Online fotoboek maken

30 augustus 2023 | Uw Computerstudent Blog, Hulp bij

 

Fotoboeken: Een ding uit het verleden. Maar is dat wel zo? Alhoewel we steeds meer foto’s laten zien op onze digitale apparaten, is er niets leukers dan herinneringen ophalen met een tastbaar fotoboek. De foto’s hebben meer waarde, ze voelen meer echt. De vraag is dan: hoe maakt u nou een fotoboek? U kunt niet meer naar de Kruidvat met een rolletje om de ontwikkelde foto’s daarna in een boek te plakken en het geheel te voorzien van uw handgeschreven commentaar. Daarom leggen wij u graag uit hoe u online een fotoboek kunt maken, wat daarna naar u toegezonden wordt.

Hoe kan ik een online fotoboek maken?

De allereerste stap is het bedenken welke foto’s u in uw fotoboek zou willen hebben. Dat is eigenlijk de grootste én belangrijkste stap. Natuurlijk hoeft het niet meteen definitief te zijn, u kunt altijd nog wat wijzigen aan de foto’s. Het belangrijkste is dat u een verhaal heeft uitgedacht: Wat wil ik laten zien, hoe wil ik dat laten zien? Als u de foto’s allemaal heeft uitgezocht, komt de tweede grote keuze:

Waar kan ik een online fotoboek maken? 

Met welk bedrijf gaat u in zee? Er zijn vele makers van fotoboeken: Albelli, Fotofabriek of zelfs de Hema. Wij kunnen eigenlijk geen aanrader geven. Dat ligt maar helemaal aan uw wensen en aan uw voorkeuren. Het ene platform werkt natuurlijk anders dan het andere platform. Echter, met een klein beetje Googlen moet u een heel eind kunnen komen in deze zoektocht. Ook de Consumentenbond heeft erover geschreven, mocht u dat verder helpen in uw keuzes!

Een tool om een online fotoboek te maken 

Daarna is het doorgaans grotendeels hetzelfde: Wat voor papier zou u graag willen hebben, en met kleuren of motiefjes? De websites zullen u duidelijk laten zien wat voor opties u heeft, hoe deze eruit zien en wat ze kosten. U werkt op een zogenaamde WYSIWYG manier: What You See Is What You Get (Wat U Ziet Is Wat U Krijgt). Als u eenmaal een thema heeft gekozen, kunt u de foto’s importeren in de fotoboeken-tool. Het fijne van veel van deze software is dat er veel informatie over beschikbaar is, en dat alles heel duidelijk uitgelegd is. 

Daarna kunt u beginnen met het plaatsen van de foto’s in het fotoboek. Wilt u ze groter, of kleiner? Recht of schuin? Of de kinders voor de grap op de kop? Het kan allemaal – doe eens gek! Het is aan u om uw perfecte fotoboek te maken. Daarin staat niets u in de weg. U kunt natuurlijk ook nog teksten en effecten toevoegen. De teksten zijn natuurlijk handig om duidelijk te kunnen maken waar de foto genomen is en wie het zijn. Maar ook grappige toevoegingen zijn leuk om om later terug te lezen.

Dan is het nog belangrijk na te denken over de kaft en eventuele andere puntjes die op i-tjes gezet moeten worden. Als ook dat eenmaal gebeurd is, is uw fotoboek af! U kunt nu kiezen hoeveel varianten u hiervan zou willen laten afdrukken, en de betaling regelen. 

Aan de slag! 

Zo kunt u gemakkelijk een online fotoboek maken. Ondanks dat de aanbieders het zo simpel mogelijk voor u maken, begrijpen we het als u door alle mogelijkheden en effecten niet meer weet hoe u verder moet. Wij helpen u hier natuurlijk graag bij! Als u hulp nodig heeft bij het uitzoeken van een fotoboek, sturen wij u een student naar u toe om u hiermee te ondersteunen. Belt of mailt u gerust, wij staan voor u klaar met raad en daad – én kundige studenten. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Online fotoboek maken

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe tablet ga kopen?

Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. In deze blog helpen we u met de keuze: Welke tablet moet u kopen? Een tablet is een apparaat dat doorgaans niet veel anders is dan een grote smartphone zonder...

Is internetbankieren veilig?

Is internetbankieren veilig? Internetbankieren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er zijn veel veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens en geld veilig blijven tijdens het bankieren op het internet. Toch horen we nog van veel...

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

Toetsenbord schoonmaken, zo doet u dat

Toetsenbord schoonmaken, zo doet u dat Een toetsenbord is vaak een van de meest gebruikte onderdelen van onze computers, of het nu thuis is of op het werk. Door dagelijks gebruik kan het echter een broedplaats worden voor stof, kruimels en bacteriën. Een regelmatige...

Veilig online met deze 5 tips

Internet is voor de meeste mensen onmisbaar in het leven. U kunt hier informatie over écht alles vinden: belastingen betalen, een verhuizing doorgeven, uw auto verzekeren of gewoon een filmpje kijken of spelletje spelen. Er zijn echter ook veel internetcriminelen...

Programma verwijderen in Windows

Programma verwijderen in Windows Gemakkelijk een programma in Windows verwijderen om ruimte te besparen en het overzicht te houden. Zo werkt het.   Programma verwijderen? Als u uw Windows-computer al een tijdje gebruikt, is de kans groot dat er zich programma's...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!