Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

door | 15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog, Windows

Elk jaar brengt Microsoft twee grote Windows 10 updates uit. De lente en de herfst update. In mei wordt de lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

 

Wat is er nieuw in de Windows 10 Lente update 2019?

Zoals bij elke update komt Windows met een hele lijst aan verbeteringen. Dit zijn, wat ons betreft, de belangrijkste verbeteringen:

  • Automatisch herstel van probleem updates: Een super goede toevoeging, Windows 10 detecteert nu automatisch dat een bepaalde update problemen veroorzaakt waardoor de computer niet meer opnieuw opgestart kan worden. Hiermee wordt voorkomen dat u in een oneindige opstartcyclus terecht komt.
  • Verkenner: in de verkenner krijgen bestanden en mappen een andere datumaanduiding. In plaats van alleen de datum staat er bijvoorbeeld ‘4 uur geleden’ of ‘vandaag om 14.33’.
  • Eenvoudiger lettertypes installeren: een nieuw lettertype installeren gaat vanaf de nieuwe update een stuk eenvoudiger. U kunt ze gewoon naar het lettertype installeren venster slepen. En het werkt op gebruikersniveau, wat betekent dat elke Windows 10 gebruiker zijn eigen lettertypes kan gebruiken.
  • Verwijderen: U kunt straks meer standaard Windows-onderdelen verwijderen.
  • Startmenu: Er komen fijne veranderingen aan voor het startmenu. U bent straks een stuk vrijer om het startmenu aan te passen aan uw voorkeuren.

 

Ik heb nog Windows 7, wat moet ik nu?

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is het goed om weten dat de ondersteuning van het besturingssysteem officieel stopt op 14 januari 2020. Microsoft heeft dit bekendgemaakt. Ook de ondersteuning van Office 2010 stopt in het begin van 2020. Microsoft adviseert om over te stappen naar Windows 10 en Office 365. U leest er hier meer over.

 

Hoe kan ik de update installeren?

Zodra de update beschikbaar is kunt u hem ophalen op de volgende manier:

  • Klik op start
  • Ga naar instellingen
  • Klik op bijwerken en beveiliging
  • Klik op naar updates zoeken

Echter aangezien de hoeveelheid problemen de vorige Windows 10 update met zich meebracht is het wellicht een beter idee om nog even te wachten met het installeren van de update. Windows zal u vanzelf een pop-upbericht sturen waarmee u de update kunt installeren en zelfs dan nog kunt u de update uitstellen.

Goed om te weten is dat u geen veiligheidsrisico loopt als u deze update niet gelijk installeert. Veiligheidsupdates worden apart uitgebracht, deze kunt u beter wél altijd gelijk installeren.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de nieuwe Windows Lente Update? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!