Foto’s overzetten van iPhone naar PC

12 september 2023 | Uw Computerstudent Blog, Computerles, Hulp bij, Telefoon of tablet

Foto’s overzetten van iPhone naar PC

Helaas, voor de meeste mensen zal de zomervakantie er nu wel opzitten. Tijd om weer aan de slag te gaan. En hoog tijd om ook weer eens al uw foto’s op uw computer te zetten. Maar hoe kunt u foto’s overzetten van uw iPhone naar uw PC? Dat leggen wij u in deze blog uit!

Foto's overzetten iPhone naar PC.

iCloud

De makkelijkste manier om uw foto’s te synchroniseren is via Apples iCloud. Op uw Mac gaat u naar de instellingen van uw gebruikersaccount, en selecteert u dat u Foto’s wilt delen via iCloud. Uw foto’s worden dan direct op de Mac gezet. Ideaal!
Via Windows moet er nog wat software geïnstalleerd worden. Dat gaat via het programma ‘Download iCloud voor Windows.’ Nadat u dit geïnstalleerd heeft, kiest u ervoor zowel iCloud Foto’s als Gedeelde Mappen. Klikt u dan op Gereed en Toepassen. Gefeliciteerd! Al uw foto’s worden nu gedownload naar uw Windows PC.

Foto’s overzetten van iPhone naar PC door middel van Apps

De andere opties zijn de Foto’s Apps van Apple en Microsoft. Via deze apps kunt u de foto’s direct importeren van uw iPhone, iPad of iPod naar uw computer. Zo kunt u heel gemakkelijk foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc:
Allereerst bekijken we de Mac-manier: U sluit eerst het apparaat via de USB-kabel aan uw Mac. Dan opent u de Foto’s-app. Hierin zult u een importeerscherm zien staan. Mocht het nodig zijn zult u het apparaat moeten ontgrendelen, zodat er toegang is tot de bestanden die erop staan. U kunt ook op “Vertrouw” drukken als deze vraag zich voordoet. Nadat u op Importeren heeft gedrukt, krijgt u de vraag waar u de foto’s neer zou willen zetten. Kiest u hier een plek die voor u goed terug te vinden is. Ook kunt u een selectie aan foto’s importeren. Dat doet u door in het Importeerscherm een selectie te maken van de foto’s die u graag op uw computer wilt hebben. Het is nu even wachten tot alles gekopieerd is, en dat was het al!

Via Windows is de werkwijze praktisch hetzelfde. Wel is het van noodzaak dat u iTunes 12.5.1 of hoger geïnstalleerd heeft, anders wordt het apparaat mogelijk niet herkend. Sluit u dan weer het apparaat aan via de meegeleverde USB-kabel. Windows zal het apparaat direct herkennen. Daarna selecteert u de Foto’s-app in Windows. Mogelijk moet u het apparaat nog even ontgrendelen en op “Vertrouwen” drukken. Daarna kunt u via de optie Importeren het importeerproces starten. Simpeler is het niet!

Wij hopen u hiermee een goed beeld gegeven te hebben van het importeerproces van foto’s vanaf een iDevice. Vooral de iCloud manier is verreweg de makkelijkste, aangezien alles automatisch gebeurt. Gaat er toch iets niet helemaal goed bij het foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc, dan kunnen wij u bijstaan door een student uw kant op te laten komen. Hij of zij kan u precies vertellen wat er nodig is en hoe dat moet. Zodat het direct opgelost is en dat het u de volgende keer wel lukt. Graag tot ziens bij Uw Computerstudent!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Videobellen met Zoom, zo werkt het!

Nu we veel meer thuiswerken met z’n allen doen we ook veel meer aan videobellen. Zoom is de afgelopen tijd ontzettend gegroeid en wordt heel veel gebruikt om even bij te praten met uw familie of vrienden, maar ook door…

Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer

Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer   Op 30 oktober is het weer zo ver: De wintertijd gaat in. Dit betekent dat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur achteruit gaat en u dus een uur langer kunt slapen. In principe past uw...

Beveiliging voor de Mac

Wist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo'n feest! Apple is toch veilig? Nee. We snappen het wel: Apple's computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas...

Pas op voor Marktplaats oplichters!

Verkoopt u wel eens via Marktplaats? Let op! Oplichters zijn weer erg actief op Marktplaats. Hoe kunt u de oplichting herkennen en voorkomen?

Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

Gebruikt u uw smartphone om het menu van het pittoreske restaurantje in Kroatië te ontcijferen met Google Translate? Bent u aan het kamperen en is er alleen stopcontact in het wc gebouw (waar u eigenlijk uw smartphone niet op mag laden)? Of bent u uw wereldstekker vergeten en zijn alle winkels dicht? Hoe dan ook, het zou erg vervelend zijn als uw batterij opeens leeg is. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw batterij zo lang mogelijk mee gaat!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!