Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

4 november 2022 | Uw Computerstudent Blog, Telefoon of tablet

Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

Het begrip ‘refurbished’ komt steeds vaker voorbij. Misschien ziet u een online advertentie voor refurbished laptops, tablets of smartphones. Wat houdt dit in en is het wat voor u? Wij vertellen u meer over wat refurbished apparaten zijn en hun voor- en nadelen.

Wat is ‘refurbished’?

De term ‘refurbished’ komen we vaker tegen dan de term gereviseerd, maar het betekent hetzelfde. Wanneer je een advertentie ziet voor refurbished apparaten gaat het om gadgets die getest en zo nodig gerepareerd zijn alvorens ze verkocht worden. Vaak gaat het om gebruikte apparaten. In dit geval wordt ook alle data verwijderd. Sommige gereviseerde producten zijn nieuw, maar de modellen zijn te ‘oud’ om nog in de winkel verkocht te worden. Er moet ruimte gemaakt worden voor een nieuwe voorraad en de oude apparaten worden doorverkocht aan een webshop die in refurbished gadgets handelt.

Is gereviseerd hetzelfde als tweedehands?

Hoewel een gereviseerd apparaat vaak wel al eerder door iemand anders gebruikt is, is het niet hetzelfde als een tweedehands apparaat. Een tweedehands laptop of telefoon koop je particulier, bijvoorbeeld via marktplaats. Je krijgt er geen garantie op en het apparaat wordt ook niet gecontroleerd op defecten.

Voordelen van gereviseerde apparaten

Gaat u voor een gereviseerde gadget? Dan bent u minder geld kwijt dan wanneer u voor een nieuw apparaat gaat. Vaak heeft u ook niet het nieuwste van het nieuwste nodig. Gebruikt u uw apparaat enkel voor basisfuncties, zoals het typen van documenten of het whatsappen en bellen van contacten? Dan heeft u geen 4K laptopscherm of een 48 MP smartphonecamera nodig. Een ouder, refurbished model werkt dan ook prima. Met gereviseerde apparaten geniet u van een zekere mate van zekerheid. Sommige webshops die deze producten verkopen geven één of zelfs twee jaar garantie. Dat is bij tweedehands producten anders. Een ander voordeel van gereviseerde apparaten is dat ze milieuvriendelijk zijn. U geeft een gadget een tweede leven, waardoor het nog niet vernietigd wordt. Tegelijkertijd hoeft er ook geen nieuw product voor u gemaakt te worden.

Nadelen van gereviseerde apparaten

Hoewel een gereviseerd product gecontroleerd en zo nodig gerepareerd wordt, blijft het (meestal) een gebruikt apparaat. Hoelang het meegaat, is dus niet te zeggen. De kans dat het na één of twee jaar ermee ophoudt, is groter bij een gereviseerde gadget dan bij een nieuw product. Daarnaast is het belangrijk een betrouwbare webshop te vinden. De kans is namelijk aanwezig dat een gebruikt telefoontje wel gerepareerd is, maar dat er gebruik is gemaakt van goedkopere, niet-originele onderdelen, waardoor de kwaliteit en de levensduur van het apparaat minder zijn.

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag! Waarom een tablet gebruiken? De iPad is de...

Het instellen van uw nieuwe telefoon

Recent hebben wij u verteld waar u zoal op moet letten bij een aanschaffen van een nieuwe telefoon. In het verlengde daarvan ligt deze blog: Het instellen van uw nieuwe telefoon. Ook vertellen we u meer over het overzetten van data van de oude naar de nieuwe telefoon....

Wat is dropbox?

Wat is Dropbox? Waar kunt u het voor gebruiken en hoe werkt het? Onze Dropbox expert legt het u graag uit!

Max, computerstudent in Zoetermeer

Ik neem altijd alle tijd die nodig is om een probleem te verhelpen, daarnaast leg ik graag uit wat ik precies doe. Op deze manier heeft u als klant een goed werkend apparaat en ook meteen wat geleerd.

Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

Google biedt een beveiligingscheck aan voor iedereen met een Google account. Als u naar de beveiligingscheck-pagina van Google gaat dan ziet u vier onderdelen. Als overal een groen vinkje voor staat bent u goed bezig. Als u een geel of een rood uitroepteken ziet dan…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!