Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog, Windows

Elk jaar brengt Microsoft twee grote Windows 10 updates uit. De lente en de herfst update. In mei wordt de lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Wat is er nieuw in de Windows 10 Lente update 2019?

Zoals bij elke update komt Windows met een hele lijst aan verbeteringen. Dit zijn, wat ons betreft, de belangrijkste verbeteringen:w10update

  • Automatisch herstel van probleem updates: Een super goede toevoeging, Windows 10 detecteert nu automatisch dat een bepaalde update problemen veroorzaakt waardoor de computer niet meer opnieuw opgestart kan worden. Hiermee wordt voorkomen dat u in een oneindige opstartcyclus terecht komt.
  • Verkenner: in de verkenner krijgen bestanden en mappen een andere datumaanduiding. In plaats van alleen de datum staat er bijvoorbeeld ‘4 uur geleden’ of ‘vandaag om 14.33’.
  • Eenvoudiger lettertypes installeren: een nieuw lettertype installeren gaat vanaf de nieuwe update een stuk eenvoudiger. U kunt ze gewoon naar het lettertype installeren venster slepen. En het werkt op gebruikersniveau, wat betekent dat elke Windows 10 gebruiker zijn eigen lettertypes kan gebruiken.
  • Verwijderen: U kunt straks meer standaard Windows-onderdelen verwijderen.
  • Startmenu: Er komen fijne veranderingen aan voor het startmenu. U bent straks een stuk vrijer om het startmenu aan te passen aan uw voorkeuren.

 

Ik heb nog Windows 7, wat moet ik nu?

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is het goed om weten dat de ondersteuning van het besturingssysteem officieel stopt op 14 januari 2020. Microsoft heeft dit bekendgemaakt. Ook de ondersteuning van Office 2010 stopt in het begin van 2020. Microsoft adviseert om over te stappen naar Windows 10 en Office 365. U leest er hier meer over.

Hoe kan ik de update installeren?

Zodra de update beschikbaar is kunt u hem ophalen op de volgende manier:

  • Klik op start
  • Ga naar instellingen
  • Klik op bijwerken en beveiliging
  • Klik op naar updates zoeken

Echter aangezien de hoeveelheid problemen de vorige Windows 10 update met zich meebracht is het wellicht een beter idee om nog even te wachten met het installeren van de update. Windows zal u vanzelf een pop-upbericht sturen waarmee u de update kunt installeren en zelfs dan nog kunt u de update uitstellen.

Goed om te weten is dat u geen veiligheidsrisico loopt als u deze update niet gelijk installeert. Veiligheidsupdates worden apart uitgebracht, deze kunt u beter wél altijd gelijk installeren.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de nieuwe Windows Lente Update? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Alternatieven voor Word

Alternatieven voor Word De vier beste gratis tekstverwerkingsprogramma's Tekstverwerking kan een essentieel onderdeel zijn van uw dagelijks leven. Of u nu een student, professional of gewoon af en toe een brief of sinterklaasgedicht schrijft. Terwijl Microsoft Word...

5 super slimme WhatsApp trucs die u moet weten

Wat is de app op uw smartphone die u het meest gebruikt? Is uw antwoord Whatsapp? Dat is ook de app die wij het meeste gebruiken! Whatsapp is de manier om even bij te praten met familie of vrienden. U gebruikt de app misschien wel elke dag even, het werkt snel en gebruiksvriendelijk. Maar wist u dat…

Hulp op afstand door AI

Hulp op afstand door AI AI (Artificiële intelligentie of kunstmatige intelligentie) is een verzamelnaam voor computersystemen die taken kunnen doen waar voorheen een menselijk brein voor nodig was. De afgelopen jaren heeft AI enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Ook bij...

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail.

Aan de slag met Cloud Backup

Wanneer u bestanden online bewaart, slaat u ze op in de ‘cloud’. Bijvoorbeeld met Dropbox, iCloud, Google Drive, of simpel en vertrouwd bij Uw Computerstudent. Uw bestanden zijn dan overal via internet toegankelijk. En als uw computer of telefoon/tablet crasht of kwijt raakt dan…

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!