Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

4 oktober 2021 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

Het begrip ‘refurbished’ komt steeds vaker voorbij. Misschien ziet u een online advertentie voor refurbished laptops, tablets of smartphones. Wat houdt dit in en is het wat voor u? Wij vertellen u meer over wat refurbished apparaten zijn en hun voor- en nadelen.

Wat is ‘refurbished’?

De term ‘refurbished’ komen we vaker tegen dan de term gereviseerd, maar het betekent hetzelfde. Wanneer je een advertentie ziet voor refurbished apparaten gaat het om gadgets die getest en zo nodig gerepareerd zijn alvorens ze verkocht worden. Vaak gaat het om gebruikte apparaten. In dit geval wordt ook alle data verwijderd. Sommige gereviseerde producten zijn nieuw, maar de modellen zijn te ‘oud’ om nog in de winkel verkocht te worden. Er moet ruimte gemaakt worden voor een nieuwe voorraad en de oude apparaten worden doorverkocht aan een webshop die in refurbished gadgets handelt.

Is gereviseerd hetzelfde als tweedehands?

Hoewel een gereviseerd apparaat vaak wel al eerder door iemand anders gebruikt is, is het niet hetzelfde als een tweedehands apparaat. Een tweedehands laptop of telefoon koop je particulier, bijvoorbeeld via marktplaats. Je krijgt er geen garantie op en het apparaat wordt ook niet gecontroleerd op defecten.

Voordelen van gereviseerde apparaten

Gaat u voor een gereviseerde gadget? Dan bent u minder geld kwijt dan wanneer u voor een nieuw apparaat gaat. Vaak heeft u ook niet het nieuwste van het nieuwste nodig. Gebruikt u uw apparaat enkel voor basisfuncties, zoals het typen van documenten of het whatsappen en bellen van contacten? Dan heeft u geen 4K laptopscherm of een 48 MP smartphonecamera nodig. Een ouder, refurbished model werkt dan ook prima. Met gereviseerde apparaten geniet u van een zekere mate van zekerheid. Sommige webshops die deze producten verkopen geven één of zelfs twee jaar garantie. Dat is bij tweedehands producten anders. Een ander voordeel van gereviseerde apparaten is dat ze milieuvriendelijk zijn. U geeft een gadget een tweede leven, waardoor het nog niet vernietigd wordt. Tegelijkertijd hoeft er ook geen nieuw product voor u gemaakt te worden.

Nadelen van gereviseerde apparaten

Hoewel een gereviseerd product gecontroleerd en zo nodig gerepareerd wordt, blijft het (meestal) een gebruikt apparaat. Hoelang het meegaat, is dus niet te zeggen. De kans dat het na één of twee jaar ermee ophoudt, is groter bij een gereviseerde gadget dan bij een nieuw product. Daarnaast is het belangrijk een betrouwbare webshop te vinden. De kans is namelijk aanwezig dat een gebruikt telefoontje wel gerepareerd is, maar dat er gebruik is gemaakt van goedkopere, niet-originele onderdelen, waardoor de kwaliteit en de levensduur van het apparaat minder zijn.

 

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Pas op voor Marktplaats oplichters!

Verkoopt u wel eens via Marktplaats? Let op! Oplichters zijn weer erg actief op Marktplaats. Hoe kunt u de oplichting herkennen en voorkomen?

Eerste hulp bij keuzestress: moet ik een laptop of een tablet?

Tegenwoordig lijken laptops en tablets steeds meer op elkaar, waardoor het moeilijk wordt om een keuze te maken. Er zijn een aantal significante verschillen tussen een laptop en een tablet, waardoor beide apparaten een eigen rol hebben. In deze blog kijken we naar de...

4 gratis apps om thuis te sporten

4 gratis apps om thuis te sporten! Met deze apps blijft u fit zonder dat u de deur uit hoeft. Van yoga tot workouts voor kleine ruimtes

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer...

Welke printer moet ik kopen?

Welke printer moet u kopen? Bent u op zoek naar een nieuwe printer en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zijn er om u het bos door te helpen! Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met dingen die u graag wilt. Moet de printer kunnen scannen? En...

Is uw laptop kapot? Hier heeft u recht op.

Het kan ineens gebeuren: uw nieuwe laptop die opeens niet meer opstart of na een valpartij finaal kapot is gegaan. Een zure appel om