Veilig mobiel bankieren: hoe zit dat?

12 september 2018 | Uw Computerstudent Blog, Online veiligheid

Bent u ook al aan het mobiel bankieren geslagen? Stuurt u weleens een Tikkie of betaalt u via iDeal op uw telefoon? Het werkt allemaal heel gemakkelijk en snel, maar hoe weet u zeker dat u veilig bezig bent? Onze student helpt u graag en geeft u tips om veilig mobiel te bankieren. veilig mobiel bankieren

In principe is het gebruik van mobiel bankieren net zo veilig als internetbankieren op uw computer/laptop of tablet. Er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten.

Tips voor veilig mobiel bankieren:

  • Beveilig uw telefoon goed: Eén van de belangrijkste dingen die u kunt regelen om veilig mobiel te bankieren is het instellen van een veilige pincode op uw telefoon. Zo voorkomt u dat iemand op uw telefoon kan komen.
  • Stel een veilige code in voor uw bank-app: De inlogcode van uw bank-app is eigenlijk net zo belangrijk als de pincode van uw pinpas. Het is belangrijk dat u hem niet vergeet en dat u hem geheim houdt. Het is wel slim om niet dezelfde code te gebruiken voor uw pinpas en uw bank-app. Sommige smartphones hebben een vingerafdrukscanner en kunt dan uw bank-app beveiligen met uw vingerafdruk. Super slim want een vingerafdruk valt niet te raden.
  • Gebruik alleen veilige internetverbinding: Op veel plekken kunt u internetten met behulp van een open wifi-netwerk. Deze netwerken hebben geen beveiliging en iedereen kan zomaar inloggen. Als u geen wachtwoord hoeft in te vullen om gebruik te maken van het wifi-netwerk dan weet u dat u op een open netwerk zit. In principe kunt u hier gewoon mee internetten, maar erg veilig is het niet. Iedereen kan verbinding maken met dit netwerk en eventuele internetcriminelen kunnen eenvoudig uw gegevens bekijken. Als u gebruik maakt van uw bank-app zorg dan dat u op een beveiligd netwerk zit of op uw eigen netwerk.

 

Pro-tips voor veilig mobiel bankieren

  • Betalen met uw telefoon als pinpas: Een gaaf nieuw snufje is het betalen met uw telefoon als pinpas. Heeft uw telefoon NFC en zit u bij ABN Amro, Rabobank, SNS, ING Bank of Bunq? Dan kunt u in combinatie met uw bank-app contactloos betalen met uw telefoon. U heeft dit wellicht weleens gedaan met uw pinpas, nu kan het ook met uw smartphone.
  • Tikkie: Even snel een betaalverzoek sturen aan iemand, het kan nu met de app Tikkie. Met Tikkie kunt u gemakkelijk na het eten de rekening verdelen met vrienden, geld terugvragen omdat u iets voorgeschoten heeft of om een andere reden een betaalverzoek sturen. De betaling verloopt via iDeal, u hoeft dus niet uw bankrekeningnummer te appen naar mensen. Ook kunt u met Tikkie goed in te gaten houden of iedereen al betaald heeft.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over veilig mobiel bankieren of Tikkie? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

WhatsApp back-up: Zo doet u dat!

WhatsApp back-up: Zo doet u dat! Heeft u waardevolle gesprekken en belangrijke bestanden in WhatsApp heeft? Dan zou het jammer zijn als u die kwijt raakt. Een WhatsApp back-up is de oplossing. In deze blog leggen we u stap voor stap uit hoe u een back-up maakt, zowel...

Hoe zet ik de vinkjes van WhatsApp uit?

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen wat de vinkjes in WhatsApp precies betekenen. Maar: Hoe werkt dat, het uitzetten van de vinkjes van WhatsApp? Hoe pakt u een beetje privacy terug? Dat laten we u in deze blog weten! We gaan langs bij zowel de Apple telefoons...

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail.

Uw post zien voor het in uw brievenbus ligt? Dat kan met de PostNL app!

Wist u dat in de PostNL app kunt zien welke post er naar u onderweg is? Zo weet u voor de brief door de brievenbus valt wat u kunt verwachten.

Zelf verjaardagskaarten maken met Paint 3D

Heeft u ook moeite met het vinden van een passende verjaardagskaart voor vrienden, familie, kennissen en buren? Natuurlijk staan er rekken vol bij de boekenwinkels, maar vaak is het net niet wat u zoekt. Met Paint 3D kunt u zelf uw kaarten ontwerpen en eventueel...

Windows 10 nog steeds gratis beschikbaar

Wist u dat u met een slimme truc nog steeds gratis Windows 10 kunt krijgen? Wij vertellen u er graag meer over!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!