Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

4 november 2022 | Uw Computerstudent Blog, Telefoon of tablet

Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

Het begrip ‘refurbished’ komt steeds vaker voorbij. Misschien ziet u een online advertentie voor refurbished laptops, tablets of smartphones. Wat houdt dit in en is het wat voor u? Wij vertellen u meer over wat refurbished apparaten zijn en hun voor- en nadelen.

Wat is ‘refurbished’?

De term ‘refurbished’ komen we vaker tegen dan de term gereviseerd, maar het betekent hetzelfde. Wanneer je een advertentie ziet voor refurbished apparaten gaat het om gadgets die getest en zo nodig gerepareerd zijn alvorens ze verkocht worden. Vaak gaat het om gebruikte apparaten. In dit geval wordt ook alle data verwijderd. Sommige gereviseerde producten zijn nieuw, maar de modellen zijn te ‘oud’ om nog in de winkel verkocht te worden. Er moet ruimte gemaakt worden voor een nieuwe voorraad en de oude apparaten worden doorverkocht aan een webshop die in refurbished gadgets handelt.

Is gereviseerd hetzelfde als tweedehands?

Hoewel een gereviseerd apparaat vaak wel al eerder door iemand anders gebruikt is, is het niet hetzelfde als een tweedehands apparaat. Een tweedehands laptop of telefoon koop je particulier, bijvoorbeeld via marktplaats. Je krijgt er geen garantie op en het apparaat wordt ook niet gecontroleerd op defecten.

Voordelen van gereviseerde apparaten

Gaat u voor een gereviseerde gadget? Dan bent u minder geld kwijt dan wanneer u voor een nieuw apparaat gaat. Vaak heeft u ook niet het nieuwste van het nieuwste nodig. Gebruikt u uw apparaat enkel voor basisfuncties, zoals het typen van documenten of het whatsappen en bellen van contacten? Dan heeft u geen 4K laptopscherm of een 48 MP smartphonecamera nodig. Een ouder, refurbished model werkt dan ook prima. Met gereviseerde apparaten geniet u van een zekere mate van zekerheid. Sommige webshops die deze producten verkopen geven één of zelfs twee jaar garantie. Dat is bij tweedehands producten anders. Een ander voordeel van gereviseerde apparaten is dat ze milieuvriendelijk zijn. U geeft een gadget een tweede leven, waardoor het nog niet vernietigd wordt. Tegelijkertijd hoeft er ook geen nieuw product voor u gemaakt te worden.

Nadelen van gereviseerde apparaten

Hoewel een gereviseerd product gecontroleerd en zo nodig gerepareerd wordt, blijft het (meestal) een gebruikt apparaat. Hoelang het meegaat, is dus niet te zeggen. De kans dat het na één of twee jaar ermee ophoudt, is groter bij een gereviseerde gadget dan bij een nieuw product. Daarnaast is het belangrijk een betrouwbare webshop te vinden. De kans is namelijk aanwezig dat een gebruikt telefoontje wel gerepareerd is, maar dat er gebruik is gemaakt van goedkopere, niet-originele onderdelen, waardoor de kwaliteit en de levensduur van het apparaat minder zijn.

 

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer...

Sander, Hulp op Afstand student uit Barendrecht

Klant tevredenheid staat bij mij op nummer één, een opdracht is voor mij niet afgerond voordat een klant 100% tevreden is. Daarnaast is het mijn doel om ervoor te zorgen dat de klant zich veilig voelt in de digitale wereld.

Alternatieven Whatsapp

Alternatieven Whatsapp WhatsApp is al jarenlang een populaire keuze om berichten te versturen, maar soms wilt u misschien andere opties verkennen. Of het nu gaat om privacy-overwegingen, behoefte aan extra functies, nieuwsgierigheid naar alternatieven Whatsapp...

Waarom het belangrijk is om uw computer goed te onderhouden

Waarom het belangrijk is om uw computer goed te onderhouden Het aankopen van een computer is voor veel mensen een flinke investering. Dit geldt zeker voor computers die u wilt gebruiken voor werk of voor gamen. Dan heeft u bijvoorbeeld een goede videokaart nodig en...

Help! WhatsApp doet het niet!

Wat vervelend! Uw WhatsApp werkt niet. Dit kan door een storing komen, maar wat als er geen storing is? Met deze tips bent u snel weer aan het appen.

De beste klantenkaart apps

De beste klantenkaart apps Misschien herkent u het well; U staat bij de kassa in de supermarkt en de caissière vraagt of u een klantenkaart heeft. Zonder klantenkaart loopt u immers korting mis! Helaas bent u de kaart thuis vergeten. Even naar huis lopen om hem op te...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!