Veilig mobiel bankieren: hoe zit dat?

door | 12 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Bent u ook al aan het mobiel bankieren geslagen? Stuurt u weleens een Tikkie of betaalt u via iDeal op uw telefoon? Het werkt allemaal heel gemakkelijk en snel, maar hoe weet u zeker dat u veilig bezig bent? Onze student helpt u graag en geeft u tips om veilig mobiel te bankieren.

In principe is het gebruik van mobiel bankieren net zo veilig als internetbankieren op uw computer/laptop of tablet. Er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten.

Beveilig uw telefoon goed

Eén van de belangrijkste dingen die u kunt regelen om veilig mobiel te bankieren is het instellen van een veilige pincode op uw telefoon. Zo voorkomt u dat iemand op uw telefoon kan komen.

Stel een veilige code in voor uw bank-app

De inlogcode van uw bank-app is eigenlijk net zo belangrijk als de pincode van uw pinpas. Het is belangrijk dat u hem niet vergeet en dat u hem geheim houdt. Het is wel slim om niet dezelfde code te gebruiken voor uw pinpas en uw bank-app. Sommige smartphones hebben een vingerafdrukscanner en kunt dan uw bank-app beveiligen met uw vingerafdruk. Super slim want een vingerafdruk valt niet te raden.

Gebruik alleen veilige internetverbinding

Op veel plekken kunt u internetten met behulp van een open wifi-netwerk. Deze netwerken hebben geen beveiliging en iedereen kan zomaar inloggen. Als u geen wachtwoord hoeft in te vullen om gebruik te maken van het wifi-netwerk dan weet u dat u op een open netwerk zit. In principe kunt u hier gewoon mee internetten, maar erg veilig is het niet. Iedereen kan verbinding maken met dit netwerk en eventuele internetcriminelen kunnen eenvoudig uw gegevens bekijken. Als u gebruik maakt van uw bank-app zorg dan dat u op een beveiligd netwerk zit of op uw eigen netwerk.

 

Pro-tips voor veilig mobiel bankieren

 

Betalen met uw telefoon als pinpas

Een gaaf nieuw snufje is het betalen met uw telefoon als pinpas. Heeft uw telefoon NFC en zit u bij ABN Amro, Rabobank, SNS, ING Bank of Bunq? Dan kunt u in combinatie met uw bank-app contactloos betalen met uw telefoon. U heeft dit wellicht weleens gedaan met uw pinpas, nu kan het ook met uw smartphone.

Tikkie!

Even snel een betaalverzoek sturen aan iemand, het kan nu met de app Tikkie. Met Tikkie kunt u gemakkelijk na het eten de rekening verdelen met vrienden, geld terugvragen omdat u iets voorgeschoten heeft of om een andere reden een betaalverzoek sturen. De betaling verloopt via iDeal, u hoeft dus niet uw bankrekeningnummer te appen naar mensen. Ook kunt u met Tikkie goed in te gaten houden of iedereen al betaald heeft.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over veilig mobiel bankieren of Tikkie? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!