Foto’s overzetten van Android naar pc

14 september 2023 | Uw Computerstudent Blog

Foto’s overzetten van Android naar pc

Van de zomer op vakantie geweest? U heeft waarschijnlijk veel foto’s gemaakt met uw telefoon. Er zijn veel redenen om deze vakantiemomenten naar uw computer over te zetten. U heeft bijvoorbeeld te weinig ruimte of u wilt de foto’s op een groter scherm bekijken. In deze blog leert u eenvoudig foto’s overzetten van Android naar pc. 

Foto’s overzetten van Android naar pc

1. Foto’s overzetten van Android naar pc via Google Foto’s

Als u uw foto’s wilt overzetten naar de computer kan dit via het programma Google Foto’s. U opent de app ‘Google Foto’s’ op uw telefoon. De synchronisatie kunt u als volgt aanzetten. Zorg ervoor dat u bent ingelogd voordat u begint.

  • Open de Google Foto’s-app op je Android-telefoon of -tablet.
  • Log in op je Google-account.
  • Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  • Selecteer Instellingen voor Foto’s  Back-up en synchronisatie.
  • Tik op Back-up en synchronisatie om de functie aan of uit te zetten.

Ga vervolgens naar uw computer en zoek op Google photos.google.com op. Als u op Google Photo’s inlogt ziet u alle foto’s die ook op uw telefoon staan verschijnen!

2. Foto’s overzetten van Android naar pc via een USB kabel

Foto’s overzetten van Android naar pc via een USB kabel is een fluitje van een cent:

  • Sluit de kabel aan op uw telefoon en de andere kant op uw laptop of desktop. Veeg vervolgens naar beneden op de meldingsbalk op uw telefoon en tik op “USB naar…”. Daarna selecteert u “Bestandsoverdracht (MTP)”.

Dit opent het venster “Bestandsoverdracht” op uw computer. Ook verschijnt uw telefoon in de lijst “Apparaten en stations” in de verkenner. Hier kunt u bestanden overzetten, kopiëren, plakken en verwijderen, net als bij een gewone USB-stick.

3.Foto’s overzetten via WeTransfer

Via WeTransfer kunt u gemakkelijk foto’s of andere bestanden naar uzelf verzenden:

  • Ga op uw telefoon naar wetransfer.nl en klik op de homepagina op  ‘Upload bestanden’. Hier selecteert u alle foto’s.
  • Als u deze op WeTransfer heeft geüpload kunt u uw eigen emailadres opgeven. Daarna kunt u de bestanden gemakkelijk naar uw eigen mail verzenden.
  • Als deze zijn verstuurd kunt u op uw computer het mailtje van WeTransfer openen. In het mailtje staat er een knop ‘Downloaden’. Als u hierop klikt downloaden de foto’s automatisch.

Komt u er niet uit of wilt u liever dat een van onze kundige studenten de kiekjes voor u overzet? Dat kan! Maak snel een afspraak of neem contact op met onze Helpdesk Helden, zij helpen u graag!

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Overstappen van internetprovider

Overstappen van internetprovider Heeft u besloten om over te stappen van internetprovider? Of durft u hier niet aan te beginnen omdat u denkt dat dit te veel gedoe oplevert? In dat geval is deze blog speciaal voor u. Zo komt u er achter dat dit allemaal best wel mee...

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact U heeft vast al veel artikelen gelezen over ontwikkelingen binnen de IT en wat de huidige trends op dit moment zijn. Veel van die artikelen gaan dieper in op de trends van het moment, maar het is natuurlijk...

Het installeren en gebruiken van een VPN

Hulp bij het installeren en gebruiken van een VPN Het gebruiken van een VPN kan voor veel mensen voordelen opleveren. Maar eerst wilt u misschien weten wat een VPN eigenlijk is. De afkorting VPN staat voor de Engelse term Virtual Private Network. In de praktijk...

Uitjes met korting

Uitjes met korting Zo regelt u voordelig dagjes uit De zomer is in volle gang. Tijd voor leuke dingen en het plannen van dagjes uit! Maar hoe doet u dat zonder zonder uw portemonnee te veel te belasten? Nederlanders zijn dol op korting en er zijn verschillende handige...

Prettige feestdagen!

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! We wensen u een plezierig en zorgeloos online 2015. En als het even tegen zit, weet dan dat wij voor u klaar staan. We helpen u graag weer even op weg! Bekijk nu onze kerstgroet aan...

Waarom wij graag back-ups maken (en waarom u het ook moet doen)

Uw foto’s, filmpjes, Word-documenten en andere belangrijke bestanden in één klap weg. Eigenlijk wilt u er niet bij stilstaan, maar het kan ook u overkomen. Een kapotte harde schijf, een virus of een menselijke fout. Het is zo gebeurd, en wat dan? Onze tip: voorkom verlies van uw…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!