Foto’s afdrukken

12 september 2023 | Uw Computerstudent Blog

Foto’s afdrukken
Zo maakt u digitale foto’s gemakkelijk tastbaar

Heeft u deze zomer veel mooie momenten vastgelegd? En wilt u deze momenten tastbaar maken? Laat u foto’s afdrukken! Hang de herinnering bijvoorbeeld aan de muur of geef het in een lijstje kado aan de persoon met wie u het moment deelde. Lees snel verder om te ontdekken hoe u uw digitale herinneringen tot leven brengt!

 

1. Afdrukmethoden

Als u digitale foto’s wil afdrukken, heeft u verschillende afdrukmethoden waaruit u kunt kiezen:

  • Online Afdrukservices

Er zijn talloze online afdrukservices beschikbaar waar u uw digitale foto’s kunt uploaden en afdrukken kunt bestellen. De meest gekozen online afdrukservices zijn Albelli , Fotofabriek en Gallerycolor . Met deze afdrukservices hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken over de kwaliteit van uw foto’s en er is een ruime keuze uit formaten, afwerkingen en afdrukmateriaal.

  • Thuis Afdrukken

Als u een fotoprinter heeft, kunt u ervoor kiezen om foto’s thuis af te drukken. Dit geeft u volledige controle over het afdrukproces, maar als u het niet vaak gebruikt is het een slechte investering om een goede printer, inkt en fotopapier aan te schaffen.

  • Fysieke Winkels

Als u een foto snel nodig heeft, kunt u naar een fysieke winkel gaan voor het afdrukken van foto’s. Zo bespaart u ook de verzendkosten. Bij Hema bestelt u uw foto’s online waarna u ze direct kunt ophalen en betalen in de winkel. Kruidvat heeft een foto kiosk in de winkels waarmee u direct zelf foto’s kunt afdrukken. U neemt uw camera, smartphone, usb disc of geheugenkaart mee, koppelt die aan het apparaat de rest wijst zich vanzelf. Ook Mediamarkt heeft zo’n foto kiosk in elke fysieke winkel.

 

2. Afdrukformaten en Afwerkingen

Bij het afdrukken van digitale foto’s kunt u kiezen uit allerlei verschillende formaten en afwerkingen. Het populairste afdrukformaat is 10×15 cm. Dit stamt nog uit de tijd van het fotorolletje. Digitale foto’s zorgen wel voor afwijkingen hierin. Het oude fotorolletje leverden namelijk standaard een formaat dat zich liet vertalen naar een formaat van 10×15 cm maar digitale formaten hebben vaak iets andere verhoudingen. De foto’s die u wil afdrukken moeten daarom bijgesneden worden of een deel van de print blijft gedeeltelijk wit.

Wat betreft afwerkingen, kunt u kiezen uit glanzend, mat, zijdeachtig of metallic, afhankelijk van de uitstraling die u wilt bereiken.

 

3. Afdrukmateriaal

Het kiezen van het juiste afdrukmateriaal is essentieel voor de kwaliteit en duurzaamheid van uw foto’s. Enkele veelvoorkomende opties zijn:

  • Fotopapier
    Dit is het meest gebruikte materiaal voor fotoafdrukken. U kunt kiezen uit verschillende gewichten en oppervlakteafwerkingen voor het gewenste resultaat.
  • Canvas
    Canvasafdrukken zijn ideaal voor kunstzinnige foto’s. Ze geven uw foto’s een schilderachtige uitstraling en kunnen worden opgespannen om op te hangen.
  • Acrylglas
    Afdrukken op acrylglas geven een modern en strak uiterlijk aan uw foto’s. Het glas beschermt de foto en zorgt voor levendige kleuren.

4. Prijs en Kwaliteit

De prijs van afdrukken kan variëren afhankelijk van de afdrukcentrale, het formaat, de afwerking en het materiaal dat u kiest. Overweeg uw budget en kwaliteitseisen bij het maken van uw keuze.

5. Fotoalbums en Fotoboeken

Naast losse afdrukken kunt u ook overwegen om digitale foto’s in een fotoalbum of fotoboek te laten verwerken. Dit is een geweldige manier om uw herinneringen in een mooie en georganiseerde vorm te bewaren.

 

6.Speciale Effecten

Experimenteer met speciale effecten zoals zwart-wit, sepia of collage-afdrukken om uw foto’s een unieke uitstraling te geven. Deze effecten kunt u gemakkelijk selecteren als u foto’s online bestelt of in een fysieke winkel laat afdrukken.

 

Tot slot

Het afdrukken van digitale foto’s biedt een prachtige manier om uw herinneringen tastbaar te maken. Of u nu kiest voor afdrukken op fotopapier, canvas of een ander materiaal, de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem de tijd om de opties te verkennen en uw foto’s op een manier af te drukken die het beste bij uw persoonlijke stijl en behoeften past.

Komt u er niet uit? Aarzel dan niet om de hulp van een slimme computerstudent in te schakelen. Ook met het afdrukken van foto’s helpen we u graag!

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10. Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer…

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

Laatste update Internet Explorer 10 uitgebracht

Microsoft brengt vandaag de laatste update uit voor de versies 8, 9 en 10 van de internetbrowser Internet Explorer. Vanaf vandaag worden deze versies niet meer ondersteund. Gebruikers lopen daardoor een beveiligingsrisico en doen er dan ook goed aan te upgraden naar...

Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?   Wat is...

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

Echt goede foto's maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u...

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!