10 dingen die u aan Google Home kunt vragen (en alles wat u wilt weten over Google Home)

door | 14 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het gemak van de Google diensten in een speaker? Dat kan! Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Deze smart speaker kan allerlei taken uitvoeren. Daarnaast beantwoordt de assistent al uw vragen, zoals: ‘wat voor weer wordt het morgen?’ of ‘wat staat er op de agenda?’ Geen enkele vraag is te gek.

wat kan ik met google home?

Daarnaast werkt de Home vlekkeloos samen met al uw andere Google apparaten. Met bijvoorbeeld een Chromecast in combinatie met de Home kunt u de media op de tv met uw stem bedienen!

Wat kan ik met Google Home?

Google Home is niet beperkt tot de diensten van Google. ‘Speel Bob Marley af’ is geen enkel probleem voor de speaker. Een Albert Heijn recept oplezen? Komt voor elkaar! De Google Home is zelfs instaat andere smart-apparaten te detecteren en aan te sturen. Uw Philips Hue of Nest thermostaat besturen met uw stem is dan ook geen uitdaging voor de Google Home. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos, voor zowel basis als ervaren gebruikers.

Verstaat Google Home Nederlands?

Sinds oktober spreekt de assistent Nederlands en is hij daarmee te koop in Nederland. Ook al is de Nederlandse taal voor de Home nog in de kinderschoenen, wij kunnen er op kantoor een prima gesprek mee voeren!

Welke Google Home past bij mij?

Er zijn verschillende modellen aan te schaffen. Welke past het beste bij u? Het instapmodel is de Google Home Mini, verkrijgbaar voor €59 in grijs en zwart. De Mini is compacter dan zijn broer: de Google Home voor €149. Deze heeft exact dezelfde functies, maar heeft een grotere en daardoor betere speaker.

U kunt de producten vergelijken en aanschaffen bij bekende (web)shops zoals Bol.com, Coolblue of MediaMarkt.

Hoe installeer ik Google Home?

Het installeren van Google Home is zeer gemakkelijk, zoals u kunt verwachten van Google producten. Zodra u de speaker uit de doos haalt en aangesloten heeft op het stopcontact, zal hij automatisch aan gaan. Het enige wat u hoeft te doen is de Google Home-app te downloaden op uw telefoon of tablet vanuit de Play Store (Android) of App Store (iOS). Hiermee kunt u het apparaat draadloos aansluiten op uw Wifi-netwerk, waardoor de Home gelijk gebruiksklaar is.

Wat kan ik aan Google Home vragen?

 • Google Home kan dingen onthouden. Als u zegt: “Hey Google, mijn reserve bril ligt in de bovenste lade” en u vraagt een volgende keer: “Hey Google, waar is mijn reserve bril?’ dan zal Google Home u vertellen waar hij ligt (in de bovenste lade).
 • U kunt het weer vragen: “Hey Google, wat wordt het weer morgen?”
 • Bent u benieuwd naar de sportuitslagen? “Hey Google, heeft Ajax de laatste wedstrijd gewonnen?”
 • Google Home kan voor u de wekker zetten: “Oké Google, zet de wekker om 7 uur ’s ochtends”
 • Wilt u weten of u in de file komt? “Hey Google, hoe is het verkeer naar Eindhoven?”
 • En bent u in gesprek met uw Griekse buurvrouw? Ook dan kan Google Home helpen. “Hey Google, hoe zeg je ‘lekker weertje he’ in het Grieks?”
 • Als u Google Home gekoppeld heeft aan uw Hue lampen en u graag de sfeer wilt veranderen: “Oké Google, maak de lampen in de woonkamer roze”
 • Bent u lekker aan het koken en wilt u muziek horen? “Hey Google, zet een timer voor 8 minuten voor pasta en speel ‘We will rock you’ van Queen”
 • Google Home is natuurlijk gekoppeld als Google dus u kunt al uw vragen stellen “Hey Google, wat is de wortel van 729?” of “Oké Google, wat is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland?”
 • Verveelt u zich? “Hey Google, vertel eens een mop?”
 • En wilt u weten wat Google Home nog meer kan? “Oké Google, wat kun je doen?”

Tot slot.

Bent u geïnteresseerd, wilt u persoonlijk aankoopadvies of hulp bij installatie? Onze studenten weten alles over de Google productenreeks en staan voor u klaar! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Meer interessante artikelen voor u!

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!