Gebruikt u nog Windows 7? Dan is dit bericht voor u!

25 augustus 2019 | Uw Computerstudent Blog, Windows

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is dit bericht voor u!

by | 25 augustus 2019 | Uw Computerstudent Blog, Windows

 

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is het goed om weten dat de ondersteuning van het besturingssysteem officieel stopt op 14 januari 2020. Microsoft heeft dit bekendgemaakt. Ook de ondersteuning van Office 2010 stopt in het begin van 2020.

Microsoft adviseert om over te stappen naar Windows 10 en Office 365. Microsoft brengt na die datum geen beveiligings-updates meer uit. Dit betekent dat u na deze tijd niet meer veilig gebruik kunt maken van Windows 7. Wat houdt dit in voor u en wat zijn uw opties?

einde ondersteuning windows 7

 

Wat betekent einde van ondersteuning?

Vanaf volgend jaar januari zal Microsoft geen ondersteuning meer bieden aan Windows 7. Hierdoor wordt uw computer of laptop kwetsbaar voor hacks en virussen, omdat beveilingslekken niet meer worden gedicht. U kunt nog wel gebruik maken van uw computer of laptop, maar het is af te raden om nog dingen op uw computer te doen die gevoelige informatie kunnen bevatten. Denk aan mailen, internetbankieren, inloggen op websites etc.

Wat zijn mijn opties?

Om veilig gebruik te kunnen maken van het internet kunt u twee dingen doen.

  • U kunt een nieuwe pc aanschaffen, die wordt geleverd met Windows 10.
  • Is uw bestaande computer nog prima en kan hij nog wel even mee? Dan kunt u Windows 7 laten upgraden naar Windows 10. U schaft een licentie aan waarmee u Windows 10 kunt activeren. Dit is een voordeligere optie, een Windows 10 licentie heeft u al vanaf €115,-

Van Windows 7 naar Windows 10, hoe bereid ik me voor?

Om veilig gebruik te kunnen blijven maken van uw computer raden we aan om over te stappen naar Windows 10. Dit zal, zeker in het begin, even wennen zijn. Onze computerstudenten geven u graag wat uitleg over het gebruik van Windows 10. Ook Microsoft helpt u graag op weg, ze hebben een hele pagina met allerlei slimme Windows 10 tips.

Voor u Windows 10 gaat installeren is het belangrijk om eerst een back-up te maken van al uw bestanden. Daarna schaft u Windows 10 aan, bijvoorbeeld in onze webwinkel. Het installeren van Windows 10 kunt u doen aan de hand van dit hulpprogramma. Mocht u liever willen dat wij u hierbij helpen, dan kan dat natuurlijk ook! Onze studenten zijn erg ervaren in het installeren van Windows 10 en het behouden en overzetten van al uw gegevens. We hebben een speciale pagina gemaakt waar u precies kunt lezen hoe de overstap van Windows 7 naar Windows 10 zal verlopen!

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over Windows 7, Windows 10 of wilt u hulp met het installeren van Windows 10? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Het instellen van uw nieuwe telefoon

Recent hebben wij u verteld waar u zoal op moet letten bij een aanschaffen van een nieuwe telefoon. In het verlengde daarvan ligt deze blog: Het instellen van uw nieuwe telefoon. Ook vertellen we u meer over het overzetten van data van de oude naar de nieuwe telefoon....

Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

Gebruikt u uw smartphone om het menu van het pittoreske restaurantje in Kroatië te ontcijferen met Google Translate? Bent u aan het kamperen en is er alleen stopcontact in het wc gebouw (waar u eigenlijk uw smartphone niet op mag laden)? Of bent u uw wereldstekker vergeten en zijn alle winkels dicht? Hoe dan ook, het zou erg vervelend zijn als uw batterij opeens leeg is. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw batterij zo lang mogelijk mee gaat!

Uw virtuele butler: Google Assistent

Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

De beste navigatie apps

Zonder stress op uw (vakantie)bestemming aankomen? Met een goede navigatie app rijd u nooit meer een file in en mist u geen enkele afslag. Wij zetten de beste navigatie apps voor u op een rijtje. Zo kunt u zelf kiezen welke app het beste bij u past.    ...

Belangrijk: trap niet in online afpersing!

Online afpersing, wat moet u er mee? De afgelopen week hebben we veel klanten gesproken die een verontrustende e-mail hebben ontvangen. Zogenaamd zouden er intieme privé-beelden zijn gemaakt en de afzender van het mailtje dreigt deze online te verspreiden. Is dit waar…

Achter de schermen bij Uw Computerstudent: we hebben iets nieuws!

Een toffe update vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam. Bij Uw Computerstudent willen we computerhulp graag zo leuk mogelijk maken. Dat doen we bijvoorbeeld door te werken met slimme en communicatieve studenten, die u met enthousiasme helpen. Maar dat vonden we nog niet genoeg: daarom introduceren we vandaag iets nieuws… lees snel verder om er alles over te weten te komen!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!