Wat is Tikkie en hoe werkt het?

26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

by | 26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie?

Tikkie is een betaalapp waarmee u gemakkelijk geld terug kunt vragen én gemakkelijk in de gaten kunt houden wie er al betaald heeft.

 

Hoe installeer ik Tikkie?

Tikkie is een gratis app voor zowel de iPhone als voor Android-toestellen. U kunt de app vinden in de App store of Google Play Store en vanaf daar downloaden. Uw vrienden en familie hoeven de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben om geld aan u te betalen. En ook goed om te weten: Tikkie is van ABN AMRO, maar u hoeft niet bij de ABN AMRO te zitten om Tikkie te gebruiken. De betaalapp is toegankelijk voor iedereen.

 

Hoe werkt Tikkie?

Als u Tikkie voor het eerst opent vult u uw bankrekeningnummer in. Zo weet de app altijd naar welke rekening het geld moet worden overgemaakt. Daarna kunt u heel gemakkelijk een betaallink maken die u met andere kunt delen. Iedereen die de link opent, kan vervolgens het vooraf opgegeven bedrag met een druk op knop via iDeal overmaken.

  • Open de Tikkie-app;
  • Tik op het Plus-icoontje;
  • Vul het bedrag in dat u per persoon wil terugvragen;
  • Vul in waar u het geld voor terug wilt krijgen (bijv. Uit eten);
  • Tik op de deelknop, of op de drie bolletjes om uw betaallink te delen;

Belangrijk om te weten: als u en de betaler allebei niet bij ABN AMRO zitten dan staat het geld niet direct op uw rekening. Eigenlijk net als bij een reguliere overboeking van de ene bank naar de andere bank.

 

Is Tikkie veilig?

Als u op een betaalverzoek van Tikkie ingaat, betaalt u via uw eigen bank. De link van het betaalverzoek begint met ‘https’, wat betekent dat de gegevens versleuteld zijn. Verder is het versturen van een betaalverzoek helemaal veilig. We raden wel aan om altijd ontvangen betaalverzoekjes goed te controleren en niet zomaar te betalen. Zeker als u geen betaalverzoek verwacht kunt u dit beter eerst controleren met de verzender.

 

Wat kan ik nog meer met Tikkie?

Zeker als u geld terug vraagt aan een grotere groep mensen kan het lastig zijn om bij te houden wie er allemaal al betaald heeft. Met Tikkie is dat niet meer! In Tikkie kunt u per betaalverzoek heel gemakkelijk zien wie er al betaald heeft. Tikkie gebruikt hiervoor de achternaam die mensen voor hun bankrekening gebruiken, dus vaak de achternaam.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over Tikkie of uw smartphone? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden - zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies? Een podcast is te vergelijken met een vooraf...

Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

Werkt u veel met de computer, dan bent u vast wel bekend met sommige sneltoetsen zoals ctrl+c en ctrl+v. Onze student deelt vandaag graag de beste sneltoetsen voor Chrome en Firefox. Wellicht kent u één of meerdere van deze sneltoetsen al, maar voor het gemak hebben we ze toch even op een rijtje gezet voor u!

Locky virus versleutelt uw bestanden

Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky virus wordt verspreid via Word- en Excel-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten. Een trojan met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen dagen...

Help! WhatsApp doet het niet!

Wat vervelend! Uw WhatsApp werkt niet. Dit kan door een storing komen, maar wat als er geen storing is? Met deze tips bent u snel weer aan het appen.

Is internetbankieren veilig?

Is internetbankieren veilig? Internetbankieren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er zijn veel veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens en geld veilig blijven tijdens het bankieren op het internet. Toch horen we nog van veel...

Ransomware: Voorkomen is beter dan genezen.

Ransomware. Het blijft eng en we merken dat u er nog veel vragen over heeft. Deze beantwoorden we natuurlijk graag! Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Het is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. Omdat u niet ziet dat het gebeurd, merkt u het pas als het te laat is…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!