Pas op voor valse smsjes!

15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Pas op voor valse smsjes!

door | 15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Het aantal valse smsjes is in 2019 ontzettend toegenomen. Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?

Hoe werkt oplichting per sms?

Oplichters zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om u van uw geld of gegevens te ontdoen. Oplichting per sms komt helaas steeds vaker voor. Het gaat dan bijvoorbeeld om nep-boetes namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete met daarin een echte betaallink. U kunt met de link de boete betalen, echter is er helemaal geen boete en gaat u geld niet naar het CJIB. Ook worden er veel phishing-smsjes verstuurd. In de sms vraagt ‘uw bank’ om via een link in te loggen, anders zal uw rekening worden geblokkeerd. Oplichters proberen op deze manier achter uw inloggegevens te komen.

Hoe voorkom ik oplichting per sms?

Ten eerste is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het plaatsen en delen van uw telefoonnummer op internet. Hoe minder uw telefoonnummer vindbaar is op internet, hoe kleiner de kans dat een oplichter aan uw nummer komt.

Krijgt u een boete, rekening, of betaalverzoek per sms (of WhatsApp of e-mail)? Bel dan altijd de desbetreffende instantie om te controleren of het om een echte boete, rekening over betaalverzoek gaat.

Wordt er in een sms of mail gedreigd dat u in moet loggen omdat er anders iets vervelend gebeurd? Neem contact op met uw bank via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit  op de link in het bericht!

Wilt u extra beveiliging op uw telefoon?

Denk dan aan een virusscanner voor uw (Android) telefoon. In de Uw Computerstudent webwinkel is de ESET Mobile Security nu in de aanbieding! De virusscanner kost nu maar €8,50 per jaar. Met deze virusscanner is uw telefoon beveiligd tegen phishing, bij diefstal vergrendeld uw apparaat, u kunt uw apps beter beschermen en u kunt uw telefoon beschermen tegen ongewenste smsjes!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de het beveiligen van uw smartphone? Boek dan nu een slimme student.We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De AVG – wat kunt u er mee?

Vanaf 25 mei 2017 is de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) van toepassing. Vandaag een introductie in de AVG. Wat is het, waarom is het nodig en wat heeft…

4 Valentijnsapps die ook na Valentijnsdag nog handig zijn

4 handige Valentijnsdag apps die u ook ná Valentijnsdag nog wilt gebruiken! Lees snel verder.

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

Gebruikt u Tikkie al? Onze student legt u graag uit wat het is en hoe u het kunt gebruiken!

Zo werken QR-codes

U heeft ze vast wel eens gezien. QR-codes vullen meer en meer ons straatbeeld, u vindt ze in tijdschriften en kranten en ook op internet zijn ze alom aanwezig. Wat zijn het, wat kunt u ermee en hoe gaat u ermee om? Uw Computerstudent legt uit. QR-codes zijn een...

Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

Werkt u veel met de computer, dan bent u vast wel bekend met sommige sneltoetsen zoals ctrl+c en ctrl+v. Onze student deelt vandaag graag de beste sneltoetsen voor Chrome en Firefox. Wellicht kent u één of meerdere van deze sneltoetsen al, maar voor het gemak hebben we ze toch even op een rijtje gezet voor u!