Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

9 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

door | 9 november 2018 | Uw Computerstudent Blog

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Eerst verdwenen er bij gebruikers bestanden uit de map Documenten. Er bleek een foutje in het systeem te zitten. Toen dit probleem opgelost was, werd een aangepaste update uitgebracht. Hier bleken weer fouten in te zitten. Er verdwenen bestanden bij het uitpakken van een zip-bestand. Ook deze update van Windows moest worden teruggetrokken.

Drie maal is scheepsrecht?

De derde versie staat inmiddels klaar. De Oktober Update wordt automatisch aangeboden aan uw computer, dit kan even duren. De update wordt handmatig in gang gezet via een speciaal venster. U ziet dit dus vanzelf verschijnen.

 

Wat is er nieuw in de Windows Oktober update?

 

Zoeken in Windows 10

Als u iets wilt zoeken in Windows 10 dan kunt u daar het vergrootglas in de taakbalk voor gebruiken. Tijdens het typen verschijnen er al resultaten, dit blijft zo. De Oktober Update geeft een mooie toevoeging hieraan: Er verschijnt meer informatie over het bovenste resultaat. De informatie staat dan rechts van de zoekresultaten in een groter scherm en u kunt het bestand of programma openen vanuit dat venster.

Vernieuwd klembord

Een update waar wij enthousiast over zijn is het vernieuwde klembord. U heeft wellicht weleens een melding over uw klembord voorbij zien komen, maar tot nu toe was er geen zichtbaar klembord. Nieuw in de Oktober Update is dat het klembord zichtbaar wordt! Met de Windows-toets+V opent u het klembord en zo kunt u ook zien wat er allemaal op staat. Super handig als u meerdere zaken wilt kopiëren vanaf verschillende plekken.

Windows 10 donker maken

Er is al een optie in Windows 10 om alles donker te maken, deze werkt echter nog niet ideaal. De verkenner werd bijvoorbeeld nog niet donker., maar straks wel! U kunt nu een donker-thema kiezen en zo gebruik maken van een geheel donkere Windows.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de nieuwe Windows Oktober Update? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?   Wat is...

Windows 11

Windows 11 Een paar jaar geleden zeiden ze bij Microsoft nog dat Windows 10 de laatste Windows zou zijn als échte versie. Daarna zou het als een service worden aangeboden, net zoals Office 365. Echter bleek niets minder waar: Op 5 oktober 2021 heeft Microsoft Windows...

Nu ook Friese spellingscontrole in Office programma’s!

De provincie Friesland heeft samen met de Fryske Akademy en Microsoft iets tofs gedaan! Ze hebben honderduizenden Friese woorden aan Office toegevoegd zodat er nu een Friese spellingscontrole is voor Office-programma’s. Hoe installeert u dit?

Uw post zien voor het in uw brievenbus ligt? Dat kan met de PostNL app!

Wist u dat in de PostNL app kunt zien welke post er naar u onderweg is? Zo weet u voor de brief door de brievenbus valt wat u kunt verwachten.

CTB locker virus verwijderen en bestanden herstellen?

Wij zien het CTB Locker Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus 'gijzelt' uw bestanden. Alleen tegen betaling van een geldbedrag van honderden euro's krijgt u uw bestanden terug. Wat nu? Uw Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen...