De veiligste computerhulp tijdens Corona: boek Hulp op Afstand of bel de Hulplijn. Liever hulp aan huis? Bekijk hier hoe we u veilig kunnen helpen.

7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

9 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

door | 9 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

Oma weet raad

De app van Oma Weet Raad staat boordevol oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen. Hoe krijgt u rode wijn uit uw witte vloerkleed of hoe komt u van fruitvliegjes af? Oma weet raad! U kunt zoeken op een probleem of in een categorie zoeken naar een antwoord. Het is niet gegarandeerd dat de oplossingen helpen, maar als de tip door veel gebruikers als waardevol is gemarkeerd dan ziet u deze tip automatisch bovenaan de genoemde oplossingen staan. Gratis voor Apple en Android.

Wally

Wellicht kent u het ouderwetse huishoudboekje nog. Deze app doet ongeveer hetzelfde. Met Wally krijgt u uw uitgavenpatroon op een rijtje. In Wally kunt u niet alleen zien waar u uw geld aan uitgeeft, u kunt ook berekenen hoeveel u kunt sparen en het geeft u een handig overzicht van uw financiële situatie. En mocht u geen zin hebben om uw bonnetjes handmatig in te voeren dan kunt u deze gewoon inscannen met de app. Gratis voor Apple en Android.

Cozi

Met de app Cozi kunt u de chaos van het dagelijks leven ordenen. U blijft gemakkelijk op de hoogte van alle schema’s, activiteiten, bezigheiden en afspraken van alle gezinsleden op één handig scherm. Ook kunt u heel simpel verlanglijstjes maken en delen, net als boodschappenlijstjes en to-do lijstjes. U kunt agenda’s van Apple, Google of Microsoft ook in de app integreren. Deze app is er voor mobiel, tablet en computer. Super handig dus! Gratis voor Apple en Android

Kies ik gezond?

Het is niet altijd even gemakkelijk om het etiket van een product te lezen en gelijk te weten of het een gezonde keuze is. Met deze app van het voedingscentrum is dit een stuk gemakkelijker. U kunt in de supermarkt de streepjescode scannen van een product en de app vertelt u of de keuze een gezonde keuze is en of er niet teveel vet, suiker of andere dingen in zit. Mocht het product geen gezonde keuze zijn dan geeft de app ook een gezonder alternatief. Gratis voor Apple en Android.

Sjoprz

Met de app Sjoprz kunt u snel en gemakkelijk zien welke producten op dit moment bij welke supermarkt in de aanbieding zijn en u kunt van bepaalde producten de prijzen vergelijken. Als u aangeeft bij welke supermarkt u normaliter uw boodschappen doet, kunt u daarna aangeven welke producten u vaak koopt. Met één druk op de knop ziet u dan waar het product het goedkoopst is. Van veel producten kunt u ook informatie zien over de voedingswaardes, belangrijk als u wilt weten wat u binnen krijgt. U kunt ook per winkel de items uit de reclamefolder digitaal bekijken. Gratis voor Apple en Android.

Tody

Wat is uw favoriete hobby? Bij ons is het in ieder geval niet het huis schoonmaken. Maar aangezien het toch moet gebeuren zijn we altijd op zoek naar een manier om het leuker en gemakkelijk te maken. Met deze app heeft u een overzicht van alle huishoudelijke taken die moeten gebeuren. U ziet in één oogopslag hoe lang geleden u voor het laatst de lakens heeft verschoont, wanneer u de vloer moet dweilen of wanneer de vriezer ontdooit moet worden. De app heeft heel veel mogelijkheden. U kunt andere mensen in uw huishouden taken gezien en ook inzien hoeveel tijd u aan bepaalde activiteiten hebt besteed. En het allerleukste is dat het echt werkt! Zo wordt het huis schoonmaken toch nog leuk! €7,99 voor Apple.

Slim koken

De app van slim koken richt zich vooral op goedkope maaltijden die toch erg lekker en gezond zijn. Het handige aan deze app is dat u het aantal personen waar u voor gaat koken kunt invullen. Vervolgens past de app het gerecht automatisch aan het aantal personen aan. Ook de toevoegingen en tips van andere gebruikers zijn erg handig.. Gratis voor Apple en Android.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,50 per kwartier heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,65 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Windows 10 nog steeds gratis beschikbaar

Wist u dat u met een slimme truc nog steeds gratis Windows 10 kunt krijgen? Wij vertellen u er graag meer over!

Toffe apps om dit weekend uit te proberen!

Toffe apps om dit weekend eens uit te proberen! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

5 handige Windows 10 tips om meer uit uw computer te halen!

We krijgen regelmatig de vraag of we slimme tips hebben om meer uit Windows 10 te halen, we hebben er inmiddels aardig wat verzameld en we delen ze graag met…

3 handige apps voor alle hulp sinterklazen

Heeft u hulp nodig met rijmen, wilt u uw kinderen of kleinkinderen even laten bellen met Sinterklaas? Of gemakkelijk lootjes trekken? Wij hebben de juiste apps voor u!

Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

Google Earth heeft een leuk nieuw snufje dat we graag met u delen. U kunt nu de afstand tussen twee punten meten. Voorlopig is dit leuke snufje alleen op Android en Chrome apparaten. Als u een iPhone of iPad heeft dan moet u nog iets langer wachten tot u …