Pas op voor valse smsjes!

15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Pas op voor valse smsjes!

door | 15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Het aantal valse smsjes is in 2019 ontzettend toegenomen. Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?

Hoe werkt oplichting per sms?

Oplichters zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om u van uw geld of gegevens te ontdoen. Oplichting per sms komt helaas steeds vaker voor. Het gaat dan bijvoorbeeld om nep-boetes namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete met daarin een echte betaallink. U kunt met de link de boete betalen, echter is er helemaal geen boete en gaat u geld niet naar het CJIB. Ook worden er veel phishing-smsjes verstuurd. In de sms vraagt ‘uw bank’ om via een link in te loggen, anders zal uw rekening worden geblokkeerd. Oplichters proberen op deze manier achter uw inloggegevens te komen.

Hoe voorkom ik oplichting per sms?

Ten eerste is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het plaatsen en delen van uw telefoonnummer op internet. Hoe minder uw telefoonnummer vindbaar is op internet, hoe kleiner de kans dat een oplichter aan uw nummer komt.

Krijgt u een boete, rekening, of betaalverzoek per sms (of WhatsApp of e-mail)? Bel dan altijd de desbetreffende instantie om te controleren of het om een echte boete, rekening over betaalverzoek gaat.

Wordt er in een sms of mail gedreigd dat u in moet loggen omdat er anders iets vervelend gebeurd? Neem contact op met uw bank via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit  op de link in het bericht!

Wilt u extra beveiliging op uw telefoon?

Denk dan aan een virusscanner voor uw (Android) telefoon. In de Uw Computerstudent webwinkel is de ESET Mobile Security nu in de aanbieding! De virusscanner kost nu maar €8,50 per jaar. Met deze virusscanner is uw telefoon beveiligd tegen phishing, bij diefstal vergrendeld uw apparaat, u kunt uw apps beter beschermen en u kunt uw telefoon beschermen tegen ongewenste smsjes!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de het beveiligen van uw smartphone? Boek dan nu een slimme student.We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Google Translate: 5 handige vakantietips

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen…

Gemakkelijk nep e-mail herkennen

Iedereen ontvangt met enige regelmatig spam en het meeste daarvan verdwijnt automatisch in uw spambox. Maar wat nu als het in uw inbox terecht komt? En als de e-mail er wel heel echt uit ziet? Onze student heeft zijn eigen spambox in de gaten gehouden en legt u graag uit waar u op moet letten.

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan op!

Verkoopt u regelmatig iets via Marktplaats? Let dan goed op dat u niet in deze nieuwe Marktplaats phishing truc trapt! Online criminelen hebben weer iets nieuws bedacht. Met een smoes over een ‘verzendlabel’ worden verkopers naar een phishing-website geleid. Hoe werkt...

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden - zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies? Een podcast is te vergelijken met een vooraf...

Uw agenda altijd bij de hand met Google agenda

Kent u dat? Ieder jaar op zoek naar een nieuwe agenda. De een is te groot, de ander juist weer erg klein. Google agenda is misschien wel dé oplossing voor u.

Nooit meer hoeven strepen als een afspraak onverhoopt toch niet doorgaat, automatisch herinnerd worden aan uw afspraken? Het kan allemaal met de agenda van Google. U kunt deze instellen op uw mobiel, tablet en ook op uw computer. Het enige wat u nodig heeft is een Google account.

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail.