Veilig mobiel bankieren: hoe zit dat?

12 september 2018 | Online veiligheid, Uw Computerstudent Blog

Bent u ook al aan het mobiel bankieren geslagen? Stuurt u weleens een Tikkie of betaalt u via iDeal op uw telefoon? Het werkt allemaal heel gemakkelijk en snel, maar hoe weet u zeker dat u veilig bezig bent? Onze student helpt u graag en geeft u tips om veilig mobiel te bankieren. veilig mobiel bankieren

In principe is het gebruik van mobiel bankieren net zo veilig als internetbankieren op uw computer/laptop of tablet. Er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten.

Tips voor veilig mobiel bankieren:

  • Beveilig uw telefoon goed: Eén van de belangrijkste dingen die u kunt regelen om veilig mobiel te bankieren is het instellen van een veilige pincode op uw telefoon. Zo voorkomt u dat iemand op uw telefoon kan komen.
  • Stel een veilige code in voor uw bank-app: De inlogcode van uw bank-app is eigenlijk net zo belangrijk als de pincode van uw pinpas. Het is belangrijk dat u hem niet vergeet en dat u hem geheim houdt. Het is wel slim om niet dezelfde code te gebruiken voor uw pinpas en uw bank-app. Sommige smartphones hebben een vingerafdrukscanner en kunt dan uw bank-app beveiligen met uw vingerafdruk. Super slim want een vingerafdruk valt niet te raden.
  • Gebruik alleen veilige internetverbinding: Op veel plekken kunt u internetten met behulp van een open wifi-netwerk. Deze netwerken hebben geen beveiliging en iedereen kan zomaar inloggen. Als u geen wachtwoord hoeft in te vullen om gebruik te maken van het wifi-netwerk dan weet u dat u op een open netwerk zit. In principe kunt u hier gewoon mee internetten, maar erg veilig is het niet. Iedereen kan verbinding maken met dit netwerk en eventuele internetcriminelen kunnen eenvoudig uw gegevens bekijken. Als u gebruik maakt van uw bank-app zorg dan dat u op een beveiligd netwerk zit of op uw eigen netwerk.

 

Pro-tips voor veilig mobiel bankieren

  • Betalen met uw telefoon als pinpas: Een gaaf nieuw snufje is het betalen met uw telefoon als pinpas. Heeft uw telefoon NFC en zit u bij ABN Amro, Rabobank, SNS, ING Bank of Bunq? Dan kunt u in combinatie met uw bank-app contactloos betalen met uw telefoon. U heeft dit wellicht weleens gedaan met uw pinpas, nu kan het ook met uw smartphone.
  • Tikkie: Even snel een betaalverzoek sturen aan iemand, het kan nu met de app Tikkie. Met Tikkie kunt u gemakkelijk na het eten de rekening verdelen met vrienden, geld terugvragen omdat u iets voorgeschoten heeft of om een andere reden een betaalverzoek sturen. De betaling verloopt via iDeal, u hoeft dus niet uw bankrekeningnummer te appen naar mensen. Ook kunt u met Tikkie goed in te gaten houden of iedereen al betaald heeft.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over veilig mobiel bankieren of Tikkie? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Meneer Strubbe met z’n aaipet: kent u hem al (nog)?

Bij Uw Computerstudent ontmoeten we vaak hippe ouderen. Met het internet blijven ze in contact met (klein)kinderen en regelen ze administratieve zaken nog zelf. Maar bij het zien van dit filmpje werden we even stil… Prachtig hoe Meneer Strubbe aan de consumentenbond uitlegt hoe blij hij is met zijn aaiipet!

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Er is nieuwe malware gerapporteerd die gebruikersnamen en wachtwoorden van Mac-gebruikers steelt, aldus de makers van de virusscanner Eset. De gegevens komen uit de 'Sleutelhanger', het Mac-programma dat gevoelige informatie voor gebruikers op een veilige manier...

Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag! Waarom een tablet gebruiken? De iPad is de...

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer...

Nieuw BTW-tarief

U heeft er ongetwijfeld van gehoord: het hoge btw-tarief gaat van 19 naar 21 procent. Uw Computerstudent heeft echter besloten haar tarieven te handhaven en de btw-verhoging voor u te betalen. Dit betekent dat onze tarieven voor consumenten onveranderd laag blijven: €...

Achter de schermen bij Uw Computerstudent: we hebben iets nieuws!

Een toffe update vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam. Bij Uw Computerstudent willen we computerhulp graag zo leuk mogelijk maken. Dat doen we bijvoorbeeld door te werken met slimme en communicatieve studenten, die u met enthousiasme helpen. Maar dat vonden we nog niet genoeg: daarom introduceren we vandaag iets nieuws… lees snel verder om er alles over te weten te komen!