Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

3 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Het herkennen van nep mail: Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail. Hoe herkent u nep mail?

Twijfelt u weleens of een mail die u ontvangen heeft echt is? De Fraudehelpdesk heeft deze handige e-mailwijzer gemaakt waarmee u kunt controleren of een mail echt of nep is. En wilt u meer lezen over phising mail? Dan hebben wij hier nog een handige checklist voor u!

De Fraudehelpdesk maakt zich sterk om fraude te voorkomen. Ook registreren wij meldingen van (pogingen tot) oplichting. Hebt u een verdachte e-mail ontvangen? Meld deze dan via het meldformulier.Dankzij uw melding houden we zicht op de laatste ontwikkelingen. Zo kunnen we anderen direct waarschuwen. Slachtoffers helpen we de weg te vinden naar de juiste instanties. Ook als u al aangifte hebt gedaan bij de politie kunt u bij ons terecht. De Fraudehelpdesk werkt landelijk en bundelt meldingen. Zo valt de omvang van een zaak eerder op. Daarmee neemt de kans toe dat de politie ermee aan de slag gaat .

Osry1xxsdBW3F7DCQz29TpVt6 Emailwijzera5a4digitaal2

Tot slot.

Succes met het controleren van uw e-mails en het herkennen van nep mail! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het controleren van uw e-mails of het herkennen van nep mail? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts?

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

De beste budget-smartphones

De beste budget smartphones volgens onze computerstudenten Laatst publiceerde we een blog over waar u op moet letten als u een smartphone wilt kopen. Dit kan namelijk een lastige keuze zijn. Deze week bespreken wij drie aanraders in het budget segment van de...

Wilt u een VPN gebruiken om te gamen? Dit moet u weten!

VPN’s worden steeds populairder en we merken dat onze klanten er steeds meer vragen over hebben. Het kiezen van een VPN blijft lastig, er zijn meerdere VPN diensten maar welke is nou betrouwbaar? In dit artikel leggen we u graag de voordelen van het gebruik van een...

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.

De betekenis van emoji’s

Emoji's zijn de pictogrammen waar u uit kunt kiezen op Whatsapp, Facebook en op het toetsenbord van uw mobiele telefoon. Een emoticon is de getypte versie:) In deze blog hebben we het over emoji's. Wat betekenen al die emoji's nou eigenlijk? Computerstudent Koen zette...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!