Foto’s overzetten van iPhone naar PC

1 september 2022 | Computerles, Hulp bij, Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Foto’s overzetten van iPhone naar PC

Helaas, voor de meeste mensen zal de zomervakantie er nu wel opzitten. Tijd om weer aan de slag te gaan. En hoog tijd om ook weer eens al uw foto’s op uw computer te zetten. Maar hoe kunt u foto’s overzetten van uw iPhone naar uw PC? Dat leggen wij u in deze blog uit!

Foto's overzetten iPhone naar PC.

iCloud

De makkelijkste manier om uw foto’s te synchroniseren is via Apples iCloud. Op uw Mac gaat u naar de instellingen van uw gebruikersaccount, en selecteert u dat u Foto’s wilt delen via iCloud. Uw foto’s worden dan direct op de Mac gezet. Ideaal!
Via Windows moet er nog wat software geïnstalleerd worden. Dat gaat via het programma ‘Download iCloud voor Windows.’ Nadat u dit geïnstalleerd heeft, kiest u ervoor zowel iCloud Foto’s als Gedeelde Mappen. Klikt u dan op Gereed en Toepassen. Gefeliciteerd! Al uw foto’s worden nu gedownload naar uw Windows PC.

Foto’s overzetten van iPhone naar PC door middel van Apps

De andere opties zijn de Foto’s Apps van Apple en Microsoft. Via deze apps kunt u de foto’s direct importeren van uw iPhone, iPad of iPod naar uw computer. Zo kunt u heel gemakkelijk foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc:
Allereerst bekijken we de Mac-manier: U sluit eerst het apparaat via de USB-kabel aan uw Mac. Dan opent u de Foto’s-app. Hierin zult u een importeerscherm zien staan. Mocht het nodig zijn zult u het apparaat moeten ontgrendelen, zodat er toegang is tot de bestanden die erop staan. U kunt ook op “Vertrouw” drukken als deze vraag zich voordoet. Nadat u op Importeren heeft gedrukt, krijgt u de vraag waar u de foto’s neer zou willen zetten. Kiest u hier een plek die voor u goed terug te vinden is. Ook kunt u een selectie aan foto’s importeren. Dat doet u door in het Importeerscherm een selectie te maken van de foto’s die u graag op uw computer wilt hebben. Het is nu even wachten tot alles gekopieerd is, en dat was het al!

Via Windows is de werkwijze praktisch hetzelfde. Wel is het van noodzaak dat u iTunes 12.5.1 of hoger geïnstalleerd heeft, anders wordt het apparaat mogelijk niet herkend. Sluit u dan weer het apparaat aan via de meegeleverde USB-kabel. Windows zal het apparaat direct herkennen. Daarna selecteert u de Foto’s-app in Windows. Mogelijk moet u het apparaat nog even ontgrendelen en op “Vertrouwen” drukken. Daarna kunt u via de optie Importeren het importeerproces starten. Simpeler is het niet!

Wij hopen u hiermee een goed beeld gegeven te hebben van het importeerproces van foto’s vanaf een iDevice. Vooral de iCloud manier is verreweg de makkelijkste, aangezien alles automatisch gebeurt. Gaat er toch iets niet helemaal goed bij het foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc, dan kunnen wij u bijstaan door een student uw kant op te laten komen. Hij of zij kan u precies vertellen wat er nodig is en hoe dat moet. Zodat het direct opgelost is en dat het u de volgende keer wel lukt. Graag tot ziens bij Uw Computerstudent!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

WhatsApp fraude: hoe werkt het eigenlijk?

Het is de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws geweest: WhatsApp fraudeurs troggelen mensen duizenden euro’s af. Maar hoe werkt dit dan? En bent u wel veilig?

Wat zocht u in 2017 op Google?

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2017 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gezochte zoekwoord van 2017 is helaas geen leuke…

Toffe apps om de blits te maken met Pasen

Wilt u deze Pasen de blits maken met toffe apps op uw telefoon? Onze student heeft de beste paas-apps voor u verzameld.

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Er is nieuwe malware gerapporteerd die gebruikersnamen en wachtwoorden van Mac-gebruikers steelt, aldus de makers van de virusscanner Eset. De gegevens komen uit de 'Sleutelhanger', het Mac-programma dat gevoelige informatie voor gebruikers op een veilige manier...

5 super apps die het boodschappen doen leuker maken!

Slimme tip van onze student: Met deze apps wordt het boodschappen doen een stuk leuker!

Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

Werkt u veel met de computer, dan bent u vast wel bekend met sommige sneltoetsen zoals ctrl+c en ctrl+v. Onze student deelt vandaag graag de beste sneltoetsen voor Chrome en Firefox. Wellicht kent u één of meerdere van deze sneltoetsen al, maar voor het gemak hebben we ze toch even op een rijtje gezet voor u!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!