? Dat kan met de PostNL app!

Wist u dat in de PostNL app kunt zien welke post er naar u onderweg is? Zo weet u voor de brief door de brievenbus valt wat u kunt verwachten.

iPhone valt uit met volle batterij?

Valt uw iPhone de laatste tijd uit, zelfs al heeft u nog 30% batterij? Die van ons ook! Onze student ging op onderzoek uit om te kijken waar dit probleem vandaan komt..