Gebruikt u nog Windows 7? Dan is dit bericht voor u!

25 augustus 2019 | Uw Computerstudent Blog, Windows

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is dit bericht voor u!

by | 25 augustus 2019 | Uw Computerstudent Blog, Windows

 

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is het goed om weten dat de ondersteuning van het besturingssysteem officieel stopt op 14 januari 2020. Microsoft heeft dit bekendgemaakt. Ook de ondersteuning van Office 2010 stopt in het begin van 2020.

Microsoft adviseert om over te stappen naar Windows 10 en Office 365. Microsoft brengt na die datum geen beveiligings-updates meer uit. Dit betekent dat u na deze tijd niet meer veilig gebruik kunt maken van Windows 7. Wat houdt dit in voor u en wat zijn uw opties?

einde ondersteuning windows 7

 

Wat betekent einde van ondersteuning?

Vanaf volgend jaar januari zal Microsoft geen ondersteuning meer bieden aan Windows 7. Hierdoor wordt uw computer of laptop kwetsbaar voor hacks en virussen, omdat beveilingslekken niet meer worden gedicht. U kunt nog wel gebruik maken van uw computer of laptop, maar het is af te raden om nog dingen op uw computer te doen die gevoelige informatie kunnen bevatten. Denk aan mailen, internetbankieren, inloggen op websites etc.

Wat zijn mijn opties?

Om veilig gebruik te kunnen maken van het internet kunt u twee dingen doen.

  • U kunt een nieuwe pc aanschaffen, die wordt geleverd met Windows 10.
  • Is uw bestaande computer nog prima en kan hij nog wel even mee? Dan kunt u Windows 7 laten upgraden naar Windows 10. U schaft een licentie aan waarmee u Windows 10 kunt activeren. Dit is een voordeligere optie, een Windows 10 licentie heeft u al vanaf €115,-

Van Windows 7 naar Windows 10, hoe bereid ik me voor?

Om veilig gebruik te kunnen blijven maken van uw computer raden we aan om over te stappen naar Windows 10. Dit zal, zeker in het begin, even wennen zijn. Onze computerstudenten geven u graag wat uitleg over het gebruik van Windows 10. Ook Microsoft helpt u graag op weg, ze hebben een hele pagina met allerlei slimme Windows 10 tips.

Voor u Windows 10 gaat installeren is het belangrijk om eerst een back-up te maken van al uw bestanden. Daarna schaft u Windows 10 aan, bijvoorbeeld in onze webwinkel. Het installeren van Windows 10 kunt u doen aan de hand van dit hulpprogramma. Mocht u liever willen dat wij u hierbij helpen, dan kan dat natuurlijk ook! Onze studenten zijn erg ervaren in het installeren van Windows 10 en het behouden en overzetten van al uw gegevens. We hebben een speciale pagina gemaakt waar u precies kunt lezen hoe de overstap van Windows 7 naar Windows 10 zal verlopen!

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over Windows 7, Windows 10 of wilt u hulp met het installeren van Windows 10? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

Locky Virus verwijderen en bestanden herstellen

Wij zien het Locky Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus ‘gijzelt’ uw bestanden. Alleen tegen betaling van honderden euro’s krijgt u uw bestanden terug. Uw eigen Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen om u te beschermen? En wat te doen als u een infectie heeft…

Windows 11

Windows 11 Een paar jaar geleden zeiden ze bij Microsoft nog dat Windows 10 de laatste Windows zou zijn als échte versie. Daarna zou het als een service worden aangeboden, net zoals Office 365. Echter bleek niets minder waar: Op 5 oktober 2021 heeft Microsoft Windows...

Werken met Dropbox

Werken met Dropbox, hoe gaat dat? Waar is het handig voor? En hoe zet u uw eerste bestand online? Onze Dropbox expert legt het u graag uit!

Gratis apps voor nieuwe hobby’s

Gratis apps voor nieuwe hobby's Bent u op zoek naar nieuwe hobby's om uw vrije tijd mee te vullen? Of bent u al begonnen aan een nieuwe passie en zoekt u wat handige tools om u te helpen groeien? Gelukkig zijn er tal van gratis apps beschikbaar die u kunnen...

Uw agenda altijd bij de hand met Google agenda

Kent u dat? Ieder jaar op zoek naar een nieuwe agenda. De een is te groot, de ander juist weer erg klein. Google agenda is misschien wel dé oplossing voor u.

Nooit meer hoeven strepen als een afspraak onverhoopt toch niet doorgaat, automatisch herinnerd worden aan uw afspraken? Het kan allemaal met de agenda van Google. U kunt deze instellen op uw mobiel, tablet en ook op uw computer. Het enige wat u nodig heeft is een Google account.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!