Pas op voor valse smsjes!

15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Pas op voor valse smsjes!

by | 15 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Het aantal valse smsjes is in 2019 ontzettend toegenomen. Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?Pas op voor valse smsjes

Hoe werkt oplichting per sms?

Oplichters zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om u van uw geld of gegevens te ontdoen. Oplichting per sms komt helaas steeds vaker voor. Het gaat dan bijvoorbeeld om nep-boetes namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete met daarin een echte betaallink. U kunt met de link de boete betalen, echter is er helemaal geen boete en gaat u geld niet naar het CJIB. Ook worden er veel phishing-smsjes verstuurd. In de sms vraagt ‘uw bank’ om via een link in te loggen, anders zal uw rekening worden geblokkeerd. Oplichters proberen op deze manier achter uw inloggegevens te komen.

Hoe voorkom ik oplichting per sms?

Ten eerste is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het plaatsen en delen van uw telefoonnummer op internet. Hoe minder uw telefoonnummer vindbaar is op internet, hoe kleiner de kans dat een oplichter aan uw nummer komt.

Krijgt u een boete, rekening, of betaalverzoek per sms (of WhatsApp of e-mail)? Bel dan altijd de desbetreffende instantie om te controleren of het om een echte boete, rekening over betaalverzoek gaat.

Wordt er in een sms of mail gedreigd dat u in moet loggen omdat er anders iets vervelend gebeurd? Neem contact op met uw bank via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit  op de link in het bericht!

Wilt u extra beveiliging op uw telefoon?

Denk dan aan een virusscanner voor uw (Android) telefoon. In de Uw Computerstudent webwinkel is de ESET Mobile Security nu in de aanbieding! De virusscanner kost nu maar €8,50 per jaar. Met deze virusscanner is uw telefoon beveiligd tegen phishing, bij diefstal vergrendeld uw apparaat, u kunt uw apps beter beschermen en u kunt uw telefoon beschermen tegen ongewenste smsjes!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft Angie van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over de het beveiligen van uw smartphone? Boek dan nu een slimme student.We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De beste muziekapps

De beste muziekapps Muziek is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of u nu onderweg bent, aan het werk bent of gewoon thuis ontspant, er is altijd wel een nummer dat bij uw stemming past. Met de komst van muziekapps is het luisteren naar uw favoriete...

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Videobellen met Zoom, zo werkt het!

Nu we veel meer thuiswerken met z’n allen doen we ook veel meer aan videobellen. Zoom is de afgelopen tijd ontzettend gegroeid en wordt heel veel gebruikt om even bij te praten met uw familie of vrienden, maar ook door…

Firefox stopt met de ondersteuning voor Windows XP en Vista

U heeft het misschien al gelezen, Firefox stopt met de ondersteuning van Windows XP en Vista. Wilt u toch veilig blijven internetten? Onze student legt het u uit.

3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

Mist u het ook zo om gezellig spelletjes te spelen met vrienden en familie? Ik heb 3 leuke en makkelijke spelletjes op een rijtje gezet, zodat we allemaal (ook de digibeet!) op veilige afstand een beetje meer in contact kunnen blijven met onze vrienden en familie.

Zelf verjaardagskaarten maken met Paint 3D

Heeft u ook moeite met het vinden van een passende verjaardagskaart voor vrienden, familie, kennissen en buren? Natuurlijk staan er rekken vol bij de boekenwinkels, maar vaak is het net niet wat u zoekt. Met Paint 3D kunt u zelf uw kaarten ontwerpen en eventueel...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!