Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer

25 oktober 2021 | Apple, Nieuws, Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog, Windows

Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer

 

Op 30 oktober is het weer zo ver: De wintertijd gaat in. Dit betekent dat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur achteruit gaat en u dus een uur langer kunt slapen. In principe past uw telefoon en computer automatisch aan naar de wintertijd. Maar om te voorkomen dat u overal een uur te vroeg komt, kan het handig zijn om te controleren of uw telefoon of computer automatisch naar de wintertijd over gaat. Daarom in deze blog: De wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer.

Android

Als u een Android telefoon heeft (zoals Samsung, Xiaomi of Google) en u wilt de wintertijd automatisch instellen op uw telefoon, volgt u de volgende stappen:
1. Ga naar uw instellingen toe.
2. Hier vindt u ook de categorie ‘Systeem’. Daarna ziet u ‘Datum en tijd’ staan.
3. Controleer of de tijdzone staat ingesteld op Amsterdam (GMT +1) en dat ‘Netwerktijd gebruiken’ en ‘Netwerktijdzone gebruiken’ ingeschakeld staat.
4. U kunt er nu zeker van zijn dat uw tijd bij de overgang direct bijgewerkt is!

iPhone of iPad

Heeft u een iPhone of iPad? En u wilt u de wintertijd automatisch instellen op uw telefoon? Volg dan de volgende stappen:
1. Ga naar uw instellingen toe.
2. Ga naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Algemeen’.
3. Tik op ‘Datum en tijd’
4. Controleer of de optie ‘Stel automatisch in’ ingeschakeld staat en dat de tijdzone op ‘Amsterdam’ staat.

Windows computer

Als u een Windows computer gebruikt, controleert u zo of deze juist staat ingesteld. Zo laat u de wintertijd automatisch instellen op uw computer:

1. Klik op het vergrootglas links onderaan uw taakbalk.
2. Zoek vervolgens naar ‘Instellingen’
3. Klik op ‘Tijd en taal’ en vervolgens op ‘Datum en tijd’
4. Zorg ervoor dat ‘Tijd automatisch instellen’ en ‘Tijdzone automatisch instellen’ ingeschakeld staan en dat ‘Automatisch aanpassen aan zomer-/wintertijd’ aan staat.

Apple computer

Als u een MacBook of iMac heeft controleert u op de volgende manier of het automatisch overgaan van zomer- naar wintertijd ingeschakeld staat. Zo laat u de zomertijd automatisch instellen op uw computer:

1. Kies op de Mac het Apple menu en ga naar ‘Systeemvoorkeuren’.
2. Klik op ‘Datum en tijd’. Het kan zijn dat het hangslot linksonderin vergrendeld is, klik erop om deze te ontgrendelen.
3. Klik op ‘Datum en tijd’ en selecteer de optie ‘Stel datum en tijd automatisch in’.
4. Klik op ‘Tijdzone’ en klik op ‘Stel tijdzone automatisch op basis van huidige locatie’ in.
5. Uw Mac zal voortaan automatisch overgaan van de winter- naar zomertijd of andersom!

Wij hopen dat u met behulp van deze blog er zeker van kan zijn dat uw overgang van zomer- naar wintertijd goed verloopt. Mocht u hier nog vragen over hebben, horen we het uiteraard graag. Ook in de wintertijd staan we voor u klaar met onze slimme computerstudenten!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De beste klantenkaart apps

De beste klantenkaart apps Misschien herkent u het well; U staat bij de kassa in de supermarkt en de caissière vraagt of u een klantenkaart heeft. Zonder klantenkaart loopt u immers korting mis! Helaas bent u de kaart thuis vergeten. Even naar huis lopen om hem op te...

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is dit bericht voor u!

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is het goed om weten dat de ondersteuning van het besturingssysteem officieel stopt op 14 januari 2020. Microsoft adviseert om over te stappen naar Windows 10. Hoe doet u dit?

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

Wat te doen bij een zwak wifi-signaal? Probeer eens een blikje! Maak uw wifi-signaal sterker met een frisdrankblikje. Onze student legt het uit!

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

Wat kunt u doen om het gebruik van deze app zo veilig mogelijk te maken? Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen wie uw profielfoto ziet en wie niet? En dat u mensen kunt blokkeren? Wij geven u graag handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken!

Wat zocht u in 2017 op Google?

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2017 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gezochte zoekwoord van 2017 is helaas geen leuke…

Einde ondersteuning Windows XP

Na 8 april 2014 stopt de technische ondersteuning voor Windows XP en stoppen ook de automatische updates die je pc helpen beschermen. Als je Windows XP blijft gebruiken, kan je computer kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico's en virussen. Een versie van Windows die...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!