Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

24 oktober 2022 | Uw Computerstudent Blog

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

by | 24 oktober 2022 | Uw Computerstudent Blog

Er zijn maar weinig dingen zo frustrerend als traag internet. Facebook laadt niet, het duurt een eeuwigheid voor uw berichten van WhatsApp verstuurd zijn en Youtube probeert u al niet eens meer. Gelukkig bent u niet gedoemd om voor altijd een slecht wifi-signaal te hebben. Problemen met draadloos netwerk komen vaak voor en onze Computerstudenten helpen u graag dit op te lossen. Voor dat u hulp inschakelt, zijn er echter wat stappen die u zelf kan doorlopen om de verbinding te verbeteren.

wifi signaal verbeteren

Maakt de locatie van de router uit?

Jazeker! Het kan een wereld van verschil maken als u de router op een andere plek neerzet. Het beste is om deze hoog in een ruimte te plaatsen voor een beter signaal. Richt bovendien het signaal in de juiste richting. Als het signaal naar buiten gericht staat, zal u wifi in huis waarschijnlijk zwakker zijn. Daarnaast kunt u de omgeving van de router observeren. Staan er misschien apparaten in de buurt die de radiogolven zouden kunnen verstoren, zoals een magnetron? Als u na deze stappen ervan overtuigd bent dat uw router goed geplaatst is, kunt u overgaan tot wat meer technische stappen.

Is de router geüpdatet?

Het kan zijn dat de software van uw router enigszins verouderd is. Zorg ervoor dat uw router over de meest recente software beschikt door een update te downloaden indien deze beschikbaar is. Een router heeft keuze uit 13 kanalen. Over het algemeen zijn routers echter standaard ingesteld op kanaal 6. Als uw router hetzelfde kanaal gebruikt als die van de buren kan dit voor problemen zorgen. Een verandering van kanaal kan zomaar een veel snellere wifi verbinding opleveren. Hoe u het kanaal wijzigt kan verschillen per router, maar bij uw provider kunt u uitvinden hoe u dit moet doen.

Kan ik een frisdrankblikje gebruiken als wifi versterker?

Mochten bovenstaande tips niet werken, geef het dan nog niet op. Een frisdrankblikje kan wonderen doen en het vereist niet al te veel knutselwerk. U knipt simpelweg de bodem van het blikje af. Dit doet u ook gedeeltelijk met de bovenkant, maar laat 3 á 4 centimeter zitten. De bovenkant wordt namelijk het verbindingsstuk tussen de antenne van de router en de rest van het blikje. Knip het blikje open en buig het tot het de vorm heeft van een kleine radar. Verwijder het lipje van het blikje en gebruik de opening die achterblijft om de antenne er doorheen te steken. Indien uw router twee antennes heeft, heeft u twee blikjes nodig. Werkt het blikje niet, of bent u niet zo goed in knutselen, dan kunt u natuurlijk ook een wifi-versterker aanschaffen. Dit apparaat vergroot, versnelt en stabiliseert uw verbinding. Hoeveel u aan een wifi-versterker besteedt is afhankelijk van uw wensen, maar de kosten zullen ergens tussen de 20 en de 200 euro liggen.

Een ander internet abonnement

Heeft u van alles geprobeerd, maar helpt het niet? Laat één van onze Computerstudenten dan eens langs komen! Onze studenten weten erg veel over het sneller maken van uw wifi en kunnen u goed adviseren. Soms kan het zijn dat uw internet abonnement niet toereikend is. Een andere bundel of soort verbinding kan dan het verschil voor u maken. Zo is glasvezel bijvoorbeeld veel sneller dan een DSL-verbinding.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over het versterken van uw wifi? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Kunt u een echt gezicht van een nep gezicht onderscheiden?

Denk u dat u altijd een echt gezicht van een nep gezicht kunt onderscheiden? Dan hebben wij een uitdaging voor u!

Markten bezoeken op vakantie

Markten bezoeken op vakantie Het bezoeken van een markt is een geliefde activiteit op vakantie. U ontmoet de lokale bevolking, kunt de authentieke smaken van de regio proeven en het is gewoon heel gezellig. Kortom, markten bezoeken op vakantie is een geweldige manier...

Meneer Strubbe met z’n aaipet: kent u hem al (nog)?

Bij Uw Computerstudent ontmoeten we vaak hippe ouderen. Met het internet blijven ze in contact met (klein)kinderen en regelen ze administratieve zaken nog zelf. Maar bij het zien van dit filmpje werden we even stil… Prachtig hoe Meneer Strubbe aan de consumentenbond uitlegt hoe blij hij is met zijn aaiipet!

Max, computerstudent in Zoetermeer

Ik neem altijd alle tijd die nodig is om een probleem te verhelpen, daarnaast leg ik graag uit wat ik precies doe. Op deze manier heeft u als klant een goed werkend apparaat en ook meteen wat geleerd.

Hoe kies ik een goed wachtwoord?

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet? Wij helpen u graag bij het kiezen...

Overstappen van internetprovider

Overstappen van internetprovider Heeft u besloten om over te stappen van internetprovider? Of durft u hier niet aan te beginnen omdat u denkt dat dit te veel gedoe oplevert? In dat geval is deze blog speciaal voor u. Zo komt u er achter dat dit allemaal best wel mee...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent