Wat is Tikkie en hoe werkt het?

26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

door | 26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie?

Tikkie is een betaalapp waarmee u gemakkelijk geld terug kunt vragen én gemakkelijk in de gaten kunt houden wie er al betaald heeft.

 

Hoe installeer ik Tikkie?

Tikkie is een gratis app voor zowel de iPhone als voor Android-toestellen. U kunt de app vinden in de App store of Google Play Store en vanaf daar downloaden. Uw vrienden en familie hoeven de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben om geld aan u te betalen. En ook goed om te weten: Tikkie is van ABN AMRO, maar u hoeft niet bij de ABN AMRO te zitten om Tikkie te gebruiken. De betaalapp is toegankelijk voor iedereen.

 

Hoe werkt Tikkie?

Als u Tikkie voor het eerst opent vult u uw bankrekeningnummer in. Zo weet de app altijd naar welke rekening het geld moet worden overgemaakt. Daarna kunt u heel gemakkelijk een betaallink maken die u met andere kunt delen. Iedereen die de link opent, kan vervolgens het vooraf opgegeven bedrag met een druk op knop via iDeal overmaken.

  • Open de Tikkie-app;
  • Tik op het Plus-icoontje;
  • Vul het bedrag in dat u per persoon wil terugvragen;
  • Vul in waar u het geld voor terug wilt krijgen (bijv. Uit eten);
  • Tik op de deelknop, of op de drie bolletjes om uw betaallink te delen;

Belangrijk om te weten: als u en de betaler allebei niet bij ABN AMRO zitten dan staat het geld niet direct op uw rekening. Eigenlijk net als bij een reguliere overboeking van de ene bank naar de andere bank.

 

Is Tikkie veilig?

Als u op een betaalverzoek van Tikkie ingaat, betaalt u via uw eigen bank. De link van het betaalverzoek begint met ‘https’, wat betekent dat de gegevens versleuteld zijn. Verder is het versturen van een betaalverzoek helemaal veilig. We raden wel aan om altijd ontvangen betaalverzoekjes goed te controleren en niet zomaar te betalen. Zeker als u geen betaalverzoek verwacht kunt u dit beter eerst controleren met de verzender.

 

Wat kan ik nog meer met Tikkie?

Zeker als u geld terug vraagt aan een grotere groep mensen kan het lastig zijn om bij te houden wie er allemaal al betaald heeft. Met Tikkie is dat niet meer! In Tikkie kunt u per betaalverzoek heel gemakkelijk zien wie er al betaald heeft. Tikkie gebruikt hiervoor de achternaam die mensen voor hun bankrekening gebruiken, dus vaak de achternaam.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over Tikkie of uw smartphone? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Microsoft stopt met ondersteuning Office 2007

In oktober stopt Microsoft met de ondersteuning van Office 2007. Vanaf dan zullen er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden. Als u Office 2007 gebruikt raden we u aan om voor oktober over te stappen naar Office 365 of om te upgraden naar een recentere Office zoals bijvoorbeeld Office 2016.

Welkom

Welkom op de blog van Uw Computerstudent! Hier zullen we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen op het gebied van computers. Zo maakt u kennis met nieuwe online diensten, bijvoorbeeld om werken in de cloud mogelijk te maken. Maar ook veel goede tips om...

Laatste update Internet Explorer 10 uitgebracht

Microsoft brengt vandaag de laatste update uit voor de versies 8, 9 en 10 van de internetbrowser Internet Explorer. Vanaf vandaag worden deze versies niet meer ondersteund. Gebruikers lopen daardoor een beveiligingsrisico en doen er dan ook goed aan te upgraden naar...

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Nieuw BTW-tarief

U heeft er ongetwijfeld van gehoord: het hoge btw-tarief gaat van 19 naar 21 procent. Uw Computerstudent heeft echter besloten haar tarieven te handhaven en de btw-verhoging voor u te betalen. Dit betekent dat onze tarieven voor consumenten onveranderd laag blijven: €...

De AVG – wat doet Uw Computerstudent er mee?

Vandaag delen we graag met u wat Uw Computerstudent doet aan de AVG en hoe wij er voor zorgen…