Telefoontjes over inactief bitcoinaccount

8 augustus 2023 | Nieuws, Online veiligheid

Telefoontjes over inactief bitcoinaccount

Er achter komen dat u jaren geleden een klein bedrag in bitcoin heeft geïnvesteerd, wat nu tienduizenden euro’s waard is. Dat klinkt als een droom. Een droom die oplichters u willen doen geloven. We ontvangen talrijke meldingen van mensen die beweren telefonisch benaderd te zijn met betrekking tot een inactief Bitcoin-account. Dit account zou jaren geleden opgezet zijn met een laag bedrag. Inmiddels is dit tienduizenden euro’s waard maar het account staat op inactief. Om dit te her activeren is er direct actie nodig waar de beller u uiteraard graag bij helpt. Er wordt een precies bedrag genoemd wat de bitcoins op het account nu waard zijn. Hiermee krijgt de oplichter direct de aandacht want wie wil dat nou niet?telefoontjes inactief bitcoin account

De oplichters vragen om persoonlijke gegevens door te geven of om Teamviewer of een vergelijkbaar programma te installeren en de code door te geven die in het scherm verschijnt. Er wordt gezegd dat dit net zoiets is als een video gesprek maar hiermee kan de oplichter uw computer overnemen. Er worden ook wel eens instructies gegeven om een nieuwe ‘wallet’ te openen waarop het bedrag gestort kan worden. Vervolgens wordt gevraagd om een vooruitbetaling te doen om het tegoed te kunnen ontvangen. De beller kan daarnaast waarschuwen dat iemand anders tracht het geld te innen of dat het account over een dag wordt opgeheven. Directe actie zou dus vereist zijn. De oplichters gaan uiterst secuur te werk en kunnen betrouwbaar over komen.

Ga niet in op dergelijke telefoontjes

Verbreek direct het contact en voel u absoluut niet verplicht de oplichter hier uitleg over te geven. Maak geen geld over en geef geen enkele gegevens of informatie door. Heeft u dit toch gedaan? Neem dan contact op met de fraude helpdesk.

Tot slot

Meer informatie over online afpersing kunt u lezen in de volgende blog. Als u twijfelt aan de echtheid van e-mails of telefoontjes, kunt u het ons altijd laten weten. Ook als u uw computer extra wilt beveiligen. Onze computerstudenten weten als geen ander hoe u het beste met uw online veiligheid om kunt gaan. Boek een slimme student. We helpen u graag met uw beveiliging! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

10 dingen die u aan Google Home kunt vragen (en alles wat u wilt weten over Google Home)

Het gemak van de Google diensten in een speaker? Dat kan! Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Wat kunt u allemaal vragen aan Google Home en hoe werkt het?

Wat zocht u in 2019 op Google?

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2019 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gebruikte zoekwoord van 2019 is: …

Max, computerstudent in Zoetermeer

Ik neem altijd alle tijd die nodig is om een probleem te verhelpen, daarnaast leg ik graag uit wat ik precies doe. Op deze manier heeft u als klant een goed werkend apparaat en ook meteen wat geleerd.

Laatste update Internet Explorer 10 uitgebracht

Microsoft brengt vandaag de laatste update uit voor de versies 8, 9 en 10 van de internetbrowser Internet Explorer. Vanaf vandaag worden deze versies niet meer ondersteund. Gebruikers lopen daardoor een beveiligingsrisico en doen er dan ook goed aan te upgraden naar...

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

De AVG – wat doet Uw Computerstudent er mee?

Vandaag delen we graag met u wat Uw Computerstudent doet aan de AVG en hoe wij er voor zorgen…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!