10 dingen die u aan Google Home kunt vragen (en alles wat u wilt weten over Google Home)

14 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

10 dingen die u aan Google Home kunt vragen (en alles wat u wilt weten over Google Home)

by | 14 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het gemak van de Google diensten in een speaker? Dat kan! Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Deze smart speaker kan allerlei taken uitvoeren. Daarnaast beantwoordt de assistent al uw vragen, zoals: ‘wat voor weer wordt het morgen?’ of ‘wat staat er op de agenda?’ Geen enkele vraag is te gek.

wat kan ik met google home?

Daarnaast werkt de Home vlekkeloos samen met al uw andere Google apparaten. Met bijvoorbeeld een Chromecast in combinatie met de Home kunt u de media op de tv met uw stem bedienen!

Wat kan ik met Google Home?

Google Home is niet beperkt tot de diensten van Google. ‘Speel Bob Marley af’ is geen enkel probleem voor de speaker. Een Albert Heijn recept oplezen? Komt voor elkaar! De Google Home is zelfs instaat andere smart-apparaten te detecteren en aan te sturen. Uw Philips Hue of Nest thermostaat besturen met uw stem is dan ook geen uitdaging voor de Google Home. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos, voor zowel basis als ervaren gebruikers.

Verstaat Google Home Nederlands?

Sinds oktober spreekt de assistent Nederlands en is hij daarmee te koop in Nederland. Ook al is de Nederlandse taal voor de Home nog in de kinderschoenen, wij kunnen er op kantoor een prima gesprek mee voeren!

Welke Google Home past bij mij?

Er zijn verschillende modellen aan te schaffen. Welke past het beste bij u? Het instapmodel is de Google Home Mini, verkrijgbaar voor €59 in grijs en zwart. De Mini is compacter dan zijn broer: de Google Home voor €149. Deze heeft exact dezelfde functies, maar heeft een grotere en daardoor betere speaker.

U kunt de producten vergelijken en aanschaffen bij bekende (web)shops zoals Bol.com, Coolblue of MediaMarkt.

Hoe installeer ik Google Home?

Het installeren van Google Home is zeer gemakkelijk, zoals u kunt verwachten van Google producten. Zodra u de speaker uit de doos haalt en aangesloten heeft op het stopcontact, zal hij automatisch aan gaan. Het enige wat u hoeft te doen is de Google Home-app te downloaden op uw telefoon of tablet vanuit de Play Store (Android) of App Store (iOS). Hiermee kunt u het apparaat draadloos aansluiten op uw Wifi-netwerk, waardoor de Home gelijk gebruiksklaar is.

Wat kan ik aan Google Home vragen?

  • Google Home kan dingen onthouden. Als u zegt: “Hey Google, mijn reserve bril ligt in de bovenste lade” en u vraagt een volgende keer: “Hey Google, waar is mijn reserve bril?’ dan zal Google Home u vertellen waar hij ligt (in de bovenste lade).
  • U kunt het weer vragen: “Hey Google, wat wordt het weer morgen?”
  • Bent u benieuwd naar de sportuitslagen? “Hey Google, heeft Ajax de laatste wedstrijd gewonnen?”
  • Google Home kan voor u de wekker zetten: “Oké Google, zet de wekker om 7 uur ‘s ochtends”
  • Wilt u weten of u in de file komt? “Hey Google, hoe is het verkeer naar Eindhoven?”
  • En bent u in gesprek met uw Griekse buurvrouw? Ook dan kan Google Home helpen. “Hey Google, hoe zeg je ‘lekker weertje he’ in het Grieks?”
  • Als u Google Home gekoppeld heeft aan uw Hue lampen en u graag de sfeer wilt veranderen: “Oké Google, maak de lampen in de woonkamer roze”
  • Bent u lekker aan het koken en wilt u muziek horen? “Hey Google, zet een timer voor 8 minuten voor pasta en speel ‘We will rock you’ van Queen”
  • Google Home is natuurlijk gekoppeld als Google dus u kunt al uw vragen stellen “Hey Google, wat is de wortel van 729?” of “Oké Google, wat is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland?”
  • Verveelt u zich? “Hey Google, vertel eens een mop?”
  • En wilt u weten wat Google Home nog meer kan? “Oké Google, wat kun je doen?”

Tot slot.

Bent u geïnteresseerd, wilt u persoonlijk aankoopadvies of hulp bij installatie? Onze studenten weten alles over de Google productenreeks en staan voor u klaar! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Beveiliging voor de Mac

Wist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo'n feest! Apple is toch veilig? Nee. We snappen het wel: Apple's computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas...

Online fotoboek maken

  Fotoboeken: Een ding uit het verleden. Maar is dat wel zo? Alhoewel we steeds meer foto’s laten zien op onze digitale apparaten, is er niets leukers dan herinneringen ophalen met een tastbaar fotoboek. De foto’s hebben meer waarde, ze voelen meer echt. De vraag...

Markten bezoeken op vakantie

Markten bezoeken op vakantie Het bezoeken van een markt is een geliefde activiteit op vakantie. U ontmoet de lokale bevolking, kunt de authentieke smaken van de regio proeven en het is gewoon heel gezellig. Kortom, markten bezoeken op vakantie is een geweldige manier...

Bent u een echte dierenvriend? Wij hebben een toffe website voor u!

Dankzij de inzet van computers kunnen we tegenwoordig zoveel nieuwe dingen. Maar nog niet alles kan helemaal geautomatiseerd worden, en dat is maar goed ook. Op de Hoge Veluwe weten ze daar alles van en ze vragen uw hulp…

De leukste wandel apps

De leukste wandel apps De lente is begonnen en de zon laat zich steeds vaker zien. Tijd om de dikke winterjassen op te bergen en de wandelschoenen uit de kast te halen! Wij verzamelden de leukste wandel apps voor u:   1. Vossenstreken Vossenstreken is een app...

Windows 10 nog steeds gratis beschikbaar

Wist u dat u met een slimme truc nog steeds gratis Windows 10 kunt krijgen? Wij vertellen u er graag meer over!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!