Foto’s overzetten van iPhone naar PC

14 oktober 2021 | Computerles, Hulp bij, Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Foto’s overzetten van iPhone naar PC

Helaas, voor de meeste mensen zal de zomervakantie er nu wel opzitten. Tijd om weer aan de slag te gaan. En hoog tijd om ook weer eens al uw foto’s op uw computer te zetten. Maar hoe kunt u foto’s overzetten van uw iPhone naar uw PC? Dat leggen wij u in deze blog uit!

Foto's overzetten iPhone naar PC.

iCloud

De makkelijkste manier om uw foto’s te synchroniseren is via Apples iCloud. Op uw Mac gaat u naar de instellingen van uw gebruikersaccount, en selecteert u dat u Foto’s wilt delen via iCloud. Uw foto’s worden dan direct op de Mac gezet. Ideaal!
Via Windows moet er nog wat software geïnstalleerd worden. Dat gaat via het programma ‘Download iCloud voor Windows.’ Nadat u dit geïnstalleerd heeft, kiest u ervoor zowel iCloud Foto’s als Gedeelde Mappen. Klikt u dan op Gereed en Toepassen. Gefeliciteerd! Al uw foto’s worden nu gedownload naar uw Windows PC.

Foto’s overzetten van iPhone naar PC door middel van Apps

De andere opties zijn de Foto’s Apps van Apple en Microsoft. Via deze apps kunt u de foto’s direct importeren van uw iPhone, iPad of iPod naar uw computer. Zo kunt u heel gemakkelijk foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc:
Allereerst bekijken we de Mac-manier: U sluit eerst het apparaat via de USB-kabel aan uw Mac. Dan opent u de Foto’s-app. Hierin zult u een importeerscherm zien staan. Mocht het nodig zijn zult u het apparaat moeten ontgrendelen, zodat er toegang is tot de bestanden die erop staan. U kunt ook op “Vertrouw” drukken als deze vraag zich voordoet. Nadat u op Importeren heeft gedrukt, krijgt u de vraag waar u de foto’s neer zou willen zetten. Kiest u hier een plek die voor u goed terug te vinden is. Ook kunt u een selectie aan foto’s importeren. Dat doet u door in het Importeerscherm een selectie te maken van de foto’s die u graag op uw computer wilt hebben. Het is nu even wachten tot alles gekopieerd is, en dat was het al!

Via Windows is de werkwijze praktisch hetzelfde. Wel is het van noodzaak dat u iTunes 12.5.1 of hoger geïnstalleerd heeft, anders wordt het apparaat mogelijk niet herkend. Sluit u dan weer het apparaat aan via de meegeleverde USB-kabel. Windows zal het apparaat direct herkennen. Daarna selecteert u de Foto’s-app in Windows. Mogelijk moet u het apparaat nog even ontgrendelen en op “Vertrouwen” drukken. Daarna kunt u via de optie Importeren het importeerproces starten. Simpeler is het niet!

Wij hopen u hiermee een goed beeld gegeven te hebben van het importeerproces van foto’s vanaf een iDevice. Vooral de iCloud manier is verreweg de makkelijkste, aangezien alles automatisch gebeurt. Gaat er toch iets niet helemaal goed bij het foto’s overzetten van uw iPhone naar uw pc, dan kunnen wij u bijstaan door een student uw kant op te laten komen. Hij of zij kan u precies vertellen wat er nodig is en hoe dat moet. Zodat het direct opgelost is en dat het u de volgende keer wel lukt. Graag tot ziens bij Uw Computerstudent!

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

5 handige Windows 10 tips om meer uit uw computer te halen!

We krijgen regelmatig de vraag of we slimme tips hebben om meer uit Windows 10 te halen, we hebben er inmiddels aardig wat verzameld en we delen ze graag met…

5 super slimme WhatsApp trucs die u moet weten

Wat is de app op uw smartphone die u het meest gebruikt? Is uw antwoord Whatsapp? Dat is ook de app die wij het meeste gebruiken! Whatsapp is de manier om even bij te praten met familie of vrienden. U gebruikt de app misschien wel elke dag even, het werkt snel en gebruiksvriendelijk. Maar wist u dat…

Alternatieven voor Facebook, Whatsapp en Google!

Het lijkt soms alsof u niet om Google of Facebook heen kunt. U heeft elke dag te maken met deze bedrijven, maar wat als u dat niet wilt? Onze student heeft onderzoek gedaan en heeft alternatieven voor Google, Facebook en Whatsapp.

Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

Als u het nieuws een beetje volgt dan weet u dat er door hackers regelmatig wachtwoorden op straat komen te liggen. Het hebben van slechts één wachtwoord voor meerdere accounts is niet echt verstandig..

Meneer Strubbe met z’n aaipet: kent u hem al (nog)?

Bij Uw Computerstudent ontmoeten we vaak hippe ouderen. Met het internet blijven ze in contact met (klein)kinderen en regelen ze administratieve zaken nog zelf. Maar bij het zien van dit filmpje werden we even stil… Prachtig hoe Meneer Strubbe aan de consumentenbond uitlegt hoe blij hij is met zijn aaiipet!

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Er is nieuwe malware gerapporteerd die gebruikersnamen en wachtwoorden van Mac-gebruikers steelt, aldus de makers van de virusscanner Eset. De gegevens komen uit de 'Sleutelhanger', het Mac-programma dat gevoelige informatie voor gebruikers op een veilige manier...