Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

18 januari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

by | 18 januari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

Wat is een slim huis?

In een slim huis communiceren elektronische apparaten met elkaar. Verlichting, verwarming, computers en alarmsystemen bedient u allemaal met uw smartphone of tablet. Het idee hierachter is dat u meer controle heeft over uw elektrische apparaten waardoor het gebruik gemakkelijker wordt en u veel meer mogelijkheden heeft. Ook kunt u bijvoorbeeld besparen op uw stookkosten doordat u via uw smartphone of tablet uw verbruik snel en gemakkelijk kunt inzien.

Wat is slimme verlichting?

wat is slimme verlichtingSlimme verlichting is een mooi instap product als het gaat om een slim huis. Slimme verlichting maakt het mogelijk om via uw smartphone/tablet uw verlichting te bedienen.  Een goed voorbeeld zijn Philips Hue lampen, deze zijn gemakkelijk te installeren. Met behulp van de Hue app op uw smartphone of tablet kunt u van alles instellen. Zo kan de slimme verlichting u helpen in slaap vallen of met wakker worden. De lampen kunt u gewoon in uw bestaande fittingen draaien, wel zo gemakkelijk.

Wat zijn KlikAanKlikUit-producten?

Met KlikAanKlikUit kunt u ervoor zorgen dat uw huis draadloos te bedienen is zonder dat u daar allemaal dure slimme producten voor hoeft te kopen. KlikAanKlikUit producten bestaan uit een zender en een ontvanger, denk bijvoorbeeld aan een stopcontact waar u uw apparaat in kunt pluggen en een afstandsbediening waarmee u het stopcontact kunt bedienen.

Wat is een slimme thermostaat?

installeren slimme thermostaatWilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat kunt u gemakkelijk met uw smartphone bedienen. Bent u onderweg naar huis, dan kunt u de verwarming alvast aanzetten zodat u thuiskomt in een warm huis. Sommige thermostaten hebben zelfs een ingebouwd systeem dat doorheeft dat u naar huis gaat en alvast de verwarming aanzet. De meest bekende merken zijn Nest en Toon. De thermostaat leert van uw leefgewoonten en bespaart energie door de de temperatuur te verlagen als u weg bent. De meeste slimme thermostaten zijn geschikt voor alle cv ketels.

Wat is een slimme camera?

De slimme camera wordt ook wel IP-camera genoemd. Er zijn verschillende toepassingen voor deze camera’s. U kunt ze gebruiken als babyfoon of als beveiligingscamera voor binnen of voor buiten. Sommige camera’s sturen een berichtje naar uw smartphone als er beweging wordt gedetecteerd.

Wat is spraakbediening?

Spraakbediening wordt steeds normaler voor het aansturen van een slim huis. De meest bekende slimme luidspreker is Google Home. Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Deze smart speaker kan allerlei taken uitvoeren. Daarnaast beantwoordt de assistent al uw vragen, zoals: ‘wat voor weer wordt het morgen?’ of ‘wat staat er op de agenda?’ Geen enkele vraag is te gek.

Wat is de toekomst van een slim huis?

Meer en meer apparaten zullen in de toekomst slim gemaakt worden en kunnen communiceren met uw smartphone en tablet. Er zijn bijvoorbeeld al slimme koelkasten, drogers, ovens en wekkers. Beddi is een voorbeeld van een slimme wekker. Deze wekker kan uw favoriete afspeellijst uit Spotify afspelen en kan met de thermostaat van Nest samenwerken om de verwarming in de woonkamer een half uur voor de wekker gaat aan te zetten.

 

Tot slot.

Heeft u zin gekregen om van uw huis een slim huis te maken? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Zelf verjaardagskaarten maken met Paint 3D

Heeft u ook moeite met het vinden van een passende verjaardagskaart voor vrienden, familie, kennissen en buren? Natuurlijk staan er rekken vol bij de boekenwinkels, maar vaak is het net niet wat u zoekt. Met Paint 3D kunt u zelf uw kaarten ontwerpen en eventueel...

Hoe zorgt u ervoor dat u online veilig bent?

Hoe zorgt u er voor dat u veilig online bent? Het internet is een weidse wereld die u veel moois kan bieden, maar ook veel narigheid. U kunt video’s vinden van zeldzame auto’s of schattige kittens - maar natuurlijk ook de meest uitheemse recepten. Daar staat helaas...

Groot beveiligingsprobleem Internet Explorer

Er is een groot beveiligingsprobleem ontdekt in alle recente versies van Internet Explorer. Hackers kunnen daarmee op afstand virussen en malware op uw computer installeren.  Internet Explorer is een onderdeel van Windows. Als u van Windows XP of Windows 7 gebruik...

Een zoekmachine kiezen: welke zoekmachine past bij mij?

Een zoekmachine kiezen: wat is nou precies het verschil tussen al die zoekmachines op het internet? En welke zoekmachine past bij u? Dat vertellen wij u in deze blog! Misschien kent u ze nog wel, de zoekmachines uit de begintijd van het internet: AltaVista, InfoSeek...

5 super apps die het boodschappen doen leuker maken!

Slimme tip van onze student: Met deze apps wordt het boodschappen doen een stuk leuker!

Veilig internetten op vakantie en onderweg

Even het weer checken, uw e-mail lezen, wat foto’s sturen via Whatsapp of een restaurantje zoeken. Op vakantie en onderweg kunt u tegenwoordig (bijna) niet meer zonder internet. Het is belangrijk om te weten dat het wifi op de camping of in uw hotel niet …

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!