Wat is Tikkie en hoe werkt het?

26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

by | 26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie?

Tikkie is een betaalapp waarmee u gemakkelijk geld terug kunt vragen én gemakkelijk in de gaten kunt houden wie er al betaald heeft.

 

Hoe installeer ik Tikkie?

Tikkie is een gratis app voor zowel de iPhone als voor Android-toestellen. U kunt de app vinden in de App store of Google Play Store en vanaf daar downloaden. Uw vrienden en familie hoeven de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben om geld aan u te betalen. En ook goed om te weten: Tikkie is van ABN AMRO, maar u hoeft niet bij de ABN AMRO te zitten om Tikkie te gebruiken. De betaalapp is toegankelijk voor iedereen.

 

Hoe werkt Tikkie?

Als u Tikkie voor het eerst opent vult u uw bankrekeningnummer in. Zo weet de app altijd naar welke rekening het geld moet worden overgemaakt. Daarna kunt u heel gemakkelijk een betaallink maken die u met andere kunt delen. Iedereen die de link opent, kan vervolgens het vooraf opgegeven bedrag met een druk op knop via iDeal overmaken.

  • Open de Tikkie-app;
  • Tik op het Plus-icoontje;
  • Vul het bedrag in dat u per persoon wil terugvragen;
  • Vul in waar u het geld voor terug wilt krijgen (bijv. Uit eten);
  • Tik op de deelknop, of op de drie bolletjes om uw betaallink te delen;

Belangrijk om te weten: als u en de betaler allebei niet bij ABN AMRO zitten dan staat het geld niet direct op uw rekening. Eigenlijk net als bij een reguliere overboeking van de ene bank naar de andere bank.

 

Is Tikkie veilig?

Als u op een betaalverzoek van Tikkie ingaat, betaalt u via uw eigen bank. De link van het betaalverzoek begint met ‘https’, wat betekent dat de gegevens versleuteld zijn. Verder is het versturen van een betaalverzoek helemaal veilig. We raden wel aan om altijd ontvangen betaalverzoekjes goed te controleren en niet zomaar te betalen. Zeker als u geen betaalverzoek verwacht kunt u dit beter eerst controleren met de verzender.

 

Wat kan ik nog meer met Tikkie?

Zeker als u geld terug vraagt aan een grotere groep mensen kan het lastig zijn om bij te houden wie er allemaal al betaald heeft. Met Tikkie is dat niet meer! In Tikkie kunt u per betaalverzoek heel gemakkelijk zien wie er al betaald heeft. Tikkie gebruikt hiervoor de achternaam die mensen voor hun bankrekening gebruiken, dus vaak de achternaam.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over Tikkie of uw smartphone? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

Mist u het ook zo om gezellig spelletjes te spelen met vrienden en familie? Ik heb 3 leuke en makkelijke spelletjes op een rijtje gezet, zodat we allemaal (ook de digibeet!) op veilige afstand een beetje meer in contact kunnen blijven met onze vrienden en familie.

Google Translate: 5 handige vakantietips

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen…

De beste muziekapps

De beste muziekapps Muziek is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of u nu onderweg bent, aan het werk bent of gewoon thuis ontspant, er is altijd wel een nummer dat bij uw stemming past. Met de komst van muziekapps is het luisteren naar uw favoriete...

Meekijken met uw webcam, kan dat?

Wilt u voorkomen dat hackers meekijken op uw webcam?  Uw webcam is kwetsbaar om gehackt te worden. Het is gelukkig gemakkelijk tegen te gaan. Hoe? Onze student geeft u graag wat tips!

De beste klantenkaart apps

De beste klantenkaart apps Misschien herkent u het well; U staat bij de kassa in de supermarkt en de caissière vraagt of u een klantenkaart heeft. Zonder klantenkaart loopt u immers korting mis! Helaas bent u de kaart thuis vergeten. Even naar huis lopen om hem op te...

Online fotoboek maken

  Fotoboeken: Een ding uit het verleden. Maar is dat wel zo? Alhoewel we steeds meer foto’s laten zien op onze digitale apparaten, is er niets leukers dan herinneringen ophalen met een tastbaar fotoboek. De foto’s hebben meer waarde, ze voelen meer echt. De vraag...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!