Klassieke muziek liefhebber? Deze app is een must-have!

door | 12 oktober 2018 | Uw Computerstudent Blog

Kent u Spotify? Hiermee kunt u popmuziek beluisteren op internet. Er is nu een tegenhanger van Spotify waar u uw klassieke  hart op kunt halen. Bij Primephonic draait alles om klassieke muziek. Op Spotify of Apple Music kan het lastig zijn om klassieke muziek te vinden, met Primephonic is dit probleem opgelost. Onze student geeft u graag wat meer informatie!

wat is primephonic

Wat is Primephonic?

Primephonic is een streamingservice voor klassieke muziek. Er staan rond de 100.000 albums online van bijna alle klassieke muziek platenmaatschappijen. Dit betekent dat u vrijwel al uw lievelings sonaten kunt beluisteren via één app. Een echte must-have voor alle klassieke muziek liefhebbers.

Wat maakt Primephonic zo goed?

Het voordeel van Primephonic, naast het ontzettend grote aanbod van klassieke muziek, is de uitgebreide zoekfunctie, er worden goede aanbevelingen gedaan voor verder luisteren en er zit veel achtergrondinformatie bij over componisten, musici en de werken. Uiteraard kunt u net als bij Spotify uw nummers in afspeellijsten opslaan, maar Primephonic helpt u ook bij het vinden van nieuwe muziek. De makers stellen dagelijks nieuwe lijsten samen, met daarin verborgen pareltjes uit het klassieke aanbod.

Ook ondersteunt het Concertgebouw het initiatief door er reclame voor te maken in programmabladen en op de website. “Het is een goede aanvulling op het aanbod van klassieke muziek”, vindt directeur Simon Reinink. “Je kunt preciezer zoeken, bijvoorbeeld op die ene opname van Leonard Bernstein bij the New York Philharmonic. En de geluidskwaliteit is beter. Dat voorziet wel in een behoefte, verwacht ik. Ook van ouderen, die vaak van klassiek houden. Een online-platform is allang geen belemmering meer voor die groep.”

Gratis proberen

Bent u benieuwd of Primephonic iets voor u is? De eerste twee weken kunt u het gratis gebruiken. Na die twee weken kunt u een betaald abonnement afsluiten. Dat kost 7,99 euro per maand of 79,99 euro per jaar.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de Primephonic app? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

 

Bron: https://www.trouw.nl/cultuur/een-streamingdienst-voor-klassieke-muziek-die-niet-frustreert~a6e1b0954/

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer interessante artikelen voor u!

Wat vindt u van dit artikel? We lezen het graag!

reacties

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!