7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

door | 9 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

Oma weet raad

De app van Oma Weet Raad staat boordevol oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen. Hoe krijgt u rode wijn uit uw witte vloerkleed of hoe komt u van fruitvliegjes af? Oma weet raad! U kunt zoeken op een probleem of in een categorie zoeken naar een antwoord. Het is niet gegarandeerd dat de oplossingen helpen, maar als de tip door veel gebruikers als waardevol is gemarkeerd dan ziet u deze tip automatisch bovenaan de genoemde oplossingen staan. Gratis voor Apple en Android.

Wally

Wellicht kent u het ouderwetse huishoudboekje nog. Deze app doet ongeveer hetzelfde. Met Wally krijgt u uw uitgavenpatroon op een rijtje. In Wally kunt u niet alleen zien waar u uw geld aan uitgeeft, u kunt ook berekenen hoeveel u kunt sparen en het geeft u een handig overzicht van uw financiële situatie. En mocht u geen zin hebben om uw bonnetjes handmatig in te voeren dan kunt u deze gewoon inscannen met de app. Gratis voor Apple en Android.

Cozi

Met de app Cozi kunt u de chaos van het dagelijks leven ordenen. U blijft gemakkelijk op de hoogte van alle schema’s, activiteiten, bezigheiden en afspraken van alle gezinsleden op één handig scherm. Ook kunt u heel simpel verlanglijstjes maken en delen, net als boodschappenlijstjes en to-do lijstjes. U kunt agenda’s van Apple, Google of Microsoft ook in de app integreren. Deze app is er voor mobiel, tablet en computer. Super handig dus! Gratis voor Apple en Android

Kies ik gezond?

Het is niet altijd even gemakkelijk om het etiket van een product te lezen en gelijk te weten of het een gezonde keuze is. Met deze app van het voedingscentrum is dit een stuk gemakkelijker. U kunt in de supermarkt de streepjescode scannen van een product en de app vertelt u of de keuze een gezonde keuze is en of er niet teveel vet, suiker of andere dingen in zit. Mocht het product geen gezonde keuze zijn dan geeft de app ook een gezonder alternatief. Gratis voor Apple en Android.

Sjoprz

Met de app Sjoprz kunt u snel en gemakkelijk zien welke producten op dit moment bij welke supermarkt in de aanbieding zijn en u kunt van bepaalde producten de prijzen vergelijken. Als u aangeeft bij welke supermarkt u normaliter uw boodschappen doet, kunt u daarna aangeven welke producten u vaak koopt. Met één druk op de knop ziet u dan waar het product het goedkoopst is. Van veel producten kunt u ook informatie zien over de voedingswaardes, belangrijk als u wilt weten wat u binnen krijgt. U kunt ook per winkel de items uit de reclamefolder digitaal bekijken. Gratis voor Apple en Android.

Tody

Wat is uw favoriete hobby? Bij ons is het in ieder geval niet het huis schoonmaken. Maar aangezien het toch moet gebeuren zijn we altijd op zoek naar een manier om het leuker en gemakkelijk te maken. Met deze app heeft u een overzicht van alle huishoudelijke taken die moeten gebeuren. U ziet in één oogopslag hoe lang geleden u voor het laatst de lakens heeft verschoont, wanneer u de vloer moet dweilen of wanneer de vriezer ontdooit moet worden. De app heeft heel veel mogelijkheden. U kunt andere mensen in uw huishouden taken gezien en ook inzien hoeveel tijd u aan bepaalde activiteiten hebt besteed. En het allerleukste is dat het echt werkt! Zo wordt het huis schoonmaken toch nog leuk! €7,99 voor Apple.

Slim koken

De app van slim koken richt zich vooral op goedkope maaltijden die toch erg lekker en gezond zijn. Het handige aan deze app is dat u het aantal personen waar u voor gaat koken kunt invullen. Vervolgens past de app het gerecht automatisch aan het aantal personen aan. Ook de toevoegingen en tips van andere gebruikers zijn erg handig.. Gratis voor Apple en Android.

Meer interessante artikelen voor u!

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!