Pas op voor valse smsjes!

15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Pas op voor valse smsjes!

by | 15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Het aantal valse smsjes is in 2019 ontzettend toegenomen. Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?Pas op voor valse smsjes

Hoe werkt oplichting per sms?

Oplichters zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om u van uw geld of gegevens te ontdoen. Oplichting per sms komt helaas steeds vaker voor. Het gaat dan bijvoorbeeld om nep-boetes namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete met daarin een echte betaallink. U kunt met de link de boete betalen, echter is er helemaal geen boete en gaat u geld niet naar het CJIB. Ook worden er veel phishing-smsjes verstuurd. In de sms vraagt ‘uw bank’ om via een link in te loggen, anders zal uw rekening worden geblokkeerd. Oplichters proberen op deze manier achter uw inloggegevens te komen.

Hoe voorkom ik oplichting per sms?

Ten eerste is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het plaatsen en delen van uw telefoonnummer op internet. Hoe minder uw telefoonnummer vindbaar is op internet, hoe kleiner de kans dat een oplichter aan uw nummer komt.

Krijgt u een boete, rekening, of betaalverzoek per sms (of WhatsApp of e-mail)? Bel dan altijd de desbetreffende instantie om te controleren of het om een echte boete, rekening over betaalverzoek gaat.

Wordt er in een sms of mail gedreigd dat u in moet loggen omdat er anders iets vervelend gebeurd? Neem contact op met uw bank via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit  op de link in het bericht!

Wilt u extra beveiliging op uw telefoon?

Denk dan aan een virusscanner voor uw (Android) telefoon. In de Uw Computerstudent webwinkel is de ESET Mobile Security nu in de aanbieding! De virusscanner kost nu maar €8,50 per jaar. Met deze virusscanner is uw telefoon beveiligd tegen phishing, bij diefstal vergrendeld uw apparaat, u kunt uw apps beter beschermen en u kunt uw telefoon beschermen tegen ongewenste smsjes!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de het beveiligen van uw smartphone? Boek dan nu een slimme student.We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

Max, computerstudent in Zoetermeer

Ik neem altijd alle tijd die nodig is om een probleem te verhelpen, daarnaast leg ik graag uit wat ik precies doe. Op deze manier heeft u als klant een goed werkend apparaat en ook meteen wat geleerd.

Wat is spam en hoe voorkom ik het?

We krijgen regelmatig de vraag van klanten wat zij zelf kunnen doen om spam te voorkomen. Ik stuur dan altijd een mail met de volgende tips en vandaag leek het me leuk om het met al onze klanten te delen. Samen weet je meer!   Wat is spam? Spamberichten zijn...

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

De AVG – wat doet Uw Computerstudent er mee?

Vandaag delen we graag met u wat Uw Computerstudent doet aan de AVG en hoe wij er voor zorgen…

Shared hosting of VPS hosting: Welke keuze is beter?

Shared hosting of VPS hosting: Welke keuze is beter? Als u een nieuwe website of online bedrijf begint, is een van de eerste en belangrijkste beslissingen die u moet nemen het kiezen van een hostingprovider. Er zijn veel opties, maar twee van de meest populaire keuzes...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!