Wat is Tikkie en hoe werkt het?

26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

by | 26 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wat is Tikkie?

Tikkie is een betaalapp waarmee u gemakkelijk geld terug kunt vragen én gemakkelijk in de gaten kunt houden wie er al betaald heeft.

 

Hoe installeer ik Tikkie?

Tikkie is een gratis app voor zowel de iPhone als voor Android-toestellen. U kunt de app vinden in de App store of Google Play Store en vanaf daar downloaden. Uw vrienden en familie hoeven de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben om geld aan u te betalen. En ook goed om te weten: Tikkie is van ABN AMRO, maar u hoeft niet bij de ABN AMRO te zitten om Tikkie te gebruiken. De betaalapp is toegankelijk voor iedereen.

 

Hoe werkt Tikkie?

Als u Tikkie voor het eerst opent vult u uw bankrekeningnummer in. Zo weet de app altijd naar welke rekening het geld moet worden overgemaakt. Daarna kunt u heel gemakkelijk een betaallink maken die u met andere kunt delen. Iedereen die de link opent, kan vervolgens het vooraf opgegeven bedrag met een druk op knop via iDeal overmaken.

  • Open de Tikkie-app;
  • Tik op het Plus-icoontje;
  • Vul het bedrag in dat u per persoon wil terugvragen;
  • Vul in waar u het geld voor terug wilt krijgen (bijv. Uit eten);
  • Tik op de deelknop, of op de drie bolletjes om uw betaallink te delen;

Belangrijk om te weten: als u en de betaler allebei niet bij ABN AMRO zitten dan staat het geld niet direct op uw rekening. Eigenlijk net als bij een reguliere overboeking van de ene bank naar de andere bank.

 

Is Tikkie veilig?

Als u op een betaalverzoek van Tikkie ingaat, betaalt u via uw eigen bank. De link van het betaalverzoek begint met ‘https’, wat betekent dat de gegevens versleuteld zijn. Verder is het versturen van een betaalverzoek helemaal veilig. We raden wel aan om altijd ontvangen betaalverzoekjes goed te controleren en niet zomaar te betalen. Zeker als u geen betaalverzoek verwacht kunt u dit beter eerst controleren met de verzender.

 

Wat kan ik nog meer met Tikkie?

Zeker als u geld terug vraagt aan een grotere groep mensen kan het lastig zijn om bij te houden wie er allemaal al betaald heeft. Met Tikkie is dat niet meer! In Tikkie kunt u per betaalverzoek heel gemakkelijk zien wie er al betaald heeft. Tikkie gebruikt hiervoor de achternaam die mensen voor hun bankrekening gebruiken, dus vaak de achternaam.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over Tikkie of uw smartphone? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

Wat kunt u doen om het gebruik van deze app zo veilig mogelijk te maken? Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen wie uw profielfoto ziet en wie niet? En dat u mensen kunt blokkeren? Wij geven u graag handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken!

Einde ondersteuning Windows XP

Na 8 april 2014 stopt de technische ondersteuning voor Windows XP en stoppen ook de automatische updates die je pc helpen beschermen. Als je Windows XP blijft gebruiken, kan je computer kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico's en virussen. Een versie van Windows die...

Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

Google Earth heeft een leuk nieuw snufje dat we graag met u delen. U kunt nu de afstand tussen twee punten meten. Voorlopig is dit leuke snufje alleen op Android en Chrome apparaten. Als u een iPhone of iPad heeft dan moet u nog iets langer wachten tot u …

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek…

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!