Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact

4 oktober 2023 | Uw Computerstudent Blog

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact

U heeft vast al veel artikelen gelezen over ontwikkelingen binnen de IT en wat de huidige trends op dit moment zijn. Veel van die artikelen gaan dieper in op de trends van het moment, maar het is natuurlijk interessanter om naar de toekomst van IT in het algemeen te kijken. Bepaalde IT-trends zullen slechts een hype zijn en binnen korte tijd niet meer populair, maar er zijn ook ontwikkelingen die een blijvende impact op de IT-wereld hebben.

 

Grote veranderingen door generatieve AI

De AI is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Vrijwel iedereen, ook mensen zonder veel IT-ervaring, heeft er al gebruik van gemaakt. Meestal gewoon omdat het leuk is, maar voor bedrijven is AI heel serieus en nuttig. Verschillende sectoren hebben er namelijk baat bij en werken er al mee. In de zorgsector wordt AI bijvoorbeeld gebruikt voor kankeronderzoek en daarnaast kan AI ook röntgenfoto’s lezen en problemen zo snel herkennen. Ook in de agrarische sector wordt gebruikgemaakt van AI. Met AI kan de kwaliteit van planten en bloemen in natuurgebieden bijvoorbeeld worden gemonitord. Ook in de overheidssector en transportsector wordt veel gebruikgemaakt van AI. Er is nu ook genoeg aantrekkelijk werk te vinden binnen de IT-sector, en omscholen naar ict is daarom een goed idee.

 

Digitaal vaardige medewerkers behouden blijft een uitdaging

De personeelstekorten in de IT-wereld zijn voor veel ondernemers een groot probleem. Dit tekort heeft meerdere oorzaken. Denk aan vergrijzing, de snelle groei op technologisch vlak en natuurlijk de krapte op de arbeidsmarkt. De IT-wereld is een stuk complexer dan vroeger en om die reden moet u als bedrijf binnen de IT-sector ook veel investeren in medewerkers. Het duurt een tijdje voordat ze systemen goed snappen en natuurlijk moet het werk ook aantrekkelijk zijn. Het is voor veel ondernemers daarom ook belangrijk om vaardige digitale medewerkers te behouden, want met een nieuwe werknemer begint het gehele leertraject weer opnieuw. Daar zit u niet op te wachten. Een goed onboardingsproces zorgt ervoor dat een bedrijf zijn goede personeelsleden behoudt en natuurlijk moeten medewerkers ook de mogelijkheid krijgen om door te groeien.

 

Veel aandacht aan de cybersecurity besteden

Cybersecurity is al een lange periode een zeer relevant onderdeel binnen de IT-wereld, maar in de toekomst zal dit nog hoogstwaarschijnlijk nóg relevanter dan nu worden. Dit komt in de eerste plaats door verschillende geopolitieke spanningen. Denk daarbij aan de oorlogen tussen verschillende landen en de cyberaanvallen die daarmee gepaard gaan. Daarnaast is cybercriminaliteit tegenwoordig ook aantrekkelijk voor criminelen en vooral grote bedrijven en overheidsorganisaties zijn daar het slachtoffer van. Er zijn ook nieuwe cyberwetten, zoals NIS2 en Dora. Door die nieuwe wetten zijn veel bedrijven genoodzaakt om de cybersecurity in de toekomst te optimaliseren.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat is mijn IP-adres?

Soms is het handig om te weten wat uw IP-adres is. Wat is een IP-adres en hoe komt u er achter wat uw IP-adres is? Wat is een IP-adres Ieder apparaat dat verbonden is met het internet heeft een eigen uniek IP-adres. Een IP-adres is een uniek nummer (of adres). Aan de...

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

Echt goede foto's maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u...

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

Wat kunt u doen om het gebruik van deze app zo veilig mogelijk te maken? Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen wie uw profielfoto ziet en wie niet? En dat u mensen kunt blokkeren? Wij geven u graag handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken!

De beste apps voor deelvervoer

De beste apps voor deelvervoer   Een vervoersmiddel delen is niet alleen milieuvriendelijker dan een eigen bolide voor de deur. Het kan ook behoorlijk in de kosten schelen. Bovendien levert delen extra ruimte op. Via een app is het vervoersmiddel te reserveren....

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!