Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

16 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

by | 16 september 2018 | Uw Computerstudent Blog

Is uw wifi weer traag, en heeft u alles al geprobeerd? Misschien moet u dan een ander internetabonnement overwegen. Het kiezen van de juiste internetsnelheid kan helaas een hele zoektocht zijn. Vooral als u niet thuis bent in de wereld van het internet. Naast de prijs en beschikbaarheid is de snelheid van het internet een van de keuzes die u moet maken. Maar welke snelheid kunt u nu het beste kiezen?

Wat zijn Mb/s en hoeveel heb ik er nodig?

De internetsnelheid wordt in de meeste gevallen uitgedrukt in Mb/s. Hoe hoger dit getal, hoe sneller de internetverbinding zal zijn. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de prijs van het internetabonnement dat u zult kiezen. Wilt u goedkoop internet? Dan is een hoge snelheid niet de beste keuze. Extreem hoge snelheden worden vaak enkel behaald met een glasvezelverbinding. Deze is niet overal beschikbaar en abonnementen die hier gebruik van maken behoren tot de duurste op de markt. Wel is het zo dat maar een klein deel van de internetgebruikers deze hoge snelheden ook daadwerkelijk nodig heeft.

Lichte gebruiker

ADSL of VDSL zijn meestal de goedkoopste vormen van internet. Deze snelheden zijn over het algemeen laag, zeker als u ver van de centrale af woont. Als u het internet beperkt gebruikt, op maximaal één apparaat, is dit echter wel genoeg in de meeste gevallen. Denk dan aan surfen op het internet of gewoon e-mail checken.

Gemiddelde gebruiker

Bent u een gemiddelde gebruiker, kies dan voor minimaal 20 Mb/s. Dit wordt aangeboden door kabelmaatschappijen en sommige ADSL-aanbieders. Maakt u gebruik van meerdere apparaten, wilt u een filmpje kijken of snel surfen, dan is dit vaak een prima snelheid.

Zware gebruiker

De zware gebruiker dient al snel te gaan kijken naar snelheden vanaf de 50 Mb/s. VDSL is beschikbaar tot maximaal 100 Mb/s, maar wordt nog niet door veel aanbieders aangeboden. Dit is wel de beste keuze, mocht u goedkoop internet belangrijk vinden. Kabel en glasvezel bieden een stabielere verbinding, maar zijn wel iets duurder. Met 50 Mb/s of een hogere snelheid kunt u filmpjes kijken en streamen in HD. Ook kunt u moeiteloos surfen, online games spelen of zonder problemen bestanden downloaden.

Ik wil heel snel internet

Snelheden boven de 100 Mb/s zijn niet nodig voor de meeste gebruikers. Bent u een grootverbruiker die vaak grote bestanden downloadt, meerdere apparaten tegelijk verbindt, veel streamt in full HD of 4K of veel online games speelt? Dan valt een snelle verbinding zeker te overwegen. U bent met deze snelheden vaak aangewezen op kabel of glasvezel. Let ook op dat uw apparaten deze hoge snelheid wel aankunnen. Bij oudere apparatuur is dat niet vaak het geval.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over het versterken van uw wifi? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat zijn de leukste apps voor fietsen en wandelen?

Toffe apps voor als u van fietsen en wandelen houdt! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

Wilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Alles wat u wilt weten en meer!

Veilig mobiel bankieren: hoe zit dat?

Bent u ook al aan het mobiel bankieren geslagen? Stuurt u weleens een Tikkie of betaalt u via iDeal op uw telefoon? Het werkt allemaal heel gemakkelijk en snel, maar hoe weet u zeker dat u veilig bezig bent?

Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

Google Earth heeft een leuk nieuw snufje dat we graag met u delen. U kunt nu de afstand tussen twee punten meten. Voorlopig is dit leuke snufje alleen op Android en Chrome apparaten. Als u een iPhone of iPad heeft dan moet u nog iets langer wachten tot u …

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP? En welke past bij u?

E-mail kunt u op veel verschillende manieren openen op de computer telefoon. U kunt natuurlijk gewoon naar de website van de provider gaan, en daar de mail lezen. Denk dan bijvoorbeeld aan outlook.com, ziggo.nl/mail of webmail.kpnmail.nl. Natuurlijk kunt u ook...

Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer

Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer   Op 30 oktober is het weer zo ver: De wintertijd gaat in. Dit betekent dat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur achteruit gaat en u dus een uur langer kunt slapen. In principe past uw...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!