Foto’s overzetten van iPhone naar PC

12 september 2023 | Uw Computerstudent Blog, Computerles, Hulp bij, Telefoon of tablet

Foto’s overzetten van iPhone naar PC

Helaas, voor de meeste mensen zal de zomervakantie er nu wel opzitten. Tijd om weer aan de slag te gaan. En hoog tijd om ook weer eens al uw foto’s op uw computer te zetten. Maar hoe kunt u foto’s overzetten van uw iPhone naar uw PC? Dat leggen wij u in deze blog uit!

Foto's overzetten iPhone naar PC.

iCloud

De makkelijkste manier om uw foto’s te synchroniseren is via Apples iCloud. Op uw Mac gaat u naar de instellingen van uw gebruikersaccount, en selecteert u dat u Foto’s wilt delen via iCloud. Uw foto’s worden dan direct op de Mac gezet. Ideaal!
Via Windows moet er nog wat software geïnstalleerd worden. Dat gaat via het programma ‘Download iCloud voor Windows.’ Nadat u dit geïnstalleerd heeft, kiest u ervoor zowel iCloud Foto’s als Gedeelde Mappen. Klikt u dan op Gereed en Toepassen. Gefeliciteerd! Al uw foto’s worden nu gedownload naar uw Windows PC.

Foto’s overzetten van iPhone naar PC door middel van Apps

De andere opties zijn de Foto’s Apps van Apple en Microsoft. Via deze apps kunt u de foto’s direct importeren van uw iPhone, iPad of iPod naar uw computer. Zo kunt u heel gemakkelijk foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc:
Allereerst bekijken we de Mac-manier: U sluit eerst het apparaat via de USB-kabel aan uw Mac. Dan opent u de Foto’s-app. Hierin zult u een importeerscherm zien staan. Mocht het nodig zijn zult u het apparaat moeten ontgrendelen, zodat er toegang is tot de bestanden die erop staan. U kunt ook op “Vertrouw” drukken als deze vraag zich voordoet. Nadat u op Importeren heeft gedrukt, krijgt u de vraag waar u de foto’s neer zou willen zetten. Kiest u hier een plek die voor u goed terug te vinden is. Ook kunt u een selectie aan foto’s importeren. Dat doet u door in het Importeerscherm een selectie te maken van de foto’s die u graag op uw computer wilt hebben. Het is nu even wachten tot alles gekopieerd is, en dat was het al!

Via Windows is de werkwijze praktisch hetzelfde. Wel is het van noodzaak dat u iTunes 12.5.1 of hoger geïnstalleerd heeft, anders wordt het apparaat mogelijk niet herkend. Sluit u dan weer het apparaat aan via de meegeleverde USB-kabel. Windows zal het apparaat direct herkennen. Daarna selecteert u de Foto’s-app in Windows. Mogelijk moet u het apparaat nog even ontgrendelen en op “Vertrouwen” drukken. Daarna kunt u via de optie Importeren het importeerproces starten. Simpeler is het niet!

Wij hopen u hiermee een goed beeld gegeven te hebben van het importeerproces van foto’s vanaf een iDevice. Vooral de iCloud manier is verreweg de makkelijkste, aangezien alles automatisch gebeurt. Gaat er toch iets niet helemaal goed bij het foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc, dan kunnen wij u bijstaan door een student uw kant op te laten komen. Hij of zij kan u precies vertellen wat er nodig is en hoe dat moet. Zodat het direct opgelost is en dat het u de volgende keer wel lukt. Graag tot ziens bij Uw Computerstudent!

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Veilig internetten op vakantie en onderweg

Even het weer checken, uw e-mail lezen, wat foto’s sturen via Whatsapp of een restaurantje zoeken. Op vakantie en onderweg kunt u tegenwoordig (bijna) niet meer zonder internet. Het is belangrijk om te weten dat het wifi op de camping of in uw hotel niet …

Snel een gesloten tabblad terughalen? Dat doet u zo!

Heeft u per ongeluk een tabblad gesloten? Het kan lastig zijn om deze weer terug te vinden. Gebruikt u Chrome, Safari, Firefox of Edge? Zo haalt u uw gesloten tabblad terug! Met onze slimme tips is dat vanaf vandaag een eitje!   Sneltoets om tabblad terug te...

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

Met het versturen van een e-mail heeft u wellicht wel eens CC en BCC zien staan. Wat is precies het verschil en waar gebruikt u het voor? Onze student weet er alles van!

Ransomware: Voorkomen is beter dan genezen.

Ransomware. Het blijft eng en we merken dat u er nog veel vragen over heeft. Deze beantwoorden we natuurlijk graag! Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Het is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. Omdat u niet ziet dat het gebeurd, merkt u het pas als het te laat is…

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

Uw virtuele butler: Google Assistent

Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!