Pas op voor valse smsjes!

door | 15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Het aantal valse smsjes is in 2019 ontzettend toegenomen. Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?

Hoe werkt oplichting per sms?

Oplichters zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om u van uw geld of gegevens te ontdoen. Oplichting per sms komt helaas steeds vaker voor. Het gaat dan bijvoorbeeld om nep-boetes namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete met daarin een echte betaallink. U kunt met de link de boete betalen, echter is er helemaal geen boete en gaat u geld niet naar het CJIB. Ook worden er veel phishing-smsjes verstuurd. In de sms vraagt ‘uw bank’ om via een link in te loggen, anders zal uw rekening worden geblokkeerd. Oplichters proberen op deze manier achter uw inloggegevens te komen.

Hoe voorkom ik oplichting per sms?

Ten eerste is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het plaatsen en delen van uw telefoonnummer op internet. Hoe minder uw telefoonnummer vindbaar is op internet, hoe kleiner de kans dat een oplichter aan uw nummer komt.

Krijgt u een boete, rekening, of betaalverzoek per sms (of WhatsApp of e-mail)? Bel dan altijd de desbetreffende instantie om te controleren of het om een echte boete, rekening over betaalverzoek gaat.

Wordt er in een sms of mail gedreigd dat u in moet loggen omdat er anders iets vervelend gebeurd? Neem contact op met uw bank via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit  op de link in het bericht!

Wilt u extra beveiliging op uw telefoon?

Denk dan aan een virusscanner voor uw (Android) telefoon. In de Uw Computerstudent webwinkel is de ESET Mobile Security nu in de aanbieding! De virusscanner kost nu maar €8,50 per jaar. Met deze virusscanner is uw telefoon beveiligd tegen phishing, bij diefstal vergrendeld uw apparaat, u kunt uw apps beter beschermen en u kunt uw telefoon beschermen tegen ongewenste smsjes!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de het beveiligen van uw smartphone? Boek dan nu een slimme student.We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer interessante artikelen voor u!

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!